Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών, για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού: της υγείας!»

0
4342

Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

 

Γιάννης  Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών,  για τη διασφάλιση του  υπέρτατου αγαθού: της υγείας!»

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της προμελέτης του έργου κατασκευής νέου Νοσοκομείου στο νησί της Κω. Αυτό προέκυψε, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Παππά, με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο  Θεμιστοκλέους, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον αρμόδιο Μηχανικό της ΚΤΥΠ Α.Ε. που χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα και  το Υπουργείο Υγείας, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, καλύπτονται και οι εκκρεμότητες που αφορούν στις απαιτούμενες υποχρεώσεις, από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το νέο, Γενικό Νοσοκομείο Κω, είναι δυναμικότητας 70 κλινών, με  δυνατότητα πρόσθεσης 30 επί πλέον, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Οργανισμό που διέπει το υγειονομικό ίδρυμα. Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς τον ξενοδοχειακό και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό,  εκτιμάται σε 20.000.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και  προβλέπεται από πόρους του ΠεΠ Νότιο Αιγαίο – ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Το  χρονοδιάγραμμα σταδίων δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου, είναι το ακόλουθο:

  • Ολοκλήρωση Α΄ και Β΄ φάσης προμελέτης, 30/06/2024.
  • Ένταξη έργου στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίο, 21-27 – ανάθεση εκτέλεσης του έργου στην Κτ. Υπ. Α.Ε. από Υπ. Υγείας, 30/06/2024.
  • Δημοπράτηση με σύστημα μελέτη– κατασκευή 30/10/2024.
  • Ανάδειξη αναδόχου – υπογραφή σύμβασης 30/06/2025.
  • Ολοκλήρωση έργου 30/12/2027.

Για την πορεία των διαδικασιών ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης  Παππάς, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο,  την Κτ. Υπ. Α.Ε., τον  Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Παππά, σύντομα, υποβάλλεται στη 2η Υ.Πε Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου προς έγκριση η εκπόνηση του αναλυτικού, κτιριολογικού προγράμματος, ενώ έχουν  ήδη ολοκληρωθεί η προκαταρκτική αρχιτεκτονική μελέτη, ο προσδιορισμός των όρων δόμησης, καθώς και οι παρεκκλίσεις που θα περιληφθούν στη θεώρηση του Τοπογραφικού Διαγράμματος.

Από πλευράς Κτ. Υπ. Α.Ε. έχουν συλλεγεί τα απαιτούμενα στοιχεία, που αφορούν στην καταλληλότητα του οικοπέδου. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου Κω, εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση, με προοπτική, την έγκαιρη κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου, καθώς, η τήρηση του προαναφερόμενου χρονοδιαγράμματος, απαιτεί  συνεργασία και ταχύτατες ενέργειες, από τους αρμόδιους πολιτικούς, τεχνικούς, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς φορείς.

«Γίνονται τεράστιες προσπάθειες συντονισμού με τους εμπλεκόμενους φορείς, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ΚΤΥΠ Α.Ε., Υπουργείο Υγείας και Δήμο Κω,  προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στο νησί,  ως έργο ελπιδοφόρο για τους κατοίκους της Βόρειας Δωδεκανήσου και των γύρω νησιών. Τα όσα διαρρέουν από συγκεκριμένα άτομα, περί έργου με χρονίζοντα ορίζοντα, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ως «έπεα πτερόεντα» αφού, ήταν τα ίδια πρόσωπα, που εξήγγελλαν «κατόπιν ενεργειών τους» τα ίδια έργα  πριν από 30 χρόνια, αλλά δεν τα τόλμησαν ποτέ! Τις ίδιες δηλώσεις έκαναν και για το Δικαστικό Μέγαρο Κω, που οι ίδιοι, δεν άγγιξαν, αλλά τώρα, το υλοποιούμε εμείς! Το όνειρο από το όραμα, σαφώς, έχει μεγάλη διαφορά! Η ανάγκη των συνανθρώπων μας νησιωτών, κάνει το δικό μας όραμα για τα νησιά,  πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ιερό έμβλημα για το νησί της Κω, δικαιώνοντας την  παρακαταθήκη του Κώου  Ιπποκράτη, θεμελιωτή  της ιατρικής επιστήμης και παγκοσμίως αναγνωρισμένος,  ως ο διασημότερος ιατρός της αρχαιότη­τας. » δήλωσε ο Γιάννης Παππάς, που από την αρχή, βρίσκεται δυναμικά, κοντά στις διαδικασίες.

Αναφορικά με την τοποθέτηση  ιατρού – παθολόγου στο Γ. Ν. Κω, όπως ενημέρωσε τον κ. Παππά, ο Υφυπουργός Υγείας   Μάριος Θεμιστοκλέους,  επί πέντε φορές, από το 2022 μέχρι και σήμερα έχει γίνει προκήρυξη θέσης  μάλιστα δε, στις τρεις  από αυτές, με δύο θέσεις γιατρών. Διευκρινίζεται ότι, η θέση παθολόγου στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, είναι πάντα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Υπε για υποβολή αιτήσεων, με επί πλέον κίνητρα του μισθού,  1.800 ευρώ. Τον Ιούλιο και Αύγουστο 2023  ήρθαν στο Νοσοκομείο Κω, δύο ιατροί, προερχόμενοι από Νίκαια και Λάρισα. Η επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας, συνεχίζεται και με τις κατάλληλες ενέργειες, οι θέσεις θα καλυφθούν σύντομα, με παθολόγους  από νοσοκομεία της Αττικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ