Ο Θανάσης Γιωργαλλής στην εκπομπή της ΔΤ «πρώτο πλάνο» πριν 20 χρόνια./VIDEO

0
729

O  Θανάσης Γεωργαλής  έφυγε πριν από λίγες μέρες από τον μάταιο τούτο κόσμο όπως είθισται να λέμε, ωστόσο η εικόνα του και το βιογραφικό του σημείωμα , όπως χαρακτηριστικά μας το προσδιόρισε ο ίδιος , πέρασε στην αιωνιότητα και στην συλλογική μας μνήμη . μέσα από την μαγνητοσκόπηση της εκπομπής πρώτο πλάνο την περίοδο του 90 στον ΔΗΡΑΣ.

Η ομορφιά του λόγου του έρχεται σήμερα να μας υπενθυμίσει ότι οι αξίες της ζωής είναι διαχρονικές .

Η ενασχόληση του με την λαογραφία τα τελευταία χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του  , και το πάθος του για την διάσωση του ήθους που εμπεριέχουν τα έθιμα της κοινωνίας , μας κληροδότησαν  ένα πολύτιμο υλικό  και ντοκουμέντα που μας  πλουτίζουν με την γνώση του παρελθόντος και της καταβολής του λαϊκού μας πολιτισμού.

Ήταν ο γραμματικός του χωριού, ο διευθυντής του νοσοκομείου για πολλά χρόνια , ο φίλος της παράδοσης  και ο αρθρογράφος της λαϊκής μας ψυχής. Γεννημένος στην γειτονιά του μυθικού βασιλιά Χαρμύλου στο Πυλί, έζησε όπως ακριβώς είχε ονειρευτεί , και όπως μας είπε παραδίδοντας το βιογραφικό του σημείωμα στο πρώτο πλάνο, τότε- στην ζωή δεν πρέπει να παραλείπουμε να χαμογελάμε . …έτσι τρυφερά με ένα χαμόγελο τον αποχαιρετούμε κι εμείς και τον ευχαριστούμε .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ