Ερωτήσεις για την εκπαίδευση του σκύλου με τον εκπαιδευτή στην Κω Παναγιώτη Μεταξά

0
99

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε ο εκπαιδευτής σκύλων στην Κω Παναγιώτης Μεταξάς. O Παναγιώτης Μεταξάς ξεκίνησε επαγγελματικά από το 1999 στο Μενίδι με τον John Muller σε προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων.

Ο πρώτος του σκύλος ήταν ένα Πιτ Μπουλ. Από τότε αρκετά σεμινάρια με καταξιωμένους εκπαιδευτές. Το 2004 ήρθε στην Κω με την οικογένειά του και άρχισε σιγά σιγά να χτίζει την επαγγελματική του καριέρα στο νησί εκπαιδεύοντας τα πρώτα σκυλάκια στον δικό του στίβο εκπαίδευσης. Έγινε μέλος στον Πανελλήνιο εκπαιδευτικό σύλλογο Ελλάδος και είναι και στην πενταμελή επιτροπή του Δήμου Κω για τα αδέσποτα.

Στην εκπομπή είπε : Όταν θέλουμε να πάρουμε ένα σκύλο πρέπει να συμφωνεί όλοι η οικογένεια, να έχουμε και τον χρόνο να ασχοληθούμε και είναι ανάλογα με τι δραστηριοποιούμαστε για να πάρουμε την ράτσα που πρέπει π.χ. Αν μένεις στο βουνό ή στην πόλη ή σε πολυκατοικία πρέπει να διαλέξουμε και τον κατάλληλο σκύλο. Τα σκυλιά θέλουν να είναι μαζί μας. Δεν μπορούμε να τα αφήνουμε για ώρες στα μπαλκόνια και στις αυλές διότι έτσι τα αποκόπτουμε από κοντά μας και βγάζουν στρες, άγχος επιθετικότητα, γαύγισμα έντονο.

Άρα όταν σκεφτούμε να πάρουμε σκύλο πρέπει να ήμαστε συνειδητοποιημένη ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε. Η εκπαίδευση ξεκινάει από την στιγμή που είναι μικρό και το φέραμε στην κατοικία μας ώστε να μάθει τα βασικά και να πειθαρχεί στο νέο χώρο που θα μεγαλώσει.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ