Αρχική Ειδήσεις Φήμες Φονικός Σεισμός στο Μεξικό: Πάνω από 200 οι νεκροί! Πολιτείες έγιναν συντρίμμια...

Φονικός Σεισμός στο Μεξικό: Πάνω από 200 οι νεκροί! Πολιτείες έγιναν συντρίμμια (Συγκλονιστικές φωτό & βίντεο)

0
3841

Ισχυρός Σεισμός στο Μεξικό: Δεκάδες οι νεκροί! Πολιτείες έγιναν συντρίμμια

 

– Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανατολικά της Πουέμπλα – Στα 51 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος –

Σεισμός: Φονικός-Ισοπέδωσε το Μεξικό – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί – Συγκλονιστικά βίντεο

Σεισμός: Φονικός σεισμός ισοπέδωσε το Μεξικό – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί – Συγκλονιστικά βίντεο

ΣΩΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ – ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Σεισμός Μεξικό: Ο Εγκέλαδος χτύπησε το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τρίτης (19/09) το κεντρικό Μεξικό – Δεκάδες κτήρια έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα – Φόβοι για πολλά περισσότερα θύματα καθώς οι αγνοούμενοι είναι πολλοί – Τραγωδία σε σχολείο με 22 μαθητές νεκρούς – 15 νεκροί σε εκκλησία που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια λειτουργίας

Οι διασώστες καταβάλλουν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου απεγνωσμένες προσπάθειες για να εντοπίσουν δεκάδες παιδιά που πιθανολογείται ότι είναι θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια ενός σχολείου της Πόλης του Μεξικού, ένα από τα εκατοντάδες κτήρια που καταστράφηκαν από τον πιο πολύνεκρο σεισμό ων 7,1 βαθμών που έπληξε τη χώρα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ο βαρύτερος απολογισμός συνεχίζει να καταγράφεται στην Πολιτεία Μορέλος, όπου οι νεκροί αυξήθηκαν στους 54.
Η Πολιτεία Πουέμπλα—όπου βρισκόταν το επίκεντρο του σεισμού—μέχρι στιγμής θρηνεί 26 νεκρούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.
Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα δήλωσε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις ως τώρα.

Στην Πολιτεία του Μεξικού οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννιά, σύμφωνα με αξιωματούχους.

 

Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην μεξικανική πρωτεύουσα.

«Ο Θεός να είναι μαζί με τους πολίτες του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα σταθούμε δίπλα σας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

 

Ασύλληπτο! Κόπηκε στα δύο το στάδιο «Αζτέκα»! (pics+vid)

Σεισμός Μεξικό: Ασύλληπτο! Κόπηκε στα δύο το στάδιο «Αζτέκα»! (pics+vid)

Σεισμός Μεξικό: Ούτε το αχανές στάδιο «Αζτέκα» γλύτωσε από τη μανία του φονικού σεισμού των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε την Τρίτη (19/9) το κεντρικό Μεξικό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το χωρητικότητας 87.000 θεατών στάδιο, που βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού βγήκε «λαβωμένο» από τη μανία του Εγκέλαδου.

 

Να σημειωθεί ότι πριν την ανακατασκευή του, το στάδιο είχε χωρητικότητα 119.000 θεατών.

mvd20040530

Σαν σήμερα το 1985 χιλιάδες άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από ανάλογο σεισμό

Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό – Τουλάχιστον 134 οι νεκροί

Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 134 οι νεκροί

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος – Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μορέλος – Θάνατοι έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα, στην Πολιτεία Πουέμπλα και στην Πολιτεία του Μεξικού – Τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει – Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι – Τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια πελάτες της δεν έχουν ηλεκτροδότηση

Ο σεισμός των 7,1 βαθμών ο οποίος έπληξε την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό στοίχισε κατά τον μέχρι τώρα ακόμα προσωρινό απολογισμό των αρχών τη ζωή σε τουλάχιστον 134 ανθρώπους σε διάφορες πολιτείες κι είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν δεκάδες κτίρια στην εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας, όπου σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε μια φρενιτιώδη προσπάθεια να βγάλουν επιζώντες από τα συντρίμμια.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα μετά τον σεισμό.

Ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων και των οχημάτων της πυροσβεστικής ακούγεται σε σχεδόν όλη την πρωτεύουσα. Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε νωρίτερα ότι 27 κτίρια κατέρρευσαν ολοσχερώς ή εν μέρει μόνο στην Πόλη του Μεξικού. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν αργότερα ότι τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές είναι τουλάχιστον πενήντα.
«Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί στ’ αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά η οδοντίατρος Κλαούντια Μενέσες, που βρισκόταν στην κλινική της στη συνοικία Λινταβίστα όταν έγινε ο σεισμός το απόγευμα. «Θα πάμε σε ένα κτίριο που έπεσε για να δούμε αν μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια», πρόσθεσε η ίδια.

Κατά τα μέχρι στιγμής στοιχεία η Πολιτεία που επλήγη βαρύτερα από τον καταστροφικό σεισμό είναι η Μορέλος, νότια της πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί. Θάνατοι έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα, στην Πολιτεία Πουέμπλα και στην Πολιτεία του Μεξικού.

Σύμφωνα με την μεξικανική δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού CFE, τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια πελάτες της δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Ο ισχυρός σεισμός είναι ο δεύτερος που πλήττει το Μεξικό μέσα σε αυτόν τον μήνα. Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε το νότιο Μεξικό την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter «ο θεός να ευλογεί τους ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα είμαστε εκεί για εσάς».

Ο σεισμός σημειώθηκε ακριβώς την 32η επέτειο ενός σεισμού που είχε ισοπεδώσει μέρος της μεξικανικής πρωτεύουσας και είχε στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων το 1985.

Τουλάχιστον ένας επιζώντας ανασύρθηκε από ένα κτίριο που κατέρρευσε στην πολυσύχναστη συνοικία Κοντέσα της πρωτεύουσας, ενώ ένας ακόμη διασώθηκε από τα συντρίμμια ενός εξαώροφου κτιρίου σε μικρή απόσταση.

Στην Κουερναβάκα, μια πόλη της Μορέλος που αποτελεί δημοφιλή προορισμό των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου, τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα έκαναν λόγο για ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, Μεξικανοί πολίτες ξεθάβουν από τα χαλάσματα έναν άνθρωπο και τον απεγκλωβίζουν, πριν καταφτάσουν τα σωστικά συνεργεία…

Δείτε τη στιγμή που καταρρέει η πρόσοψη ενός κτιρίου..

Στο βίντεο που ακολουθεί έχει καταγραφεί η κατάρρευση μίας πολυκατοικίας κυριολεκτικά μπροστά στα πόδια των ανθρώπων που είχαν βρει «καταφύγιο» στη μέση του δρόμου. Η σκόνη καλύπτει τα πάντα, ενώ οι κάτοικοι τρέχουν έντρομοι να σωθούν…

Φωτογραφίες δείχνουν τα πρώτα θύματα, καθώς αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Όπως φαίνεται στην εικόνα, δύο άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχουν καταγραφεί οι ζημιές σε δρόμους. Όπως φαίνεται στην εικόνα, γέφυρες έχουν γκρεμιστεί και η γη έχει ανοίξει στα δύο…

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το Μεξικό είχε πληγεί από σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν μεγάλες καταστροφές και τουλάχιστον 90 νεκρούς.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος…

Εικόνα από το Μέξικο Σίτι… Καπνοί και σκόνες από κτίρια…

Βίντεο δείχνει δεκάδες βάρκες σε ποταμό να κινδυνεύουν με ανατροπή τη στιγμή του σεισμού, ενώ οι τουρίστες χαμογελούν…

 

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στο Μέξικο Σίτι και σε άλλες πόλεις της Πουέμπλα, καθώς ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ χτύπησε με σφοδρότητα αυτή τη φορά μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ