Κάλυμνος: “Έφυγε” από τη ζωή η Άννα Χειλά σε ηλικία 67 ετών

0
7807

Την τελευταία της πνοή άφησε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι, η Άννα Λαμπρινού Χειλά.

Η Άννα Χειλά γεννήθηκε στην Κάλυμνο το έτος 1957

Παντρεμένη με το Δάσκαλο, συγγραφέα και Υπεύθυνο του Ναυτικού Μουσείου Καλύμνου, Γιάννη Χειλά δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια με 2 εξαιρετικά παιδιά τον Αντώνη και την Κατερίνα.

Η Άννα γεννήθηκε ,γαλουχήθηκε και μεγάλωσε στην πιό παραδοσιακή γειτονιά στα Θένια στον Πρόδρομο Χώρας Καλύμνου.

Μία εμβληματική μορφή , η ” κυρά Άννα του Χωριού”, λάτρης της παράδοσης, με αγάπη στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στον Πρόδρομο, που στόλιζε με τα τα αριστοτεχνικά κεντήματα της. Δραστήρια , άριστη τεχνίτρια στα παραδοσιακά κεντήματα και στο “κοφτό της μηχανής”. Τα πανέμορφα κεντήματα της στολίζουν όλα τα ξωκκλήσια του νησιού. Επίσης στόλιζε με απαράμιλλη τέχνη, μεράκι και σεβασμό δίσκους με κόλλυβα, χωρίς ποτέ να δεχθεί να πάρει έστω και ένα ευρώ.

Αγαπητή, χαμογελαστή, ευγενική, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο της, άριστη γνώστρια της τοπικής παράδοσης, την οποία υπηρέτησε και μετέφερε με το δικό της μοναδικό τρόπο, στις νέες γενιές.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 στις 3.00 το απόγευμα, παρουσία παρά πολύ κόσμου, που έδειξε την αγάπη του και τίμησε την εκλιπούσα, στο τελευταίο της ταξίδι. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη.

Το kalymnos-news.gr εκφράζει στον αγαπητό Γιάννη Χειλά, φίλο και συνεργάτη μας, καθώς και στα 2 παιδιά, Αντώνη και Κατερίνα, τα θερμά μας συλλυπητήρια και να είναι πάντα καλά να την θυμούνται.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ