Ενδιαφέρουσα η ημερίδα για την ιατρική πρόληψη στην προσχολική αγωγή

2
45841

Μια εξαιρετική ημερίδα έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, στο Λαογραφικό μουσείο Χάνι, που αφορούσε την ιατρική πρόληψη στην προσχολική αγωγή.
Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του 4ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Κω καθώς και του Νηπιαγωγείου Πυλίου.
Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Χρυσούλα Κολίτσα, ενώ ακολούθησε η παιδίατρος Ξανθίππη Σημαντήρη αναφερόμενη στη σημασία του παιδιάτρου από την πρώτη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού.
Ακολούθησε ο οδοντίατρος Δημήτρης Βραχνάς, ο οποίος ανέλυσε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή στοματική υγιεινή των παιδιών, ενώ τόνισε πως η φροντίδα των δοντιών ξεκινάει από το πρώτο δόντι που εμφανίζεται στη στοματική κοιλότητα.
Στη συνέχεια η οφθαλμίατρος Κατερίνα Γαβαλά, αρχικά δήλωσε πως η συγκεκριμένη ημερίδα, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε καλύτερη μέρα από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία γιορτάζεται στις 7 Απριλίου. Έπειτα ανέλυσε, τί πρέπει να προσέξουν οι γονείς όσον αφορά την όραση των παιδιών τους και πώς να την προστατεύουν.
Τέλος, ο ΩΡΛ Ευάγγελος Νικολαΐδης, ανέλυσε τη σημασία του ελέγχου της ακοής των παιδιών.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοίτα να δεις που το Νηπιαγωγείο Πυλιου συνδιοργανώνει ημερίδες ιατρικού περιεχομένου. Λίγα χρόνια πριν με τα περιστατικά φυματίωσης σε παιδάκια που φοιτούσαν εκεί κάποιοι έκαναν τις πάπιες και πήγαν να το ρίξουν στους γονείς. Για δες κάτι πράγματα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ