Κάλυμνος: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αντώνης Πουλλάς

0
6765

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 ο Αντώνης Πουλλάς.

Ο Αντώνης Πουλλάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο τον Μάρτιο του 1933. Παντρεμένος με την Καλλιόπη Τσουκάλη δημιούργησαν μία πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά. Την Ελένη εκπαιδευτικό, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής- ΠΕΚΕΣ Κρήτης  και Πρόεδρο Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου, τον Σκεύο Νευροχειρουργό, Διευθυντή Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General, το Γιώργο που πρόωρα “έφυγε” από τη ζωή, την Ειρήνη δασκάλα και την Μαριάννα, συνταξιούχο Τραπεζικό και ιδιοκτήτρια του “Εναλλακτικού Παντοπωλείου” στις Πατήθριες. Επίσης 7 εγγόνια

Ο Αντώνης Πουλλάς εργατικός, δραστήριος, έξυπνος, τολμηρός και πάρα πολύ ηθικός για επιχειρηματίας, δούλευε πολύ σκληρά από μικρό παιδί. Ξεκίνησε από μικρή ηλικία ως έμπορος-καϊκτσής (επάγγελμα που έχει χαθεί σήμερα) για αρκετά χρόνια. Μετά δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά με μια πρωτοποριακή για την Κάλυμνο επιχείρηση. Δημιούργησε τα πρώτα ψυγεία και εμπορευόταν κατεψυγμένα προϊόντα, αλλά και φρούτα τα οποία συντηρούσε σε ειδικούς θαλάμους. Αργότερα αυτή την επιχείρηση την ανέλαβε ο δεύτερος γιός ο Γιώργος και την μετέτρεψε σε κάβα χονδρικής-λιανικής.

Υπήρξε υποδειγματικός πατέρας, σύζυγος και οικογενειάρχης. Μεριμνούσε πάντα η οικογένεια του να ζει με αξιοπρέπεια με υλικά και πνευματικά αγαθά. Δίδαξε βιωματικά ανθρωπιστικές αρχές και αξίες στην οικογένεια του και στο να διακατέχονται από ήθος και σεβασμό τόσο προς τους συνανθρώπους τους, όσο και προς τον εαυτό τους. Από μικρή ηλικία είχε τα αγόρια να δουλεύουν μαζί του στο καΐκι και τα κορίτσια στο σπίτι και αργότερα στις επιχειρήσεις της στεριάς και έτσι έμαθαν πολύ καλά ότι η φυσική και κοινωνική επιβίωση δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται με σκληρή δουλειά, πάθος και ήθος. Αυστηρός, λιγομίλητος, δίκαιος, έντιμος, αγαπητός και γενναιόδωρος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024,στις 3.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Μάμμα. Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στις 11.00 το πρωί.

Το kalymnos-news.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο Καλλιόπη στα παιδιά Ελένη, Σκεύο, Ειρήνη και Μαριάννα, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ