Ντίνα Σβύνου-Έπαρχος Κω Νισύρου: To «The Rhodes Co–Lab» έχει στόχο την αειφορία στον τουρισμό

4
4910

Στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας ‘’Τhe Rhodes Co-Lab Sustainable Destination’’ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ταξιδιωτικού ομίλου TUI στην Αθήνα, παρευρέθηκε η πρόεδρος του ΙΤΕΠ και έπαρχος Κω κ.Ντίνα Σβύνου, η οποία επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συμβάλει στην προσπάθεια μετάβασης των νησιών προς την βιωσιμότητα και την αειφορία και αναφέρθηκε στα παραδείγματα των eco island της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Χάλκης , της Τήλου και της Αστυπάλαιας που συμβάλουν στην αειφορία και αποτελούν πρότυπο βιώσιμων προορισμών.
Για το Τέλος Ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση, με αφορμή και την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να διεκδικήσουμε το 75% από τα έσοδα, η κ. Σβύνου επισήμανε ότι οποιοσδήποτε φόρος ή τέλος επιβαρύνει το τουριστικό προϊόν, δεν βρίσκει σύμφωνους τον ξενοδοχειακό κλάδο, όμως αν συνεχίσει να υφίσταται, πρέπει να επιστρέφει στον τόπο, όπως διεκδικεί άλλωστε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αα δεν συμφωνειτε εεεε….ενα μεγαλο μερος πρεπει να επιστραφει στους εργαζομενους…..που τραβσνε «κουπι» στα «σαπιοκαραβα» ξενοδοχεια σας…..

  2. Ευτυχώς που καταγράφονται τα λόγια των κυβερνήτων μας. Όταν κάποια στιγμή λειτουργήσουμε σαν κράτος και όχι σαν μπαμπανία , υπάρχουν και οι επιτροπές ανταγωνισμού που θα εκθέσουν τις μονοπωλιακές τακτικές τις TUI . τις οποίες οι ίδιοι ξενοδόχοι πριμοδοτούν βάζοντας το κεφάλι τους στην γκιλοτίνα. Αν είναι δυνατόν κ Επαρχε ξυπνήστε . και σταμάτησε να αναπαράγεις αμασητα λόγια

  3. ΚΑΛΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΖΑΛΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΗΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΕΙΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΑΥΤΗ Η ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ