ΛΕΡΟΣ: Επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια εναντίον μεταναστών και προσφύγων

5
1266

Επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια δέχθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες από άγνωστους, το βράδυ της Τρίτης, στη Λέρο.

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, οι πρόσφυγες δέχθηκαν την επίθεση την ώρα που επέστρεφαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

14 από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λέρου για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τέσσερις απ’ αυτούς παραμένουν για νοσηλεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου αναφέρει ότι πρόκειται για τα ίδια χέρια που χτύπησαν και πέρυσι στη Λέρο, που στοχοποίησαν αλληλέγγυους και που έσπειραν το ρατσιστικό μίσος τους και σε άλλα νησιά.

«Καλούμε τους νησιώτες, ν’ απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές, φασιστικές, χρυσαυγίτικες φωνές, που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να μπολιάζουν, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο.

Ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας δήλωσε ενήμερος για το περιστατικό, καταδικάζοντας το και χαρακτηρίζοντάς το ως μεμονωμένο, ενώ από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πηγή: lerosnews.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

    • Ο πουλημένος εργάτης του 'εναλλακτικού' τουρισμού ανάπτυξης..

      Καλά είσαι μαλάκας και άνανδρος και συ,χωρίς να έχεις διασταυρώσεις τις ειδήσεις,να μιλήσεις και με όλες τις πλευρές,όλα τα βάζεις στον ανεμόμυλο ,για έναν μισθό μαύρο -κατάμαυρο σαν την άδεια την μαύρη ψυχή σου.ρώτησε να μάθεις όλες τις πλευρές ,πως ,γιατί,ουδέτερα και μετά ξανα-πόσταρε ,εφιάλτη,είδος ‘πουληταριού’ και της μάνας σου της ίδιας…για το team, καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι,γιατί τα θύματα της Marfin ,τα ψάχνουν ακόμα…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ