Το ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΜΕ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ πλ. Ελευθερίας 10:30

0
450

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Όλες και όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση Πλ Ελευθερίας 10:30π.μ

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση

στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού

Τρέχουν όλα τα προηγούμενα μέτρα μνημονίων & προηγούμενων αξιολογήσεων,τρέχει και η κυβέρνηση (πάλι) για να κλείσει άλλη μια αξιολόγηση(την 3η) η οποία φέρνει εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που περιγράφονται στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα. !

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από μέτρα ενίσχυσης της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχ/κων ομίλων Είναι αβάσταχτοι φόροι και χαράτσια για το λαό, περικοπές των ελάχιστων περικοπών παροχών πρόνοιας, νέες μειώσεις στις συντάξεις, μονιμοποίηση της απαράδεκτης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα 586 & 511 ευρώ, επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, κουτσούρεμα των παροχών Υγείας & Παιδείας.

.

Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό

Η Ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία»  μειώνονται κατά 700 εκατ.

Το κονδύλι για το  ΕΚΑΣ  θα είναί μόλις 80 από 921 εκ που ήταν το 2015!!

Οι κωδικοί για την Υγεία είναι μειωμένοι κατά 363 εκ.

Οι άμεσοι φόροι θα αυγατίσουν κατά 400 εκ,στους έμμεσους (που βαραίνουν κυρίως λαϊκά νοικοκυριά ) θα προστεθούν άλλα 500εκ .

Σύνολο δηλαδή φορολογικών βαρών για την λαϊκή νοικοκυριά 900 εκ.

Οι θυσίες και τα βάσανα δεν έχουν τελειωμό αφού σε αυτά προστίθενται και οι φόροι ,τα τέλη και τα ανταποδοτικά των Δήμων ενώ έρχεται και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά,έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί και περισσότερα σπίτια βρίσκονται με κομμένο ρεύμα.

Όλες αυτές οι περικοπές γίνονται ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, από την μείωση του συντελεστή φορολόγησής τους,γίνονται χρήμα για τις υποχρεώσεις προς το ΝΑΤΟ ,ενώ τα σχολειά μας ακόμη να φτιαχτούν !

Η κυβέρνηση με τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος ,με τις αυστηρότατες προϋποθέσεις για να το δικαιούται κάποιος,με την λοταρία των αποδείξεων -έτσι για να συνηθίζουμε στην λογική του τζόγου- προσπαθεί να πείσει πως τα βάζει με τους κακούς! Μόνο που η κυβέρνηση είναι ένας από τους κακούς . Για αυτό δεν θέλει και δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα στην πολιτική που εφαρμόζει.

Με τα ταξίδια στις ΗΠΑ και το ξεγύμνωμα στον πρόεδρο Τραμπ,τις διαπραγματεύσεις για αγοροπωλησία όπλων σε χώρες δολοφόνους, την βαθύτερη εμπλοκή της της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς,κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τον ρόλο του αμερικανοΝΑΤΟικού «σημαιοφόρου» στην περιοχή, την «ομόθυμη» μετατροπή της Ελλάδας σε βάση για το ξεδίπλωμα των σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σχέδια που γεννάνε τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχή .

Η επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε στα μουλωχτά σε άσχετο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να περιορίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην Απεργία δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να τελειώσει το βρώμικο ρόλο της απέναντι στο κεφάλαιο . Διεκδικώντας και άλλα «μπράβο» δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το «μαστίγιο» ενάντια σε αγωνιζόμενους εργάτες όπως που ζητάνε τη δουλειά τους,ενάντια σε φοιτητές που ζητάνε ένα πιάτο φαϊ,ενάντια σε βιοπαλαιστές που υπερασπίζονται το βιός τους. Το ότι η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία για την απεργία,δεν σημαίνει ότι αλλάζει την πολιτική της απόφαση για αυτό.Αντίθετως δηλώνει ότι σύντομα και αυτή η δέσμευση της απέναντι στους «θεσμούς» και στην μεγαλοεργοδοσία θα έρθει σύντομα σε Ν/Σ στη Βουλή.

Αυτά μας περιμένουν με την ανάπτυξη που διαφημίζουν. Αντεργατική επίθεση χωρίς ημερομηνία λήξης, μόνιμες θυσίες από τον λαό.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Μπορούμε να τους νικήσουμε!

Το κλίμα αναμονής , τα «πανηγύρια» που στήνει η κυβέρνηση για το τέλος δήθεν των μνημονίων,ενώ ψηφίζει νέα βάρβαρα μέτρα,πρέπει να πάρει απάντηση

Αρκεί με αποφασιστικότητα να δυναμώσουμε το κίνημα που πάει κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Γνήσιος εκφραστής του είναι τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ .

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σωματεία και εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Όλες και όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση Πλ Ελευθερίας 10:30π.μ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Με την κατάθεση του προϋπολογισμού έρχονται νέα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάρβαρα μέτρα που θα φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής κ’ λαϊκής οικογένειας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο τουρισμό θα δούμε τη ζωή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ οι μεγάλοι ξενοδόχοι από την άλλη θα αυξήσουν την κερδοφορία τους. Όλοι οι προηγούμενοι νόμοι αλλά και αυτοί που είναι στα σκαριά, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς. Τις συμβάσεις των 586€, τα ατελείωτα ωράρια , την εξαντλητική δουλειά. Όλα αυτά που αφήνουν την μεγαλοεργοδοσία ανεξέλεγκτη και ασύδοτη να δίνει μισθούς πείνας και να μη τηρεί ούτε τα ελάχιστα από την εργατική νομοθεσία.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο να συνεχιστεί η κόλαση που ζούμε στους χώρους δουλειάς αλλά και στην καθημερινότητά μας, με τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ως συνήθεια να ζούμε με επίδομα των 360 ευρώ για 3 μήνες. Δεν μας επιτρέπεται επειδή σήμερα όντας στην ανεργία και δεν ζούμε στην πίεση της δουλειάς, να μην σκεφτούμε αυτό που θα ξαναζήσουμε την επόμενη σαιζόν.

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη να βρει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμό στο δρόμο.

Να διεκδικήσουμε επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία στα 600 € χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης υποχρεωτική και καθολική για όλους.

Να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι που νομιμοποιούν τους μισθούς πείνας και τις συμβάσεις ψίχουλων.

Επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Να μη τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει καμιά αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, που θα επιβάλει σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας σε σύσκεψη, την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Η συμμετοχή μας θα δώσει απάντηση σε αυτά που ετοιμάζουν. Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοξενοδόχων.

OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30Π.Μ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε

 

          Ο σύλλογος μας σε καλεί στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη!

          Επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν… Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος.

 

  • Παγιώνει και βαθαίνει την εργασιακή ζούγκλα με την μερική απασχόληση και τους πετσοκομμένους μισθούς διαιωνίζοντας τους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τους κατώτατους και “υποκατώτατους” μισθούς, με τα ψίχουλα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

  • Οι υπέρογκοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν τις αυταπασχολούμενες με τα μικρομάγαζα να ζούμε με το καθημερινό βραχνά της επιβίωσης.

  • Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που οι τράπεζες τα βγάζουν στο σφυρί για να γίνουν πιο ισχυρές στην κούρσα του ανταγωνισμού.

  • Βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί περιμένουν στην “ουρά” για την εφαρμογή τους, όπως οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, η νέα εκτόξευση φόρων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να εξουδετερώσουν τα κοράκια τη λαϊκή αντίδραση.

  • Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 ετοιμάζονται να κόψουν κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, Πρόνοια, σε κάθε κοινωνική υπηρεσία για τη φροντίδα της οικογένειας.

 

Δίπλα σ’ όλα αυτά έρχεται το νέο τσεκούρι της 3ης “αξιολόγησης” με νέες ιδιωτικοποιήσεις, με νέους “κόφτες” στην υγεία και στα κοινωνικά επιδόματα.

         

Καμιά μας να μην πέσει στη “φάκα” της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κόβει τα επιδόματα από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για να δώσει ορισμένα “ψίχουλα” στις πιο εξαθλιωμένες. Αυτά δε φτάνουν ούτε για το κολατσιό των παιδιών στα σχολεία.

         Η νέα συμφωνία με τα μέτρα-καταπέλτη αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Η υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης για τη βία κατά των γυναικών αποκαλύφθηκε όταν χτυπήθηκε η κινητοποίηση για το δικαίωμα των απλήρωτων και απολυμένων γυναικών στα Market In στα Γιάννενα. Όταν χτύπησαν τους εστιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη σίτιση.

          Στα μουλωχτά προσπάθησε η κυβέρνηση να φέρει το χτύπημα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων. Ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στην απεργία, που είναι “όπλο” μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα.

          Για αυτό δέχονται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους, αυτούς που:

  Θεωρούν κόστος τη μητρότητα, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

  Μας ξεζουμίζουν με τα σπαστά ωράρια, τη μερική απασχόληση, τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, την εργασία με μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της δουλειάς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

  Μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες, απογοητευμένες και καθημερινά βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,

          Κυβέρνηση, ΕΕ μας καλούν να θυσιάσουμε τις δικές μας ζωές στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

          Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

 

Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα!

 

ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Διεκδικούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.

  • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα

  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.

  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες

  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

 

     Συμμετέχουμε μαχητικά στην πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκέμβρη! ΠΛ.Ελευθερίας 10:30 π.μ

 

Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

14  ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΚΩΣ :  10 π.μ. προσυγκέντρωση της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  στο  1ο ΓΕΛ  ΚΩ (Ιπποκράτους)  και 10.30΄ συγκέντρωση  του  Εργατικού Κέντρου  στην  Πλατεία  Ελευθερίας

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: 10:30 συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ , ΞΕΠΑΓΩΜΑ Μ.Κ. , ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ,

όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ

20 μαθητές ανά τμήμα

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΩΣ : 10 π.μ. προσυγκέντρωση της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στο 1ο ΓΕΛ ΚΩ (Ιπποκράτους) και 10.30΄ συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: 10:30 συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου

ΟΛΜΕ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Στις 14 Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων.

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ

  • Όχι στην ελαστική εργασία. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές

  • Αντιστεκόμαστε στις εξαγγελίες του Υπουργού για το Νέο Λύκειο και την τιμωρητική υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (Νόμος 4387/16) ΄

  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την Αξιολόγηση

  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του Μισθολόγιου

  • Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

  • Καμιά αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην Απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ