Tρεις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά σε Κω-Λέρο

0
862

Tρεις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά, εκ των οποίων η μια εκτυλίχθηκε στο hot spot μεταναστών στη Λέρο, θα απασχολήσουν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα ενώπιον του Λαϊκού Δικαστηρίου της Ρόδου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για αποπλάνηση παιδιού, που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, κατά συρροή, έναν Σύρο μετανάστη.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 καταγγέλθηκε στον διοικητή του κέντρου Ταυτοποίησης Καταγραφής Λέρου (HOT SPOT) από δύο εφήβους ότι ο κατηγορούμενος, που διέμενε επίσης στο HOT SPOT, με τη δικαιολογία ότι συνοδεύει τα παιδιά στη θάλασσα, τα θωπεύει στα γεννητικά τους όργανα μέσα στη θάλασσα.
Στη συνέχεια από το Λιμεναρχείο Λέρου αναζητήθηκε ένας 14χρονος, ο οποίος ανέφερε ότι την 28η Αυγούστου 2016, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή «Τεμένια», πλησίον του HOT SPOT, τον πλησίασε ο κατηγορούμενος και προφασιζόμένος ότι ήθελε να του δείξει πως να κολυμπά, ασέλγησε σε βάρος του.
Ο ανήλικος τον προειδοποίησε πως στο σημείο θα μεταβεί ο πατέρας του και ο κατηγορούμενος τον εγκατέλειψε.
Ετερος ανήλικος, ηλικίας 13ετών, ανέφερε στους λιμενικούς ότι την 29η Αυγούστου 2016, ενώ κολυμπούσε στην ίδια περιοχή, τον πλησίασε ο κατηγορούμενος, τον οποίο επίσης γνώριζε από το HOT SPOT,  κι έπιασε τα γεννητικά του όργανα. Ο ανήλικος τον έσπρωξε και απομακρύνθηκε.
Οι δύο ανήλικοι επανέλαβαν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της Ανακρίτριας της Κω, ενώ από τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προέκυψε ότι λένε την αλήθεια.
Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, χαρακτήρισε τις καταγγελίες ψευδείς υποστηρίζοντας ότι οφείλονται σε θρησκευτικούς λόγους εκδίκησης διότι ο ίδιος είναι Σιίτης και οι γονείς των ανηλίκων Σουνίτες.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είχε καλές σχέσεις με τους γονείς των ανηλίκων.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Κ. Χόνδρος.
-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης είναι ένας Πακιστανός
Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι στην Αντιμάχεια της Κω εντός του μηνός Απριλίου 2014, αφού παρότρυνε μια 10χρονη να τον ακολουθήσει στην οικία του, προσποιούμενος ότι σκόπευε να της προσφέρει μπισκότα κι αφού η ανήλικη εισήλθε εντός της οικίας του, εκείνος την ώθησε και την έριξε πάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του και κρατώντας την από τα πόδια την βίασε.
Το παιδί προσπαθούσε απεγνωσμένα να καλέσει σε βοήθεια φωνάζοντας, όμως εκείνος φέρεται να της έφραξε το στόμα με το χέρι του, προκειμένου να μην ακουστούν οι κραυγές της.
Στον κατηγορούμενο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισης του στο Α.Τ του τόπου κατοικίας του την 1n και 15η ημέρα εκάστου μηνός και της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με την ανήλικη και τη μητέρα της.
-Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος για αποπλάνηση των ανηλίκων θυγατέρων του είναι ένας διαζευγμένος κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι στην Κω κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2010 έως τον Δεκέμβριο 2011 με περισσότερες πράξεις τέλεσε πλείονα αληθώς συρρέοντα μεταξύ τους εγκλήματα.
Φέρεται ειδικότερα να ενήργησε ασελγείς πράξεις στις ανήλικες θυγατέρες του, που δεν είχαν συμπληρώσει το 12° έτος της ηλικίας τους, θωπεύοντας αυτές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στον πρωκτό, προς ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας του.
Εχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης κάθε συναναστροφής του με τα ανήλικα τέκνα του,  καθώς και με την οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του, έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του αποδιδόμενων κατηγοριών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ