H Καλυμνιακής καταγωγής αντεισαγγελέας Άννα Ζαΐρη επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος

0
2256

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη αναλαμβάνει πλέον το «τιμόνι» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου .Η εκλογή της αποφασίστηκε από το ΑΔΣ με οριακή πλειοψηφία, έξι ψήφων υπέρ και πέντε κατά, προκειμένου να διαδεχτεί τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δκαστηρίου Γεώργιο Παντελή.

Η κ. Ζαΐρη αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα τον Ιούνιο ενώ η θητεία της θα είναι διετής.

Ο Άρειος Πάγος

Ο Άρειος Πάγος

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε με πρόεδρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Πέντε από τους ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς , που συμμετείχαν στο Συμβούλιο τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Αρχή του Γεωργίου Παντελή και έξι υπέρ της επιλογής της κυρίας Ζαίρη.
Κατά τη συνεδρίαση του ΑΔΣ, 6 μέλη τάχτηκαν υπέρ της ανάληψης των νέων καθηκόντων της κυρίας Ζαΐρη, ενώ η μειοψηφία των 5 τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας του κ. Παντελή.

Η Άννα Ζαΐρη, κόρη του αείμνηστου Καλύμνιου  Εφέτη Ιωάννη Ζαΐρη και της Αγγελικής,  γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μαΐο του 2015 προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε αρκετά μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, διενήργησε έρευνα κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου, για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.

Ακόμη, η κυρία Ζαΐρη τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ