ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στηρίζουμε τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές

11
5803

Σχετικά με το πολιτικό σκέλος της απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2024.

Η Ν.Ε Βόρειας Δωδεκανήσου συμβάλλει στο κάλεσμα του προέδρου και στις αποφάσεις της ΚΕ για αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Η δημόσια παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματός μας, Στέφανου Κασσελάκη, προκαλεί σοκ σε όλους: στο παλιό και σαθρό πολιτικό σύστημα και πολιτικό κατεστημένο, στα οικονομικά συμφέροντα, και σε όλους όσοι διαπλέκονται με την κάθε μορφή εξουσίας, σε αυτούς που θεωρούν τα κόμματα ιδιοκτησία τους, σε αυτούς που δεν επιθυμούν καμιά αλλαγή λόγω της απόλυτης ιδιοτέλειας τους.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στηρίζουμε τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές συνολικά στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας.

Είναι ώρα να μιλήσουμε για το ίδιο το ξεπερασμένο, οπισθοδρομικό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Εκτιμούμε ότι πρέπει πια να κάνουμε ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπές. Δεν πρέπει το κόμμα μας να αναλώνεται μόνο στις διαδικασίες και στη διαχείριση. Απαιτείται υπέρβαση.

Να ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα και κατεστημένο με την αλλαγή των συστημάτων διακυβέρνησης.

Στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος γίνεται λόγος για τα ευρωπαϊκά συστήματα διακυβέρνησης και στην εφαρμογή του  Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Εδώ πιστεύουμε ότι είναι το διακύβευμα. Η αλλαγή όλων των αναχρονιστικών παραμέτρων της διακυβέρνησης είναι προαπαιτούμενο. Είναι μονόδρομος η ενδυνάμωση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών με αρμοδιότητες και πόρους. Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας αυτής της διαχείρισης στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού.

 

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές κάποιοι άνοιξαν το θέμα της κεντροαριστεράς. Τυχαίο;

Όχι βέβαια, Είναι ο σχεδιασμός των προαναφερθέντων συμφερόντων, που πάντα ψάχνουν να βρουν «ρεζέρβα» πρόσωπα για την εξυπηρέτηση τους.

Αυτό συμβαίνει όταν πλησιάζει η πτώση του προσώπου, των προσώπων που σήμερα είναι στην εξουσία και τους εξυπηρετούν.

Εμείς λέμε ναι στη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων της Κεντροαριστεράς με όρους πολιτικής σύγκλισης και πολιτικής έκφρασης στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου θα εξειδικεύσει αυτή τη συνεργασία και στη βάση των τοπικών προβλημάτων και την αντιμετώπισή τους στα νησιά μας με την οικοδόμηση ενός ευαισθητοποιημένου και ενεργού πολιτικού μετώπου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου εμπιστεύεται τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ένα νέο σύγχρονο κόμμα, που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία χωρίς στεγανά και που θα είναι ελκυστικό στη νέα γενιά, στους νέους επιστήμονες και στον κάθε πολίτη με διάθεση προσφοράς για τον τόπο του.

Δεν ψάχνουμε για σωτήρες αλλά διεκδικούμε την συμμετοχή μας στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων μας

Ο Συντονιστής

Δημήτριος Χασαπλαδάκης

 

 

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  • Πιστεύετε στα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα,
   ενός άγνώστου μέχρι πρότινος που δεν γνωρίζατε την ύπαρξη του και τον χρίσατε πρόεδρο?
   Εδώ είχατε τόσα γνωστά μέλη (ίσως να τα θεωρήσατε άχρηστα) και τι περιμένετε από έναν άγνωστο από το πουθενά και πέσατε με τα μούτρα να τον βγάλετε?
   Μήπως η ιδιαιτερότητα του που ταυτίζεται με κάποια από τα πάθη σας? Λες?

  • Γιατί βγάλατε όλα τα μπουμπούκια από τις φυλακές?
   Τι σας ώθησε να βγάλετε τον νόμο Παρασκευόπουλο? Η ‘ανθρωπια’ σας ή κάτι άλλο στο παρασκήνιο?
   Για δείτε σε τι χάλι παράπεσε η ασφάλεια της κοινωνίας μας.
   Αν κάποιος : ευνοούμενος’ σκότωνε κάποιο δικός σας αγαπημένο άτομο, πώς θα νιώθατε? ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ?!?!?!

 1. κωστα κ Βλεπω εχεις διεισδυσει βαθια στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Γραφεις και τα κειμενα με τις δικες σου παγιες αποψεις και θεσεις. Εσυ θαπρεπε να εισαι ο γραμματεας και οχι ο κρυφος υποβολεας.

 2. Η αυτοκρατορία του παραλόγου ο φασισμός του αφύσικου και η δικτατορία της ανωμαλίας.

  • Αρκετά ομως για την αμαρτωλή και αντιχριστιανική Ακροδεξιά. Μιλήστε μας τώρα για τον εαυτό σας.

 3. Ο πλούσιος από το πουθενά γενόμενος,που θέλει να υιοθετήσει και παιδιά …. μακριά και αγαπημένοι..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ