Εγκλωβισμένοι στο Παν. Αιγαίου της Ρόδου φοιτητές- Καθηγητής συστηματικά κόβει μεγάλο αριθμό φοιτητών από τα μαθήματα του

1
1927

Εγκλωβισμένοι οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που εδρεύει στην Ρόδο.

 

Φοιτητές μας έστειλαν την παρακάτω καταγγελία. Μετά την καταγγελία το LesvosPost.com συνομίλησε με τους φοιτητές, αρκετοί από τους οποίους κατάγονται από την Λέσβο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ

«Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Τ.Δ.Ε, κατόπιν απόφασης από μέλη του φοιτητικού συλλόγου μέσω της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη 1/3/2017 παραθέτει την παρακάτω καταγγελία:

Ως φοιτητικός σύλλογος του Π.Τ.Δ.Ε, με απόφαση ζητάμε την επανεξέταση και διερεύνηση ορισμένων ζητημάτων που αφορούν τα μαθήματα του διδάσκοντα Ε.Α με αφορμή την συστηματική αποτυχία μεγάλου ποσοστού φοιτητών.

Απαιτούμε

  • Να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τμήματος το συντομότερο δυνατόν με την παρουσία του Πρύτανη.
  • Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων μαθημάτων έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα
  • Να βρίσκεται σε αντιστοιχία το πλαίσιο του μαθήματος με την ύλη που διδάσκεται και τους τρόπους αξιολόγησης.
  • Ο διδάσκων να παρευρίσκεται στα μαθήματα του και στην εξέταση τους και όχι να εκπροσωπείται από τους υποψήφιους διδάκτορες
  • Στις διδακτικές ώρες ο διδάσκων να πραγματοποιεί παράδοση της διδακτέας ύλης και όχι να κρίνει και να κατακρίνει μέλη του Πανεπιστημίου
  • Να βαθμολογούνται όλα τα παραδοτέα
  • Ο τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης να είναι αξιοκρατικός
  • Να σταματήσει ο εκφοβισμός των φοιτητών.
  • Τα αγγλόφωνα άρθρα να αξιολογούνται όπως ορίζει ο νόμος.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης να δίνονται ίδιες διευκρινίσεις και όχι, λόγω της απουσίας του διδάσκοντα, να γίνονται παρερμηνεύσεις.
  • Να πραγματοποιηθούν Πρακτικές Β’ κ Γ’ φάσης στο παρόν εξάμηνο (εαρινό 2017) και να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φοιτητές. Επίσης από εδώ και στο εξής να πραγματοποιούνται η Β’ και Γ’ φάση πρακτικών καθώς και τα προαπαιτούμενα μαθήματα σε κάθε εξάμηνο

Καταγγέλλουμε την ασυνέχεια μεταξύ των επίσημων προϋποθέσεων που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών, σε σχέση με τις πρακτικές και μεθόδους που εν τέλει ακολουθούνται και εφαρμόζονται. Τέλος, τονίζουμε ότι δεν αμφισβητούμε τον ακαδημαϊκό ρόλο και την επιστημολογική εγκυρότητα του διδάσκοντα, ούτε τους κανόνες ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Το LesvosPost.com συνομίλησε με φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ρόδο και μας είπαν πως το θέμα το έφτασαν μέχρι στο Υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές μας δήλωσαν τα παρακάτω:

 

Το Υπουργείο Παιδείας μας διευκρίνισε πως κάθε εκπαιδευτικός από τη πρωτοβάθμια έως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας μεγάλο ποσοστό αποτυχίας των μαθητών – φοιτητών θεωρείται υπαίτιος της κατάστασης καθώς η ευθύνη είναι ξεκάθαρα δική του και όχι των εξεταζόμενων.

Στη περίπτωση του καθηγητή ΠΤΔΕ Ε.Α τα ποσοστά αποτυχίας ξεπερνούν το 50% σε κάθε εξεταστική εδω και αρκετά χρόνια παρόλο που ο ίδιος ισχυρίζεται πως το καλύπτει ο νομός ( δυνατότητα να κόψει μέχρι και το 95% των γραπτών). Ο συγκεκριμένος νομός ισχύει στο τμήμα του ΠΤΔΕ και αναιρείται από τη νομοθεσία του υπουργείου. 

Τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα γι αυτό και όλα όσα ζητάμε μπορούν να ψηφιστούν και να λυθούν από τα μελή του πανεπιστήμιου. Επομένως μας παρέχουν προστασία. Σε περίπτωση που δεν έχουμε τη στήριξη των καθηγητών και του προέδρου του τμήματος αλλά και του πρύτανη το υπουργείο μας επισήμανε πως θα επέμβει και θα συμβάλλει στη διαδικασία δυσφήμισης του πανεπιστημίου.

Οι νομοί που ισχύουν είναι άγραφοι – ηθικοί και μπορούν οι ίδιοι καθηγητές να τους τροποποιήσουν. Γι’ αυτό το λόγο μας προτάθηκε η υπεράσπιση από νομικό σύμβουλο που ειδικεύεται στο εκπαιδευτικό δίκαιο και θα κινηθούμε νομικά για ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ δική μας και των οικογενειών μας. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτελους. Πρεπει να τελειωνει αυτη η ιστορια με τον καθ. Α…….. Καλος επιστημονας, κακκιστος δασκαλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ