Επιχειρηματίες σε απόγνωση… η σαιζόν ξεκίνησε και στο βάθος πρόστιμα! Το απόλυτο «ψηφιακό» φιάσκο | Γράφει η Ευτυχία Σταθοπούλου

12
9162

Επιχειρηματίες σε απόγνωση … η σαιζόν ξεκίνησε και στο βάθος πρόστιμα! Το απόλυτο «ψηφιακό» φιάσκο..

 

Ένα τεράστιο χάος επικρατεί στην αγορά με τις απέλπιδες προσπάθειες των επιχειρήσεων να συνδέσουν τις ταμειακές τους με τα POS προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα που είναι προ των πυλών… και μάλιστα χωρίς να έχουν ευθύνη.

Πάροχοι τεχνικής υποστήριξης και λογιστές βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης αφού όλη μέρα έχουν μία και μοναδική ασχολία : Πώς θα συνδέσουν τις ταμειακές με τα pos των επιχειρήσεων. Αλλά ακόμα και αν έχει γίνει σύνδεση τα προβλήματα συνεχίζονται αφού οι ταμειακές «κολλάνε» ή αναβαθμίζονται εν μία νυκτί. Αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύστημα.

Πράγμα που μπορεί να δημιουργεί και ουρές στα καταστήματα.

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τί θα γίνει μόλις ξεκινήσει για τα καλά η σαιζόν και το νησί θα είναι γεμάτο.

Τα πρόστιμα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κυμαίνονται από 10.000 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το σύστημα που τηρούν οι επιχειρήσεις ενώ πάροχοι υποστήριξης, τράπεζες και όλοι οι σχετιζόμενοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα αφού τα αιτήματα και τα προβλήματα είναι χιλιάδες.  Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται όλοι στο όριο … εγκεφαλικού.

Ο θρίαμβος της ψηφιοποίησης κατέληξε σε ψηφιακό φιάσκο αφού τα αιτήματα είναι χιλιάδες και οι τεχνικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου κλείσει την «μαύρη τρύπα» των φορολογικών εσόδων επέλεξε αυτόν τον τρόπο. Όμως η εφαρμογή του μέχρι σήμερα όχι μόνο ομαλά δεν γίνεται , αλλά έχει φέρει χιλιάδες επιχειρήσεις σε απόγνωση.

Μία μικρή βόλτα στην αγορά και καταλαβαίνεις αμέσως την ψυχολογία των επιχειρηματιών.

Πρέπει άμεσα να δοθεί νέα παράταση , να σταματήσουν οι απειλές με τα πρόστιμα και να γίνει πιο ομαλά η διαδικασία ψηφιοποίησης.

Δυστυχώς αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης δεν θα της βγει σε καλό καθώς έχει βάλει απέναντι της τους επιχειρηματίες.

Για να δούμε ο επιχειρηματικός κόσμος θα στείλει το μήνυμα στις Ευρωεκλογές;

 

Άρθρο της Ευτυχίας Σταθοπούλου

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπανανία ελλάδα, τελευταία στιγμή ψάχνονται όλοι να βάλουν Pos μόνο και μόνο για να γλυτώσουν τα πρόστιμα.

  2. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ «ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ»?ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ…ΘΕΛΟΥΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ

    • Δηλαδή θέλεις να πεις ότι οι εταιρείες ήταν έτοιμες από καιρό και δεν δούλευε το κρατικό σύστημα που θα παραλάβει τις κινήσεις από τις μηχανές. Δεν νομίζω.

  3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΟ !!!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!

    • Ανίδεοι,άσχετοι,βλάκες και ανενημέρωτοι γράφουν σχόλια γεμάτα βλακεία

      αντί να εξετάσουν πηγές, δημοσιεύσεις,..
      Το Σάββατο βγήκε στην ΕΡΤ Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρόεδρος των φοροτεχνικών Ελλάδας.
      Μίλησε για φιάσκο, όπως λέμε κάποιοι εδώ μέσα εδώ και καιρό.
      Με μία διακοπή του πιο αργού ίντερνετ στην Ευρώπη και με τις παρεμβολές των Τουρκικών δικτύων σε διάφορα σημεία, τα προγράμματα καταρρέουν.
      Η σύνδεση με τις ταμειακές μηχανές είναι ανέφικτη επειδή στην χώρα μας έχουμε μόνο 1000 τεχνικούς,που άρχισε να απειλεί και αυτούς .
      Το μεγάλο πρόβλημα το έχουν επαγγελματίες με όχι σταθερή σύνδεση,αλλά μέσω δεδομένων,,καντίνες, ταξί, λαϊκές, μικροπωλητές, παραλίες,παραλίες κ.λπ με τις τόσες διακοπές απειλούνται με πρόστιμα ενώ το σύστημα είναι του ‘ποδιού’ έχει κενά.
      Απορώ πως θα διασυνδεθούν στο ψαλίδι,όπου μετά το φυλάκιο δεν πιάνει Ελληνικό σήμα και το γνωρίζει όποιος έρχεται στην Κω.
      Μόλις περάσεις την στροφή και πηγαίνοντας προς τα θερμά σε καλωσορίζει η Τουρκία ,μπλοκάροντας το αδύνατο σήμα των Ελληνικών παρόχων.
      Πάτε μια βόλτα τώρα και δείτε.
      Βλάκες.

      • Tα 100άρια ακατέβατα και χωρίς απόδειξη. Το "χωρίς απόδειξη" είναι τουλάχιστον οξύμωρο αλλά είναι δείγμα του πόσο καλά έχει σχεδιαστεί

        Αλλά δεν το γνωρίζει αυτό η ΑΑΔΕ
        Αντί να ελέγξει τα εμβάσματα πολυεθνικών όπως TUI που πάνε συστημένα σε εξωχώρια ιδρύματα,την παραοικονομία,το τσουνάμι ανατιμήσεων που πριν αρχίσουν τα Ισραηλινά αντίποινα έχουν δημοσιευθεί και ο Πληθωρισμός μας φέρνει στο κατώφλι του Οικονομικού εμφράγματος.
        Υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση αυτή εξελέγη για να ελέγξει αισχροκέρδεια ,πληθωρισμό ,αλλά γίναμε η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε πολλά προϊόντα.
        Πλήρης αποτυχία.
        Εδώ και πολύ καιρό θυμίζουν φιρμάνια Σουλτανάτων πολλά νομοσχέδια.
        Η μεγαλύτερη Χούντα που πέρασε η Χώρα.
        Οι άνθρωποι τα έχουν χαμένα.

  4. η αγορα εχει φρικαρει με το φιασκο μαυροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο στον μητσοτακη που εμπαιζει τους επιχειρηματιες τα λεμεεεεεεεε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ