10 νησιά μαζί στην πιο γευστική γιορτή του καλοκαιριού! 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ στην Πάτμο

0
1673

10 νησιά μαζί στην πιο γευστική γιορτή

του καλοκαιριού

9Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Κάσος, Λειψοί, Ρόδος, Αγαθονήσι, Λέρος, Ικαρία, Φούρνοι, Κάλυμνος, Σάμος, Πάτμος, θα βρεθούν στο ραντεβού της γαστρονομικής γιορτής του καλοκαιριού που γίνεται στην Πάτμο από 19 έως 26 Ιουνίουν και οργανώνεται από την εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και την ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

 Η Πάτμος, το μεγαλύτερο κέντρο Ορθόδοξης Λατρείας, μοναδικός θρησκευτικός προορισμός, τα τελευταία 9 χρόνια γίνεται το επίκεντρο στην Αιγαιακή κουζίνα της Πάτμου και των άλλων νησιών με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ , του ΕΥΖΗΝ και της αθλητικής ιδέας με την Ποδηλατοδρομία πολιτισμού για ενήλικες και παιδιά.

Το 2017 εξαιτίας της ανακήρυξης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 η εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ www.patmostimes.gr και η ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, πανε πιο πέρα. Οργανώνουν την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ  με  δράσεις για τη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και το ΕΥ ΖΗΝ . 
Οι δράσεις για τη γαστρονομία περιλαμβάνουν:

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017. ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (Workshop) 
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Το ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2017. Ημερίδα ΕΥ ΖΗΝ 
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.  5η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού και   4η Ποδηλατοδρομία τζούνιορ, με επικεφαλή τον Γιώργο Αμυρά. 
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 .  Το κεντρικό event  9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ με γνωστούς – σημαντικούς γευσιγνώστες.Τιμώμενο νησί η ΚΑΣΟΣ. 

Παρουσιαστές  Γιώργος Αμυράς – Αριστείδης Μιαούλης 
To 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, είναι  η διοργάνωση που φέρνει ΚΟΝΤΑ τα Νησιά μας με την πολιτισμική τους κληρονομιά και είναι  Αφιερωμένο στους
 παραδοσιακούς μουσικούς. 
Ένα τεράστιο τραπέζι θα φιλοξενήσει τα πιάτα με τις συνταγές των νησιών μας που θα διαγωνιστούν και θα διακριθούν από τους γευσιγνώστες τα
 12 καλύτερα, τρία από τις τέσσερις κατηγορίες, ΚΡΕΑΤΙΚΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ-ΛΑΔΕΡΑ – ΓΛΥΚΑ. 
Ένα άλλο τις γευστικές προτάσεις των
 επαγγελματιών. 
Σας καλούμε απ όλο το ΑΙΓΑΙΟ να έρθετε στην Πάτμο για να γευθείτε την κουζίνα των 10 νησιών μας και να διασκεδάσετε με τη μουσική και τα χορευτικά τους.


Τα νησιά και οι φορείς που λαμβάνουν μέρος είναι :


Δήμος Κάσου-Φούρνοι-Γυναικείος Συνεταιρισμός Απολλωνιάτισσες Ρόδου-Πολιτιστικός σύλλογος ΥΕΤΟΥΣΑ Αγαθονησίου-Πολιτιστικός Σύλλογος Ικαρίας Ι.Μελάς-Σύλλογος Γυναικών Καλύμνου ΗΡΑ- Γυναίκες χωρίς σύνορα Λέρου- Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου «ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ» -Δήμος Λειψών- Πάτμος. 
Θα χορέψουν τα νησιά: ΙΚΑΡΙΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ – ΛΕΡΟΣ (Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου «ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ»), ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΕΤΟΥΣΑ) – ΛΕΙΨΟΙ (ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ) ΠΑΤΜΟΣ (ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΤΟ ΑΛΩΝΙ)

Συνδιοργανωτές στο γευστικό αυτό ταξίδι: 
Σωματείο Γυναικών Πάτμου
 «Η ΣΠΙΘΑ», Σωματείο «ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΤΜΟΥ», «ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΤΜΟΥ» μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος «Η ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» και πολλοί άλλοι υποστηρικτές.

Η Εβδομάδα Γαστρονομίας είναι:

Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου

Μέγας χορηγός-συνδιοργανωτής: ΔΗΜΟΣ  ΠΑΤΜΟΥ 
Συνδιοργανωτής: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στήριξη Aegean cuisine

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ