Το Περιφερειακό Τμήμα Κω του Ε.Ε.Σ. στην πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου 2024 στην Κω

2
5977

Οι Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Τομέα Υγείας και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας  του Δήμου Κω, συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που συνέβη την 1η Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Καρδάμαινας.

 

Συμμετείχαν επίσης στην περίθαλψη  των συμπολιτών μας και των χιλιάδων περαθεριστών οι οποίοι μετά την εκκένωση των οικιών και των παρακείμενων ξενοδοχείων, μεταφέρθηκαν σε χώρους που διατέθηκαν από τον Δήμο Κω.

 

Από τους εθελοντές μοιράσθηκαν τρόφιμα, κουβέρτες και γάλα σε παιδιά.

 

Επί πλέον στήριξαν ψυχολογικά τον κόσμο δίνοντας τους κουράγιο για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν.

 

Η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν σημαντική κατά την διάρκεια της δύσκολης αυτής νύχτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μόνο υπανάπτυκτες κοινωνίες δεν έχουν εθελοντές.Οι πρωτόγονες.Όλα τα πολιτισμένα κράτη έχουν ανεπτυγμένο εθελοντισμό.Είναι η βάση της κοινωνίας.Το κακό είναι ότι έχουμε πολλούς στην Ελλάδα σαν εσένα.Σε λίγο θα σου φταίει το κράτος που αν δεν βρίσκεις τις παντόφλες σου δίπλα στον καναπέ.Αίσχος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ