21η Απριλίου 1967: Η μαύρη επέτειος της Χούντας- Μήνυμα Δημάρχου Νισύρου

22
5678

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 : Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ- ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

 

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της επιβολής της χούντας στη πατρίδα μας. Η πρώτη αναγγελία του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), ακριβώς πριν από 57 χρόνια, στις 06:30 περίπου το πρωί της Παρασκευής της 21ης Απριλίου 1967, ήταν η ακόλουθη: «Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο Στρατός ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Εντός ολίγου θα μεταδοθεί διάγγελμα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων»

Η Ελλάδα μας, ο Ελληνικός λαός, έζησε επτά χρόνια  μίσους, σκοταδιού και βαρβαρότητας. Δεν ξεχνάμε όλους όσους πάλεψαν ενάντια στη χούντα, όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έχουμε χρέος και ευθύνη να προασπιζόμαστε την δημοκρατία, τον σεβασμό σε όλους, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Ο αείμνηστος διανοούμενος Μάριος Πλωρίτης έγραφε στο «ΒΗΜΑ» της 29ης Απριλίου του 2001 «… Κι όμως πιστεύω πως δεν φτάνει να τιμούμε και να γιορτάζουμε της ηρωικές ώρες του τόπου (1821, 1940, Αντίσταση),  αλλά πρέπει να αποτιμούμε τις μελανότατες σελίδες του, που σταμάτησαν την Ιστορία, μόλυναν τα επιτεύγματα γενεών, διασύρανε τη χώρα και μετατρέψανε τον λαό μας σε υποζύγιο μερικών κτηνωδών αρχαιολάγνων.

Όσο οι πρώτες μπορούν να μας φρονηματίζουν, τόσο οι δεύτερες πρέπει να μας φρονιμεύουν, για ν’ αποφεύγουμε τις παγίδες που στήνουν οι λαθροκυνηγοί της Ιστορίας.

Εκείνο, που προπάντων οφείλουν να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι είναι πώς ένας ολόκληρος λαός μπορεί εν μία νυκτί, να υποδουλωθεί και να εξευτελισθεί από την απάτη και τη βία μια δράκας “εθνοσωτήρων”».

Δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί και να αποτραπεί το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου λόγω αδυναμίας του πολιτικού συστήματος στην πατρίδα μας την εποχή εκείνη.

Δυστυχώς, σήμερα, 57 χρόνια μετά την σταύρωση της πατρίδας μας από τη χούντα, μετά από χρόνια αγώνων και θυσιών του λαού μας για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, με τα θαύματα στην κολυμβήθρα, τις προφητείες ζώντων Αγίων, τις πωλήσεις επιστολών του Ιησού Χριστού και τα χουντικά συνθήματα.

 

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δείτε τα χάλια μας από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Καταχρεωμένοι ,μια Ελληνική κοινωνία σακατεμένη ,χωρίς μέλλον για τις επόμενες γενιες. Ο περίγελος της Ευρώπης. Ποιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια …δείτε τις φωτογραφίες τα ρεμάλια του Πολυτεχνείου που μεταφέρουν την σημαία. Οι μιζαδόροι και οι κομπιναδόροι που μπλέχτηκαν σε όλα τα σκάνδαλα και οδήγησαν τον τόπο στο τέλμα που ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα εμπάτε σκύλοι αλλέστε…..πολυπολιτισμική κοινωνία……χωρίς κανένα πυλώνα να σταθεί. Οικογένεια?? Ομοφυλοφιλοι μπαμπάδες με παιδιά? Θρησκεία ? Έξω από τα σχολεία. Πολύ κοντόφθαλμα κρίνετε την ιστορία με κλισέ του τύπου αρρεστά στην λογική ‘ κατω η δικτατορία» , για ρωτήστε λοιπόν στα καφενεία και τους παππούδες …σίγουρα θα ακούσετε μακάρι να υπηρχε ένας Παπαδόπουλος και σήμερα να καθαρίσει τον σταύλο της Δημοκρατίας με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων που φτάνουν στην ανεχεια καθε χρόνο.

      • Αν γνώριζες, ή αν δεν ήσουν παραπληροφορημενος, ή κουμούνι, θα ήσουν καλύτερος και δικαιότερος.

        • Γιατί πρέπει να είναι κομούνι,εσύ από που είσαι πληροφορημένος;

          ταγματασφαλιτης,δοσίλογος,φαρισσαίους, ψεύτης, υποκριτής, αγράμματος και Αντίχριστος,έτσι αυτά δείχνεις ότι είσαι.
          γι αυτό θα πληρωθείς ότι και να κάνεις, σκουλήκια σαν και σένα έπρεπε να είχαν εξορία.Το Μαύρο που υπάρχει στην κατάμαυρη ψυχή σου,σε κάνει να βλέπεις εχθρούς,να κατασκευάζεις αντιπάλους για να δικαιολογήσεις τις αμαρτίες σου.
          μήπως θυμάσαι στην χούντα την Δευτέρα της Αναστάσεως τι έκαναν;
          έκαιγαν ομοιώματα Ιούδα Πανελλαδικά.
          ντρέπομαι που έχω συμπολίτη έναν σαν και σένα.
          η ώρα σου πλησιάζει…
          το δικαιότερος και καλύτερος που κολλάει;
          το παραπληροφορημένος;που ξέρεις τι πήγες έχει μελετήσει;
          σκοταδιστής στην Χριστιανοταλιμπάν

        • Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση (το ίδιο επικίνδυνος, κακος και άδικος είστε με τους παραπληροφορημένους και τα κομουνια).

      • Οταν δεν εχεις επιχειρηματα, απλα βριζεις δημοκρατη του .ΟΛΟΥ...

        Και μονο ο τροπος που εκφραζεσαι δειχνει το ποιον σου.
        ΄’ταγματασφαλιτης,δοσίλογος,φαρισσαίους, ψεύτης, υποκριτής, αγράμματος και Αντίχριστος,έτσι αυτά δείχνεις ότι είσαι γι αυτό θα πληρωθείς ότι και να κάνεις, σκουλήκια σαν και σένα έπρεπε να είχαν εξορία.»
        Ποιο ελεεινος απο σενα δημοκρατη του βοθρου δεν θα υπαρξει αλλος.
        ΕΥΤΥΧΩΣ αρρωστημενε.

        • Ο Χριστός νομίζω ήταν υπέρ της χούντας και της εξορίας – εδώ είναι υπέρ της αιώνιας τιμωρίας. Οι αποτυχίες στη ζωή σας σάς έχουν σπρώξει στα άκρα; ΔΥΣΤΥΧΩΣ

        • Σε μένα γιατί απάντησες έτσι; Προφανώς ήθελες να στείλεις στον χουντικό αυτό το σχόλιο σου!

  2. Έχουμε ξεφύγει.Ο άλλος λέει του λείπει οΠαπαδοπουλος.Φιλε μου απλά εγώ θα σου πω ότι επειδή δεν υπάρχει και έχουμε δημοκρατία μπορείς εσυ ελεύθερα βρίζεις τους άλλους και τον υμνείς.Τοσο απλά.ΤΩΡΑ αν εσυ και η οικογένεια σου περνάγατε καλά τότε ένα θα σου πω.Ακομα και στη Γερμανική κατοχή κάποιοι πέρναγαν καλά και τους έλειψε όταν ελευθερωθήκατε.ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΜΥΝΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΦΟΙΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
    ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
    ΚΑΛΟΦΑΓΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    Α ! ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!

  4. Η καταστροφή όσων έργων έφτιαξε η… » » » Χούντα.»..
    Πωλήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, εισροή Αλβανών, μεταναστών…καταστροφη σιδηροδρομων,.. Πουλήθηκαν το 70% αεροδρομίων ακόμα και της Κω… Σε Γερμανούς, τα λιμάνια σε Τούρκους… Και γέμισε η Ελλάδα 5 εκκατομυρια λαθρο..
    Όχι δεν είμαι χουντικός, νεοδημοκρατης, σύριζαιός, πασοκος, βελοπουλος.. Και ότι σκατα θέλετε να ονομάσετε το σαθρό σύστημα του καπιταλισμού που κλέβει τον ΈΛΛΗΝΑ 40 ΧΡΌΝΙΑ …. και ξεπουλαει το Αιγαίο,, την Μακεδονία,…τα αρχαία… Την ιστορία. Ένα σύστημα.. Που καταργεί κάθε τι εθνικό, χριστιανικό,.και ονομάζονται αυτοί που σας διοικυν Έλληνες..!!! !!! ..

    • Με πολλά αποτυχημένα άτομα σαν και του λόγου σου, ναι, θα ερχόταν κατάρρευση. Ευτυχώς όμως…

  5. Και εξυμνει… Την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…να ενημερωσω.. Οτι. Ειμαι επιτυχημενος.. Παρολο που ειχα εμποδια απο το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ 70%.. ..ΣΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ….. .ΔΕΥΤΕΡΟΝ ζεις στον δικο σου κοσμο.. Της βλακειας,, αν νονιζεις οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.. οικονονιας.. Φτωχειας,,.ανεργιας.. . Δες τα στατιστικα ΒΛΑΞ.. να δεις ποσοι ζουν κατω απο το οριο της φτωχειας… Ποσοι στο οριο της φτωχειας.. Και ποσοι ειναι ευκαταστατοι.. ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.. πανιβλακα .. .. .

  6. σε λιγα χρονια. βλαξ.. Αν οχι ηδη.. Δεν θαχεις να φας,, δεν θαχεις σπιτι,.. Θα πληρωνεις ακομα τον αερα που αναπνειεις. . Αν ζησεις δουλευοντας σαν ΣΚΛΑΒΟΣ.. Μεχρι τα 70 σου.. πληρωνοντας σαν ΗΛΙΘΙΟΣ Ενφια, φορους, ρευματα, κλιματικες αλλαγες,,.περιβαλλοντικους φορους.. .τα κερατα σου… Που πανε στις τσεπες των καπιταλιστων..βουλευτων… .που εχουν καταστρεψει απο το 1975.τα παντα.. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ,ΑΜΥΝΑ.. ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ.. Κλεινοντας και καταστρεφοντας απο το 75 ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ με τους φυτεμε νους . Μαιντανους πρωθυπουργους ..του ΝΑΤΟ.. Που βγαζουν συνεχως νομους για να αυξανουν τα κερδη τους,,ληστευοντας σε.. .50 συνεχομενα ΧΡΟΝΙΑ.. ΗΛΙΘΙΕ… ΑΝ λοιπον.. Επιβιωσεις ΣΚΛΑΒΕ μεχρι τα 70 .
    Θα καταλαβεις ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ….

    • Έχεις αναρωτηθεί αν η αποτυχία της χώρας, όπως την αντιλαμβάνεσαι εσυ, οφείλεται σε αποτυχημένα και δυστυχισμένα άτομα σαν και του λόγου σου; Αν είχες πετύχει στη ζωή σου ίσως να ήσουν λιγότερο μισάνθρωπος, ξεδιάντροπος, μιζερος και ίσως λίγο λιγότερο χουντικός. Όλοι εσείς οι «χριστιανοι» μόνο μίσος, χολή και κόμπλεξ είστε. Κάντε λίγη αυτοκριτική και ίσως σας λυπηθούν τα θεία.

  7. Μηπως μπαγλαμανεοδημοκρατη… Αν υπηρχε χουντα.. Οπως την λες… Δεν θα υπηρχε το σημερινο χαλι…. Ε miranta.. .τι λες???
    Κατι θυμαμαι.. Που η «χουντα που βριζεις.. Χαριζε ολα τα χρεη των αγροτων…..
    Σημερα… Οποιος χρωσταει.. Του παιρνει το σπιτι.. .. Συγκρινε επομενως.. Τι ειναι φασισμος… Χουντα…… . Και τι δημοκρατια…

    • Ε αφού πλήρωνε τα χρέη των αγροτών χαλάλι η Κύπρος. Φυγόπονε κακομαθημένε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ