ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ & Ευχές στους Επιτυχόντες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

0
21303

Εὐχὲς τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ναθαναήλ πρὸς τοὺς ἀποφοἰτους τῶν Λυκείων τῆς Κῶ καὶ τῆς Νισύρου

Ἡ ἀνακοίνωση τῶν βάσεων εἰσαγωγῆς στὶς σχολὲς τῆς τριτοβάθμιας ἐκπαίδευσης, σήμερα ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, ἑνὸς συγχρόνου ἱεραποστόλου καὶ ἱκανοῦ παιδαγωγοῦ ποὺ μόνος του μέσα σὲ ἀντίξοες συνθῆκες ἵδρυσε γιὰ τὴν μόρφωση τῶν Ἑλλήνων περισσότερα ἀπὸ 200 σχολεῖα, μᾶς δίνει μεγάλη χαρὰ γιὰ τὴν αἴσια ἔκβαση τῶν προσπαθειῶν πολλῶν παιδιῶν μας καὶ μᾶς θυμίζει ὅτι ἡ ἐπιτυχία, γιὰ νὰ εἶναι ὁλοκληρωμένη, πρέπει νὰ συνοδεύεται ἀπὸ τὴν ἀρετὴ τῆς πίστης στὸν Θεό, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν συνάνθρωπο καὶ ἀπὸ διάθεση γιὰ ἀγῶνα καὶ προσφορά.

Τὰ συγχαρητήρια πρὸς τὰ παιδιά μας ποὺ ἀγωνίστηκαν καὶ πέτυχαν τοὺς στόχους τους εἶναι θερμὰ καὶ ἐγκάρδια. Αὐτὴ τὴ στιγμὴ τῆς χαρᾶς, ὅμως, δὲν λησμονοῦμε τοὺς μαθητές μας ποὺ προσπάθησαν ἀλλὰ δὲν εἶχαν τὸ ἐπιθυμητὸ ἀποτέλεσμα, ὅπως καὶ τὰ παιδιά μας ποὺ συνειδητὰ ἢ ὄχι ἔβαλαν ἄλλους στόχους καὶ ἄλλες προτεραιότητες γιὰ τὸ μέλλον τους. Ἂς παλέψουν καὶ σύντομα θὰ δοῦν τὰ ὄνειρά τους νὰ ἐκπληρώνονται!

Σὲ ὅλους, τοὺς μαθητὲς καὶ τὶς οἰκογένειές τους, εὐχόμαστε μέσα ἀπὸ τὴν καρδιά μας νὰ συνεχίσουν νὰ ἀγωνίζονται, νὰ καλλιεργοῦν τὴ γνώση, νὰ δείχνουν ἀγάπη καὶ νὰ σέβονται τὸν κόπο καὶ τὴν προσπάθεια κάθε συνανθρώπου τους.
Τὴν ὥρα αὐτὴ δὲν μποροῦμε παρὰ νὰ στραφοῦμε μὲ θερμοὺς λόγους εὐχαριστίας πρὸς τοὺς ἐκπαιδευτικοὺς τῆς Κῶ καὶ τῆς Νισύρου, οἱ ὁποῖοι μὲ συνεχῆ προσπάθεια, ἀντιμετωπίζοντας πολλὲς καὶ σημαντικὲς δυσκολίες, διαπλάθουν τοὺς νέους μας καὶ τοὺς προετοιμάζουν μὲ αὐτὰ ποὺ μὲ ὑπομονὴ τοὺς προσφέρουν γιὰ τὴ ζωὴ ποὺ ἀνοίγεται δύσκολη ἀλλὰ ὄμορφη μπροστά τους.

Ἂν μάθουμε ὅλοι μας νὰ ἀγαπᾶμε τὴ γνώση καὶ νὰ τὴν ἀξιοποιοῦμε πρὸς ὄφελος τῆς κοινωνίας ἡ καθημερινότητά μας θὰ ἀλλάξει καὶ ἡ ζωή μας θὰ μεταμορφωθεῖ.

Ἂς στηριχθοῦμε μὲ πίστη στὸν Θεὸ καὶ ἂς μάθουμε νὰ ζοῦμε μὲ ἀγάπη καὶ σεβασμὸ πρὸς τὸν πλησίον μας καὶ θὰ διαπιστώσουμε ὅτι οἱ ἐπιτυχίες θὰ μᾶς προσφέρουν μεγαλύτερη καὶ βαθύτερη χαρὰ καὶ οἱ ἀποτυχίες θὰ εἶναι λιγότερο ἐπώδυνες καὶ θὰ τὶς ἀντιμετωπίζουμε εὐκολότερα.

Θερμὰ συγχαρητήρια σὲ ὅλους καὶ ὅλες!
Καλὲς σπουδὲς καὶ καλὴ συνέχεια στὴ ζωή σας μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ νὰ σᾶς στηρίζει!

Ἐν Κῷ, ἐν τῇ Ἱερᾷ Μητροπόλει, τῇ 24ῃ Αὐγούστου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

 

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημήτρη Γάκη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών 2017

«Σε όλα τα παιδιά της Δωδεκανήσου που αγωνίστηκαν και αντιμετώπισαν επιτυχώς αυτή τη δύσκολη εκπαιδευτική δοκιμασία ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια. Αλλά και σε όσους και όσες δεν τα κατάφεραν, να θυμίσουμε πως η ζωή συνεχίζεται και καινούργιες ευκαιρίες θα βρίσκονται στο δρόμο τους. Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε πως φέτος, για πρώτη φορά, εισάγονται σε Πανεπιστήμια απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων. Τέλος, απέναντι στο σχολείο μιας πλασματικής αριστείας, προτείνουμε το αναβαθμισμένο δημόσιο δωρεάν Σχολείο των ίσων ευκαιριών για όλους.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΟΡΑΜΑ: Η χαρά των δικών μας ανθρώπων είναι και δική μας χαρά!

 

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας! Σας ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή!

και μην ξεχνάτε το σπίτι που σας γέννησε και τον τόπο μας, την Κω μας που περιμένει πολλά από σας.

Για εκείνους και εκείνες που δεν τα κατάφεραν να περάσουν τον πήχη των Πανελλαδικών εξετάσεων, είναι μια λαμπρή ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των δυνάμεων και των δυνατοτήτων τους που θα θέσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Με αγάπη,

Ιωάννα Ρούφα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

 

Αγαπητοί/ές επιτυχόντες/ούσες,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για την εισαγωγή σας σε Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας τόσο της δικής σας όσο και της οικογένειάς σας και των εκπαιδευτικών σας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτοί/ές που θέτουν στόχους στη ζωή τους και εργάζονται με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα.


Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο καλά θα τα πάτε και στο νέο κύκλο σπουδών που ξεκινάτε σε λίγο και εύχομαι τα χρόνια αυτά στη Σχολή να αποτελέσουν τα πρώτα βήματα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας.


Όσο για αυτούς/ές που δεν πέτυχαν, να γνωρίζουν ότι δεν τελειώνει εδώ ο δρόμος. Αντίθετα τώρα ξεκινάει από άλλη αφετηρία και με περισσότερες εμπειρίες. Στο χέρι σας είναι να κάνετε μια νέα αρχή. Βάλτε στόχους, δουλέψετε μεθοδικά, δείξετε υπομονή και επιμονή και να είστε βέβαιοι/ες ότι η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.

Φιλικά,

Γιάννης Κρητικός
Διευθυντής Γυμνασίου Αντιμάχειας

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Δρ. Στέφανος Δράκος – Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

«Καλά αποτελέσματα στα 1.716 παιδιά μας»

«Πρώτιστα ως γονέας, εύχομαι από καρδιάς και με κάθε ειλικρίνεια, καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία στα 1.716 παιδιά μας από τα Δωδεκάνησα, τους υποψηφίους φοιτητές μας, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το 2017. Εύχομαι ολόψυχα η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής να εκπληρώνουν τις επιθυμίες τους.

Καλή σταδιοδρομία στους αυριανούς επιστήμονες της Δωδεκανήσου και καλή δύναμη στους αγωνιστές γονείς τους. Θα είμαστε δίπλα τους κατά το δυνατό, εφικτό και ειλικρινές».

Συγχαρητήρια δήλωση της Χαρούλας Γιασιράνη για τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

Μια δύσκολη χρονιά γεμάτη αγωνία, στερήσεις και ξενύχτια πάνω στα βιβλία ολοκληρώνεται με την εισαγωγή των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ .

Τα παιδιά μας έδωσαν την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους και πέτυχαν την εισαγωγή τους φιγουράνοντας μάλιστα πολλά από αυτά στις πρώτες σειρές κατάταξης των σχολών τους.

Η πρωτειά και η αριστεία για τους νησιώτες μαθητές είναι αξία που επιδιώκουν και κατακτούν με τόλμη,ζήλο και συνεχή προσπάθεια.

Η ζωή ανήκει σε όσους τολμούν!

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή και άγγιξαν το όνειρο τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες τους που στάθηκαν δίπλα και τα υποστήριξαν αλλά και στους καθηγητές που με αφωσίωση μεταλαμπάδευσαν την απαράιτητη γνώση.

Στα παιδιά που δεν κατόρθωσαν φέτος τους στόχους τους,να θυμούνται ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας χωρίς τέλος.

Η ζωή είναι όλη μπροστά τους και η αποτυχία είναι το πιο σοβαρό κίνητρο για να τολμήσουν να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και να εξελιχθούν.

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος

Δια βίου μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού

Πρόεδρος Κ.Ε.Κ Γεννηματάς ΑΕ

Συγχαρητήρια δήλωση του Φιλήμονα Ζαννετίδη

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα παιδιά από τα νησιά της Περιφέρειας μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και να τους ευχηθώ καλή ακαδημαϊκή πορεία.

Συγχαίρω επίσης και τα παιδιά που δεν πέτυχαν στη παρούσα φάση. Να μην απογοητεύονται γιατί ευκαιρίες θα τους παρουσιαστούν πολλές.

Συγχαρητήρια όμως και στους γονείς που παρά την οικονομική κρίση κατάφεραν να σταθούν κοντά στα παιδιά τους.  

 

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018

Digital Camera

Με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου προέβη στην παρακάτω δήλωση στα Μ.Μ.Ε.:

«Σήμερα παίρνει τέλος η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις. Η ανακοίνωση των βάσεων και κατ’ επέκταση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνει μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Ελληνόπουλα με την άμεση στήριξη των εκπαιδευτικών της χώρας και τη συνδρομή των γονιών τους και συγγενικών τους προσώπων.

Συγχαίρω θερμά όσους πέτυχαν το στόχο τους και συνεχίζουν τον αγώνα για μάθηση στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Κέρδισαν μια μάχη και συνεχίζουν… διότι ο αγώνας για την απόκτηση γνώσεων είναι συνεχής και η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελούν ατομική υποχρέωση και αναγκαιότητα με βάση τα δεδομένα της εποχής μας. Καλή επιτυχία στη φοιτητική ζωή και στα νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου θα βρεθούν και καλή σταδιοδρομία. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Δωδεκανήσιους μαθητές που μας έκαναν όλους υπερήφανους με την επιτυχία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.

Εύχομαι καλή τύχη και να μη νοιώσουν καμία απογοήτευση ή πίκρα οι νέοι και οι νέες που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να συνεχίσουν της σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ζωή θα τους δώσει πολλές ευκαιρίες και απαιτεί διαρκή αγώνα και προσπάθεια. Έχουν επιλογές και πρέπει και μπορούν να τις αξιοποιήσουν».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους. Ευχόμαστε επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα AΤΕΙ, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ.

Το ετήσιο ανεβοκατέβασμα των βάσεων δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτό που συνεχώς “πέφτει” είναι η δυνατότητα των νέων των λαϊκών οικογενειών να μορφώνονται ολόπλευρα, να εργάζονται πάνω σε αυτό που σπούδασαν, να έχουν μια ζωή με δικαιώματα.

Πίσω από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση των εξετάσεων ή για το ότι όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει κανονικά η νέα σχολική χρονιά, κρύβεται ότι:

– η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις συνοδεύεται από άγχος και αγωνία, «χαρτί και μολύβι», για το αν θα τα βγάλει πέρα ο νέος και η νέα της λαϊκής οικογένειας.

– ζουν και βασιλεύουν τα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.

– και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί

Η ελπίδα και η λύση είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας.

Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΑΘΗΝΑ 24/8/2017 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ