Στην Αλιμιά και πάλι φέτος το παιχνίδι επιβίωσης «Τhe Island»

0
1251

Η Αλιμιά, το ακατοίκητο νησάκι μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, θα δεχθεί ξανά «ναυαγούς» οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο παιχνίδι επιβίωσης “The Island”. Αυτές τις ημέρες βρέθηκαν στη Χάλκη και στην Αλιμιά εκπρόσωποι του βελγικού τουριστικού πρακτορείου “Beyond Borders“, προκειμένου να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για τον επόμενο κύκλο του παιχνιδιού.
Από τις 19 έως τις 29 Οκτωβρίου, 20 νέοι από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν στο απομονωμένο νησί. Δεν θα είναι όμως το μόνο γκρουπ «ναυαγών» που θα φιλοξενήσει η Αλιμιά, αφού αμέσως μετά, δηλαδή από τις 29 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ένα αντίστοιχο παιχνίδι από νέο πρακτορείο του Βελγίου. Όπως φαίνεται, το μικρό νησάκι της Αλιμιάς που μένει ακατοίκητο τα τελευταία 75 χρόνια, εξελίσσεται σε προορισμό εναλλακτικών διακοπών, χαρίζοντας ζωή και στην κοντινή Χάλκη, που πέρυσι (προφανώς λόγω του Island) γνώρισε μία από τις  καλύτερές τουριστικές σεζόν.
Το παιχνίδι “The Island”  είναι στην ουσία ένα καινοτόμο ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισήγαγε για πρώτη φορά στον κόσμο και στα Δωδεκάνησα το πρακτορείο “Beyond Borders“. Η Αλιμιά επιλέχθηκε έπειτα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία. Όταν ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής, Γιόρις Μέερμανς, έφτασε στην Αλιμιά, μαγεύτηκε από το φυσικό περιβάλλον και βρήκε εκεί το ιδανικό μέρος για τη διαμονή των παικτών.
Σύμφωνα με τον κ. Μέερμανς την ιδέα για τη διεξαγωγή τέτοιων παιχνιδιών και τη διοργάνωση πακέτων εναλλακτικών διακοπών την είχε, όταν διαπίστωσε πώς αρκετοί νέοι και νέες θέλουν να πάρουν μέρος σε projects όπως το τηλεριάλιτι “Survivor” που προβάλλεται διεθνώς, δεν επιθυμούν όμως να παρακολουθούνται συνέχεια από κάμερες.
Όντως η ιδέα του Μέερμανς στέφθηκε με επιτυχία. Μέχρι στιγμής, το πρακτορείο του δέχθηκε εκατοντάδες αιτήσεις από υποψήφιους τουρίστες-ναυαγούς. Η εικοσάδα έκλεισε λίγες μέρες μετά την έναρξη των εγγραφών. Η ανταπόκριση παραμένει τεράστια και έτσι ενεργοποιήθηκε και άλλο πρακτορείο του Βελγίου (sof.travel) που για πρώτη φορά φέτος θα διοργανώσει το παιχνίδι, αξιοποιώντας μάλιστα τον εξοπλισμό που θα του παραχωρήσει το Beyond Borders.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες πληρώνουν περίπου 2.000 ευρώ για τα εισιτήριά τους, τη διαμονή τους και κάποια ατομικά έξοδα. Ο νικητής παίρνει πίσω τα χρήματα αυτά συν ένα μπόνους 500 ευρώ. Όσο για τις δοκιμασίες, οι περισσότερες ήταν μέσα στη θάλασσα. Υπήρχαν αγωνίσματα δεξιότητας, ταχύτητας, αυτοσυγκέντρωσης.
Η μεγάλη η επιτυχία του παιχνιδιού που προβλήθηκε διαδικτυακά και έκανε πάταγο σε Βέλγιο και Ολλανδία, συνετέλεσε ώστε οι παραγωγοί να αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Αλιμιά. Πέρυσι το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 13 έως 23 Οκτωβρίου. Οι 20 παίκτες ήταν από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων και μοιράστηκαν στις παραλίες του Αγίου Γεωργίου και του Εμπορειού. Δεν υπήρχαν αποχωρήσεις, απλώς κάθε παίκτης, ανάλογα με την απόδοσή του, κέρδιζε πόντους.
Τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχαν ακόμη επιλεγεί οι ακτές της Πούντα Κάνα, στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, για το ελληνικό Survivor, ωστόσο στην εσχατιά του Αιγαίου, στο ακατοίκητο νησάκι της Αλιμιάς φιλοξενήθηκε ένα ανάλογο παιχνίδι επιβίωσης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Και αυτή τη φορά, το παιχνίδι θα προβληθεί στο διαδίκτυο μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του Beyond Borders. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου ενδιαφέρονται και για άλλα outdoor projects στα νησιά της περιοχής μας και ιδιαίτερα στη Ρόδο. Το εν λόγω πρακτορείο προσφέρει μία ευρεία γκάμα ταξιδιωτικών προϊόντων και αναζητούν νέους προορισμούς, με τη Ρόδο να είναι υψηλά στην προτίμησή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ