Στάσεις εργασίας των Εκπαιδευτικών Κω-Νισύρου και Ρόδου για τις συλλήψεις εκπαιδευτικών με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή»

1
2679

                                                                                 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ EKΠ/KΩN Π.E

                          KΩ- NIΣYPOY

«Κήρυξη στάσης εργασίας»

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω-Νισύρου στηρίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που κρατούνται αναίτια στην αστυνομική διεύθυνση Ρόδου , με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.

Έπειτα απο την απόφασης του ΔΣ της ΔΟΕ για 3ωρη στάση εργασίας από τις 8:00-11:00 στις 18/4/2024, Ο ΣΕΠΕ Κω – Νισύρου αποφασίζει την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας 11:00 – 14:00 ως την ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας απαιτώντας την άμεση νομική και ηθική τους αποκατάσταση.

 

Για το Δ.Σ.

 

 

Η Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

 

 

Σεβαστή Μπίλλη                                               Δημήτρης Τσότρας

Θέμα: Εξοργιστική η αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο με απολύτως άδικη αντιμετώπισή τους ως εγκληματιών και κράτησή τους. Αίσχος. Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος.

 

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 18/4. Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου στις 10 π.μ.

 

Ξεπερνούν και την πλέον νοσηρή φαντασία αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στη Ρόδο. Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγός συνελήφθησαν χθες, ως κοινοί εγκληματίες, μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου. Τη στιγμή αυτή ο μεν Διευθυντής βρίσκεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, έπειτα από αιφνίδιο πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε εξ αιτίας της υψηλής φόρτισης και η Νηπιαγωγός συνεχίζει να κρατείται μέχρι την ακροαματική διαδικασία που… «καθυστερεί» με παραβίαση δικαιωμάτων και αρχών δικαίου.

 

 

Δυστυχώς, ως Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δεν αισθανόμαστε έκπληκτοι. Πρόκειται για ένα ακόμη, εξαιρετικά βίαιο περιστατικό άδικης σύλληψης και κράτησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους στο σχολείο, δίχως την υπαιτιότητά τους. Ένα ακραίο περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί προσάγονται ως εγκληματίες μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των μαθητών τους. Ένα ακόμα βαθύτατα προσβλητικό για τους εκπαιδευτικούς περιστατικό που η Δ.Ο.Ε. προσπάθησε να αντιμετωπίσει με την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου δύο φορές, στις 27/3/2018 και 7/11/2019, σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συναντώντας την απόλυτη αδιαφορία. Την ίδια πρόταση έχουμε συμπεριλάβει και στο Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε καταθέσει στη νυν πολιτική ηγεσία, αναμένοντας εις μάτην ανταπόκριση. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές με τρόπο που θα πάψουν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα ή τις παράπλευρες απώλειες σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

 

Αυτό που πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού στην ιδιότητα και τον ρόλο των εκπαιδευτικών είναι το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή (απόγευμα Τετάρτης 17/4) και μετά από τη συμπλήρωση ενός 24ώρου καταταλαιπώρησης (με εμφανή τα αποτελέσματα στην υγεία του ενός, τουλάχιστο, συναδέλφου) φαίνεται εξαιρετικά πιθανό η κράτηση των συναδέλφων να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο !!!

 

Η καταδίκη του συγκεκριμένου απαράδεκτου γεγονότος καθώς και όλων των, πολλών, ανάλογων που έχουν βιώσει και βιώνουν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, δεν αρκεί. «Χορτάσαμε» από δηλώσεις συμπάθειας προς τους άδικα διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Αυτό που χρειάζεται είναι πράξεις!

 

Ζητάμε να υπάρξει απόσυρση της δίωξης κατά των εκπαιδευτικών και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση των προτάσεων της Δ.Ο.Ε., στην κατεύθυνση προστασίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από ανοίκειες εγκλήσεις που πλήττουν βάναυσα το σχολικό κλίμα, την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Σ.Ε.Π.Ε. Ρόδου κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου στις 18/4/2024 και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά, απαιτώντας την αποκατάσταση του δικαίου και τον έμπρακτο σεβασμό, από την πολιτεία, της αξιοπρέπειας, του κύρους και του εξαιρετικά σημαντικού έργου των εκπαιδευτικών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου την Πέμπτη 18/4/2024 και ώρα 10 π.μ. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

Ρόδος: (Βίντεο) Έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας στη Ρόδο έξω από τα δικαστήρια-Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος της μητέρας που κατηγορείται για την αρπαγή των παιδιών της μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας των ανηλίκων και διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δύο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που κατηγορούνται για συνέργεια.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι κρατούνται προκειμένου το προσεχές Σάββατο να απολογηθούν για τα όσα τους καταλογίζονται στον Ανακριτή Ρόδου. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δεκάδων εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων που βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια Ρόδου για να συμπαρασταθούν στους δύο συναδέλφους τους, ενώ ο ένας εξ αυτών, ο διευθυντής χρειάστηκε μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε έξω από την πόρτα του ανακριτή, να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τον δρόμο έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου, έκλεισαν πριν από λίγα λεπτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας εκπρόσωποι των δασκάλων και νηπιαγωγών της Ρόδου, για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες και την άσκηση δίωξης που έγινε σε βάρος συναδέλφων τους.

Οι εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν στη δίνη σφοδρής δικαστικής διένεξης μεταξύ δύο γονέων, για την επιμέλεια δύο παιδιών που φοιτούσαν στο σχολείο.

Λίγα λεπτά πριν, οι δικαστικές αρχές είχαν αποφασίσει την παράταση της κράτησής τους μέχρι το Σάββατο όπου έχει οριστεί ημερομηνία για την απολογία τους.

Ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ένιωσε δυσφορία και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ρόδου για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αυτή την ώρα, οι εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια με επικεφαλής τα μέλη του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας, γονείς αλλά και πολλούς εκπαιδευτικούς που έσπευσαν εκεί να τους συμπαρασταθούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των εκρποσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και του πρώην προέδρου κου Κώστα Μουτσάκη:

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα και το ακόλουθο κείμενο που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά οι Ροδίτες.Τα δικά μας καμάρια γιατί;Καλός καιρός να πάνε για καφέ;Να τρέχουμε να πάρουμε τα παιδιά σπίτι.Εκπαιδευτικοι,σου λέει,κάνουν λειτούργημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ