Γ. Χατζηδαυίδ (για το έργο ηλ. διασύνδεσης): Η θολούρα έχει γίνει σύννεφο…

2
4913

Η θολούρα έχει γίνει σύννεφο….

Ανακοίνωση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις ηλ. διασυνδέσεις Κω-νησιών και Κω-Κορίνθου. Το ψέμα ή η μισή αλήθεια, η παραπλάνηση και η ως ένα βαθμό άγνοια δημιουργούν μια άνευ προηγουμένου θολούρα εις βάρος των επαγγελματιών και νοικοκυριών των νησιών μας και όχι μόνο.

Να πάρουμε τα δεδομένα :

ΟΙ ηλ. Διασυνδέσεις  έχουν προγραμματιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Σκοπός των διασυνδέσεων είναι η ενοποίηση με δίκτυα μεταφοράς των νησιών με την Στερεά Ελλάδα.

Η εκμετάλλευση του αφορά την μεταφορά της –άνευ περιορισμού- παραγόμενης ηλ. Ενέργειας από έργα ΑΠΕ(Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) από τα νησιά στο διασυνδεμένο σύστημα Ελλάδας- Ευρώπης. Δηλαδή στις αγορές ηλ. Ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία – δηλαδή από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού ,θα το εκμεταλλεύονται όμως ο ιδιοκτήτης του ΑΔΜΗΕ  (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και οι λίγοι αλλά μεγάλοι ενεργειακοί  όμιλοι .

Πράσινη ενέργεια με παραγωγή χωρίς περιορισμούς με καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων φυσικού περιβάλλοντος  για κατασκευή φωτοβολταϊκών  Πάρκων  και Ανεμογεννητριών ύψους ,προς το παρών, 120 μέτρων μόνο πράσινη δεν είναι.

Η τιμή της ενέργειας θα συνεχίσει να ορίζεται από το περίφημο χρηματιστήριο ενέργειας υπό την εποπτεία της ΡΑΕ. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Θα καταργήσουν λέει τις κρατήσεις υπέρ ΥΚΩ(Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας). Ξέρουμε ποιοί τις επέβαλαν και ποιοί τις εισέπρατταν.

Μα οι νέες τεχνολογίες  μας λένε καταργούν τους ρύπους .Σωστά , κάναμε όμως σούμα με τις αλόγιστες τσιμεντοποιήσεις ,τις εκχερσώσεις τις τεράστιες κατασκευές σε κάθε βουνοκορφή και κάμπο  ;

Ήδη στην Ευρώπη έχουν εντοπίσει τα προβλήματα και υπάρχουν αντιδράσεις .Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από Κρήτη έως Μακεδονία ενάντια στην αλόγιστη εγκατάσταση Α/Γ και Φ/Β πάρκων .Μόνο η Περιφέρεια μας οραματίζεται το ειδυλλιακό τοπίο να κάνουμε περίπατο στην εξοχή κάτω από τις Α/Γ και δίπλα στα Φ/Β πάρκα και να φουσκώνουμε σαν διάνοι διαβάζοντας στις σχετικές πινακίδες  πόσα εκατομμύρια ευρώ απορροφήθηκαν στην επένδυση. Επειδή όμως  η θεωρία γίνεται κατανοητή καλύτερα στην πράξη όποιος αμφιβάλει για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ας κάνει μια βόλτα στο Πυλί και στη Κέφαλο με αέρα πάνω από 5 μποφόρ. Θα νομίζει ότι νίκησε το νόμο της βαρύτητας και ότι το μυαλό του γυρίζει μαζί με της Ανεμογεννήτριες.

Εν κατακλείδι:

Θα κατασκευαστεί ένα έργο που θα χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός Λαός . Θα το εκμεταλλεύεται όμως μια χούφτα ενεργειακών ομίλων.

Το περιβάλλον θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα από τις άνευ περιορισμού εκτεταμένες  βαριές βιομηχανικές κατασκευές. Σε αυτό βοηθά και η νομοθεσία ,που προηγήθηκε, και δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Η Ηλ. Ενέργεια θα συνεχίσει να είναι πανάκριβη για επαγγελματίες και νοικοκυριά.

Και δυστυχώς η ενεργειακή φτώχια, που είναι δίπλα μας  αλλά κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε, θα γιγαντωθεί.

Βέβαια αυτό, όπως και άλλα <πεσκέσια>, μας έρχεται  από την πολύξερη ΕΕ.

Άλλο είναι όμως η μελετημένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των μέσων παραγωγής γενικά προς όφελος του Ελληνικού Λαού και άλλο η αλόγιστη χρήση και ανάπτυξη τους  για  κέρδη και υπερκέρδη μιας χούφτας καιροσκόπων.

Σε ότι γίνεται πρέπει να γίνεται και μια σούμα .Και ήδη ,στην ηλ. ενέργεια είναι εις βάρος μας.

Πρέπει να βάλουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους . Η δουλειά τους και η δουλειά μας.

Στις 9 Ιουνίου έχουμε Ευρωεκλογές. Κάνουμε τη δική μας δουλειά .Ψηφίζουμε ΚΚΕ.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω

Γιάννης  Χατζηδαυΐδ

Συν/χος    ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι λέει ο άνθρωπος.Τι σας δίνουν και πίνετε εκεί στο ΚΚΕ;Τελείως Ασχετα αυτά που λέει .Έχουμε ρεύμα μεγάλε και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε ;Έχουμε πανάκριβο ρεύμα με μαζούτ στα νησιά και κάθε τόσο διακοπές με τεράστιες βλάβες σε μηχανήματα και μένοντας στα σκοτάδια εκτός από ρεζίλι .Δεν θέλετε ουτε αυτό;Άσχετο.Σε ποια χώρα έχουν πρόβλημα με ανανεώσιμες πηγές για το ρεύμα;Ψέμα και προπαγάνδα.Μήπως επειδή Απαλαχτηκε η Ευρώπη από το αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας σας χαλάει;Αλήθεια θα κατεβητε στις Ευρωεκλογές;Γιατί;Να πάρετε απλά τους μισθούς;Τι θα προσφερετε εκεί;

    • Ρε δεν πάτε καλά εκεί στο κόμμα.
      Έχετε στραβωθει και λωλαθει που χάνετε και από τον Βελόπουλο.
      Ωσάν ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης πάρε φόρα και κατεδάφισε μια Α/Γ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ