Το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου στο «Αλάτι της Γης» τον 15 Αύγουστο – Ευχαριστήριο Λάμπρου Λιάβα

0
919

ΠΡΟΣ

Το Λύκειον των Ελληνίδων

Παράρτημα Καλύμνου

Υπ’ όψιν Προέδρου Κας Πόπης Μαύρου

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Με την επιστροφή μας στην Αθήνα, γεμάτοι από τις ωραιότερες εντυπώσεις από τη διαμονή μας στην Κάλυμνο, παρακαλούμε δεχτείτε απ’ όλο το επιτελείο της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» τις πιο θερμές μας ευχαριστίες για την εγκάρδια υποδοχή και τη γενναιόδωρη φιλοξενία στο όμορφο νησί σας.

Για όλους μας υπήρξε μια μοναδική εμπειρία η γνωριμία με τον τεράστιο πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα της μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Καλύμνου, που με τόσο ζήλο και σεβασμό πασχίζετε να διασώσετε από τη λήθη και την αλλοίωση, να διαδώσετε στη νεότερη γενιά και να προβάλετε στο Πανελλήνιο.

Θα είναι για εμάς ιδιαίτερη χαρά και τιμή το να συμβάλλουμε σ’ αυτή την τόσο σημαντική και πολύχρονη προσπάθειά σας μέσα από την καταγραφή που επιχειρήσαμε με το «Αλάτι της Γης».

Παρακαλούμε να διαβιβάσετε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στις κυρίες του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Καλύμνου, στους εξαιρετικούς συνεργάτες σας που βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση των τόσο σύνθετων και απαιτητικών γυρισμάτων, καθώς και σε όλα τα μέλη του Λυκείου και τους λαϊκούς μουσικούς που τραγούδησαν, έπαιξαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν μαζί μας την ταυτότητα και την αλήθεια τους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις κυρίες που μπήκαν στον κόπο να μαγειρέψουν τα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της Καλύμνου, που -μαζί με το λιαστό κρασί- στόλισαν τα τραπέζια μας και έδωσαν δύναμη στους συμποσιαστές για το χορό και το τραγούδι!

Ευχαριστούμε επίσης τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πανόρμου, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και για την αδιάκοπη παρουσία τους και την πρόθυμη διευκόλυνση της ομάδας μας σε όλα τα στάδια των γυρισμάτων.

Τέλος, παρακαλούμε να διαβιβάσετε τη βαθειά μας ευγνωμοσύνη προς τον κ. Δήμαρχο Καλυμνίων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη γενναιόδωρη υποστήριξη στις μετακινήσεις και τη διαμονή του συνεργείου, γεγονός που συνέβαλε αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτής της εκπομπής.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το τηλεοπτικό αφιέρωμα στην Κάλυμνο να είναι αντάξιο της σπουδαίας κληρονομιάς του νησιού σας και να αποτελέσει –όπως και άλλα επεισόδια της εκπομπής μας, μέσω του διαδικτύου- σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για τη γνήσια μουσική και χορευτική παράδοση στην Ελλάδα και στη Διασπορά.

Αποτελεί για εμάς ξεχωριστή χαρά αλλά και ευθύνη ο προγραμματισμός της πρώτης μετάδοσης του επεισοδίου για το Δεκαπενταύγουστο-«Πάσχα του Καλοκαιριού», ώστε μια τέτοια συμβολική ημέρα οι απανταχού Καλύμνιοι και κυρίως οι χιλιάδες ξενιτεμένοι συμπατριώτες σας να έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν με τη μουσική και τους χορούς του τόπου τους.

Κυρία Πρόεδρε,

Ευχόμαστε από καρδιάς, σε εσάς και σε όλους τους καλούς φίλους που γνωρίσαμε στην Κάλυμνο, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καθώς και δύναμη, έμπνευση και κάθε επιτυχία στην τόσο σημαντική προσπάθειά σας για τη διάσωση και προβολή της λαϊκής κληρονομιάς του νησιού σας. Εξυπακούεται ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας στον κοινό μας αγώνα για την «Ελλάδα που αντιστέκεται κι επιμένει»!..

Με βαθιά εκτίμηση,

ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ

Καθηγητής Εθνομουσικολογίας,

Τμήμα Μουσικών Σπουδών,

Φιλοσοφική Σχολή

Πανεπιστημίου Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ