Κάλυμνος: “Έφυγε” από τη ζωή η Κατίνα Βορδόχειλα – Σδρέγα

0
4981

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2024, το πρωί, η Κατίνα Βορδόχειλα Σδρέγα

Η Κατίνα Βορδόχειλα Σδρέγα γεννήθηκε στην Κάλυμνο το έτος 1933. Σε μικρή ηλικία αναγκάστηκε μαζί με την οικογένεια της να φύγουν από την Κάλυμνο και να πάνε πρόσφυγες στη Γάζα .

Μετά την επιστροφή της στην Κάλυμνο, παντρεύτηκε τον αείμνηστο Γιάννη Σδρέγα, περιζήτητο μηχανικό σε μεγάλες ανεμότρατες και σφουγγαράδικα. Δημιούργησαν μία πολύτεκνη οικογένεια με 4 εξαιρετικά παιδιά τον αείμνηστο Χρήστο, το Γιώργο υπάλληλο ΔΕΗ και μηχανικό στα καράβια, την Κική παντρεμένη με τον Βασίλη Δαρκαδάκη και τον Πάνο τον μικρότερο της οικογένειας οδοντίατρο. Επίσης είχε 6 εγγόνια και ένα δισέγγονο. Το έτος 1972 μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Το 1982 ένα δυσάρεστο αναπάντεχο γεγονός, έπληξε την οικογένεια, με τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου γιού Χρήστου Μηχανικού ΕΝ στο καράβι στο οποίο ήταν ναυτολογημένος εν ώρα εργασίας μετά από ατύχημα. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός ανάγκασε την οικογένεια να επιστρέψει στην Κάλυμνο και στο πατρικό τους σπίτι στην Υπαπαντή.

Η εκλιπούσα υπήρξε μία υποδειγματική παραδοσιακή Καλυμνιά μάνα, με ήθος, πονεμένη από το θάνατο του Χρήστου της, αγαπητή, κοινωνική, απλοϊκή, κοντά στην εκκλησία και πάντα είχε μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Όλοι οι γείτονες στο μαράσι της Υπαπαντής, έχουν να πουν μία καλή κουβέντα για την κυρά Κατίνα και τα εξαιρετικά της παιδιά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στις 2.30 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Υπαπαντής. Η σορός θα μεταφερθεί στην εκκλησία στις 10.30 το πρωί . Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του αγίου Μάμμα.

Από το kalymnos-news.gr και τους συνεργάτες τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της εκλιπούσας Γιώργο, Κική, Πάνο και στις οικογένειες τους, καθώς και στους λοιπούς συγγενείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ