Γιατρός δήλωσε ότι θα προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες για να στηρίξει το νοσοκομείο της Κω

0
75

Πλάτη προτίθεται να βάλει στρατιωτικός ιατρός από την Αθήνα για να στηρίξει το νοσοκομείο της Κω. Αφιλοκερδώς δήλωσε ότι θα προσφέρει υπηρεσίες ακτινολόγος μέσω τηλεϊατρικής.

Πρόκειται για τον Δρ Νίκο Κρεμμύδα, Στρατιωτικό γιατρό ε.α. – ειδικό ιατρό ακτινολογίας με έδρα την Αθήνα, ο οποίος σε επιστολή προς την διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες μέσω της τηλεϊατρικής στους πολίτες του ακριτικού νησιού, σύμφωνα με το τοπικό μέσο vimatisko.gr. Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία του με το Κ.Υ. – Γ.Ν. Κω, από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο συγκεκριμένος ιατρός είχε σύμβαση εξ’ αποστάσεως εργασίας μέσω τηλεϊατρικής.

Πλέον ο γιατρός σε επιστολή του δήλωσε ότι θα προσφέρει έργο χωρίς να αμείβεται και συγκεκριμένα θα παρέχει ιατρικές γνωματεύσεις, μέχρι να ανανεωθεί η σύμβαση του με το νοσοκομείο της Κω. Άξιο λόγου είναι πως η διαδικασία ανανέωσης μπορεί να είναι χρονοβόρα καθώς πρέπει να προκηρυχθεί νέα σύμβαση εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός έχει ζήσει και εργαστεί στην Κω, καθώς και η σύζυγός του έχει καταγωγή από το νησί, οπότε η προσφορά του προς τους κατοίκους του νησιού πηγάζει από συναισθηματικά κίνητρα. Δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε ο εν λόγω ιατρός δίνει ένα σημαντικό παράδειγμα προτάσσοντας την κοινωνική ευθύνη απέναντι στους νησιώτες. «Πρόθεση μου με την εθελοντική εργασία μου είναι να βοηθήσω  το Υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια που κάνει να αναδιοργανώσει το Εθνικό σύστημα Υγείας» αναφέρει ο ιατρός προς τη διοίκηση.

Άξιο λόγου είναι ότι ο κ. Κρεμμύδας υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως  Στρατιωτικός ιατρός και στο Εξωτερικό (στην Αμερική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Οχάιο,  ως και το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Μέσης Ανατολής, – στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας). Ο ίδιος σημειώνει ότι « κατανοώ τις δυσκολίες του Υπουργού Υγείας, πέρα από ιδεολογίες κτλ, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης της υγείας στην πατρίδα μας». Στην επιστολή του συμπληρώνει ότι στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων του «εκτιμώ επίσης όσο καιρό είμαι στο Νοσοκομείο της Κω  τις δυσκολίες των συναδέλφων αλλά και του λοιπού προσωπικού  συνεχόμενες εφημερίες κτλ, θέλω ελπίζω ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο…»

πηγη: https://virus.com.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ