Γ. Χατζημάρκος: Ο Γ. Νικητιάδης αναθάρρησε πολιτικά με την αποφυλάκιση του συντρόφου του, Άκη Τσοχατζόπουλου

11
1770

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου απάντησε σε όσα, με βαρείς χαρακτηρισμούς, του καταλόγισε ο τέως υφυπουργός Τουρισμού

Με την πρόσφατη αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου συνέδεσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, την επίθεση που δέχτηκε από τον Γιώργο Νικητιάδη, με χαρακτηρισμούς περί υφέρποντος φασισμού και λεπενισμού, παρατηρώντας, το τελευταίο διάστημα, αλλαγή στην τακτική του τέως υφυπουργού Τουρισμού.
Ο κ. Χατζημάρκος μίλησε σήμερα το πρωί στον Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ και στη δημοσιογράφο Μαίρη Φώτη, για να απαντήσει σε όσα ο κ. Νικητιάδης ανέφερε σχετικά με τον ίδιο και το έργο της Περιφέρειας, σε χθεσινή του συνέντευξη στον ίδιο Ρ/Σ.
«Παρατηρώ ότι ο Γιώργος Νικητιάδης πολιτικά αναθάρρησε  και αυτό συμπίπτει χρονικά με την αποφυλάκιση του συντρόφου του, Άκη Τσοχατζόπουλου. Από τα παρακάλια πέρασε σε μια πιο επιθετική τακτική» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Γιώργος Νικητιάδης ανδρώθηκε πολιτικά και χρησιμοποιεί τις πρακτικές ενός πολιτικού συστήματος που καταδίκασε τη χώρα στην μέγγενη του ΔΝΤ και που το ίδιο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.


«Ο λαός έστειλε τον Γιώργο Νικητιάδη στο σπίτι του. Ο λαός αρνήθηκε τη βοήθεια από τον Γιώργο Νικητιάδη, Ο λαός του είπε ότι “μας βοήθησε αρκετά όταν στις 23 Απριλίου του 2010 διαπίστωσες ότι το μόνο που μπορούσε να βοηθήσει αυτόν τον τόπο ήταν να επιλεγεί ένα πονεμένο ακριτικό νησί της Περιφέρειάς μας και μέσω αυτού να καλέσετε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη χώρα”»
ανέφερε.

Ο κ. Χατζημάρκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τέως υφυπουργού, έκανε λόγο για «παραλήρημα μεγαλείου που φέρνει από το παρελθόν ο πολιτευτής με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, Γιώργος Νικητιάδης, εκπρόσωπος και εκφραστής ενός πολιτικού συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα και έχει ακόμη το θράσος να κουνάει στον ελληνικό λαό το δάχτυλο».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι οι χαρακτηρισμοί περί υφέρποντος φασισμού και λεπενισμού, χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιώργο Νικητιάδη για να απαντήσει στο κυνήγι της καρέκλας το οποίο του καταλόγισε ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξή του σε Ρ/Σ της Κω, ο κ. Χατζημάρκος απάντησε:
«Το ζήτημα της αναζήτησης καρέκλας δεν του το καταλόγισα εγώ. Μόνος του εδώ και μήνες εκλιπαρεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να του προσφέρει μια καρέκλα οπουδήποτε, από βουλευτής μέχρι σύμβουλος δημάρχου. Αλλά φαίνεται ότι το τηλέφωνό του δεν έχει χτυπήσει και αυτό έχει ενισχύσει την ταραχή του. Αποφάσισε να βγει από την αφάνεια με τις ίδιες μεθόδους που αυτό το πολιτικό σύστημα του χθες , στο οποίο ανήκει, ξέρει να πολιτεύεται. Με ψέματα, με επιθέσεις με χαρακτηρισμούς, με δολιότητα, με παραχάραξη της αλήθειας».

Ειδικότερα για τους χαρακτηρισμούς που του έδωσε ο Γιώργος Νικητιάδης, ο Περιφερειάρχης σχολίασε: «Ο άνθρωπος που κατά τα άλλα απέχει από χαρακτηρισμούς , μιλάει για φασισμό και λεπενισμό. Δεν ανέχομαι να μιλάνε για Δημοκρατία εκείνοι που έχουν εγκληματήσει στο όνομά της. Η αντίθετη άποψη προφανώς και είναι υγεία. Αλλά η αντίθετη άποψη που στηρίζεται σε αλήθειες. Η δημοκρατία τραυματίζεται από εκείνους που την επικαλούνται δόλια, λένε ψέματα και λειτουργούν υστερόβουλα, για να εξυπηρετήσουν την προσωπική ατζέντα».

Ο κ. Χατζημάρκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Νικητιάδη, σχετικά με το αποχευτευτικό της Αντιμάχειας στην Κω και το λιμάνι της Σύμης.
«Η αναφορά στην Κω ήταν ένα εφεύρημα του Γιώργου Νικητιάδη. Ήταν η αφορμή να βγει από την αφάνεια. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Κω και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για το πολύ μεγάλο έργο της Αντιμάχειας, μιλήσαμε για την αξία και τη σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, από ανθρώπους που υπερβαίνουν τις διαφορές τους.  για το καλό του τόπου.
Η συνεργασία που επιτεύχθηκε στην Κω δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο χλευασμού και  χαρακτηρισμών από έναν άνθρωπο όπως ο Γιώργος Νικητιάδης.
Στη Σύμη δεν έγιναν τα εγκαίνια κανενός έργου, ούτε πήγα με κάμερες στο νησί.
Η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής του συστήματος μέσα στο οποίο ο κ. Νικητιάδης ανδρώθηκε»
, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε: «Όλα αυτά ήταν μόνο η αφορμή. Η πραγματική αιτία ήταν να βγει ο Γιώργος Νικητιάδης από την αφάνεια, να συζητηθεί το όνομά του.  Όποτε μυρίζουν εκλογές ο Γιώργος Νικητιάδης εμφανίζεται. Για αυτό είμαι σίγουρος ότι θα συντηρήσει αυτή την κόντρα γιατί την έχει ανάγκη για να κρατηθεί στο προσκήνιο».

Ο κ. Χατζημάρκος απάντησε και στα όσα περί συγκρούσεων του καταλόγισε ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να λειτουργήσει στην πολιτική με λογική… μαγαζάτορα:
« Ο Γιώργος Νικητιάδης αγκάλιασε και αυτούς με τους οποίους έχω συγκρουστεί. Άνοιξε τη μεγάλη του αγκαλιά που τους χωράει όλους. Αυτός που λειτουργεί με τρόπο που να τους έχει όλους ικανοποιημένους, είναι ο μαγαζάτορας. Εγώ δεν είμαι μαγαζάτορας, δεν λειτουργώ στην πολιτική με όρους επαγγελματία πολιτικού. Εγώ λειτουργώ με την ψυχή μου, με το συναίσθημα, με την καρδιά μου. Οποτεδήποτε αισθάνομαι ότι αδικούμαι, οποτεδήποτε βλέπω αποφάσεις που βλάπτουν το έργο που παράγουμε με τους συνεργάτες μου, δε διστάζω να συγκρουστώ. Δεν μπήκα στη πολιτική για να χτίζω συμμαχίες, ούτε να έχω ικανοποιημένο όλο μου το ακροατήριο και αυτό να είναι αυτοσκοπός. Ο δικός μου πολιτισμός υπαγορεύει να λέω πάντα την αλήθεια και να συγκρούομαι με το ψεύδος», ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Εγώ δεν πάσχω από παραλήρημα μεγαλείου. Δεν θεωρώ ότι η κοινωνία μου χρωστάει ούτε θέση, ούτε καρέκλα. Θεωρώ ότι είμαι ένας απλός υπηρέτης, περαστικός από το δημόσιο βίο, όπως είμαστε όλοι μας. Θέλω να φύγω με καθαρό το μέτωπο και να μπορώ να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και να του λέω “αυτό είναι το έργο μας για το οποίο δουλέψαμε σκληρά”».
grafida.net

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολιτικά τελειωμένοι, πουλάνε φρασεολογία καφενείου, ο ένας ο δόλιος ΡΟΔΙΟΣ Περιφερειάρχης για την καρέκλα και ο άλλος το ίδιο...

    Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτόν τον εριστικό φασίστα που έχει τσακωθεί με όλους στην περιφέρεια, από τον Κόκκινο μέχρι τον τελευταίο περιφερειακό σύμβουλο τον έκανε Περιφερειάρχη οι φελλοί του ΕΒΕΔ και οι Κώοι που χωρίς μυαλό τον ψήφισαν… Ο άλλος που βλέπει ότι βουλευτής δεν εκλέγεται πια ψάχνει για την καρέκλα της περιφέρειας και δεν βλέπει ότι θα φάει ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ. Μ.

    • ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ στον ΡΟΔΙΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, οι Κώοι θα στηρίξουν τον Γιώργο ΝΙΣΥΡΙΑΔΗ που θα μας φέρει την Ryan Air.

      Θα κάνει ο Γιωργάκης και βάση για την Ryan Air για να έχουμε και γραμμή με την Αθήνα με 30 €, λιγότερα από το ταξί…. Δεν κάνει τίποτα για τις συγκοινωνίες ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ με αποτέλεσμα τα αεροπορικά εισιτήρια να τα βρίσκουμε από 120-185€ με τα μικρά ελικοφόρα αεροπλάνα και τα καράβια κατάστρωμα 55€ χωρίς κρεβάτι και 17 ώρες όπως παλιά για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα.

  2. Νικητιάδης…..δυστυχώς ένας απ όλους τους ολίγους!χατζημαρκος…….εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ολιγοτητα….των πολιτικών…ανανδρων…και με αλαζονεία περίσσεια και απολιτίκ τσαμπουκά του πεζοδρομίου θέλει δήθεν να μας διδάξει ήθος!!!Εχουν πλέον γνώση οι φυλακες Χατζημάρκο καρεκλοκενταυρε!!!ακου που πράττει με καρδιά και ψυχή!!!ελεος !!!κοντος ψαλμός,,,,

    • Την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΟΝΟ, ένας Κώος που ζει στη Ρόδο για χρόνια και που έχει γυναίκα Καλυμνιά από δεξιά οικογένεια...

      Να είναι γνωστός σε όλη την Δωδεκάνησο, να πέρασε από την πολιτική χωρίς να ακουστεί τίποτα εις βάρος του και να είναι καθαρός σαν το νερό της πηγής του Πυλιού. Όλοι οι άλλοι που μέσα από την πολιτική γέμισαν πελάτες τα γραφεία τους δεν έχουν ελπίδα καμιά. Να είναι γνωστός σε όλη την Δωδεκάνησο, να πέρασε από την πολιτική χωρίς να ακουστεί τίποτα εις βάρος του και να είναι καθαρός σαν το νερό της πηγής του Πυλιού. Όλοι οι άλλοι που μέσα από την πολιτική γέμισαν πελάτες τα γραφεία τους δεν έχουν ελπίδα καμιά. ΝΙΚΟ ΖΩΪΔΗ Η ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ…

  3. ΑΙΣΧΟΣ, ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ είναι εχθρός της Κω. ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ότι αναβαθμίζει τον τουρισμό στην Κω.

    ΓΛΑΣΤΡΕΣ οι Περιφερειακοί σύμβουλοι. Δεν του καίγεται καρφί για την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών. Φροντίζει ΜΟΝΟ για το ΚΤΕΛ και τους ΤΑΡΙΦΕΣ, το παίζει εξουσία… Δυστυχώς ντόπιοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ το ΣΟΥΡΑΜΑ της Ρουφίτσας που ενδιαφέρεται μόνο για τυφλή αντιπολίτευση, τα τσιράκια του ΕΒΕΔ και αυτοί που βολεύονται έβγαλαν την απόφαση δηλαδή οι ΤΑΡΙΦΕΣ και το ΚΤΕΛ η πολιτική του πελατεία του ΡΟΔΙΤΗ. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και συνεχίζουν να κάνουν μόνο αντιπολίτευση στον ΚΥΡΙΤΣΗ και τους Κώους…

  4. Μακάρι ο περιφερειάρχης να αφήσει και αυτός ελάχιστο έστω δείγμα από αυτό του Νικητιάδη. Μέχρι τότε πρέπει να μάθει να ακούει, να σέβεται και να δείχνει, έστω, λίγη σοβαρότητα…

  5. Βρήκε ο Νικητιάδης να κάνει τον μάγκα.
    Προσπάθησαν και άλλοι πριν απ’ αυτόν και πήρανε όλοι οτι πήρε και αυτός.
    Ετσι όπως το πάτε, ο Χατζημάρκος θα κυβερνά 30 χρόνια.

  6. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ. Μέχρι εκεί είσαι.

    Νικητιάδη, πηγαινε να φυτέψεις πρώτα ……..
    Δεν είσαι τόσο έξυπνος για να τα βάλεις μαζί του.

  7. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ Κάτσε φρόνημα γιατί υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα σου !!! Είσαι η προσωποποίηση …..ς . Φαίνεται πως εξαντλούνται οι καβάντζες …..και είπες να κατάβεις στην Περιφέρεια …..

  8. ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ.
    ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ