Ερώτηση Β. Υψηλάντη για τις μετακινήσεις Αστυνομικών και για ενίσχυση της ΠΥ Κω

0
2951

Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη  στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις  ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και  Υποδιευθύνσεων  Δωδεκανήσου

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε Κοινοβουλευτική  Ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την «κάλυψη αναγκών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Α’ και Β΄ Δωδεκανήσου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου».

Ο βουλευτής,  με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τοπικό τύπο αλλά και μετά  την ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι μετακινεί από την περιοχή της Δωδεκανήσου συνολικά 14 αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και 9 οχήματα, από το Νότιο Αιγαίο προς την Αττική, ερωτά τον Υπουργό με ποιόν τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Δωδεκανήσου Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου αλλά και η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Καρπάθου.

Το πλήρες κείμενο της Κοινοβουλευτικής Ερώτησης του Βασίλη Α. Υψηλάντη είναι το παρακάτω:

« Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και ύστερα από ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ φέρεται ότι μετακινεί από την περιοχή της Δωδεκανήσου συνολικά 14 αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και 9 οχήματα, από το Νότιο Αιγαίο προς την Αττική.

Δεδομένου ότι οι Α’ και Β’ Αστυνομικές Διευθύνσεις λειτουργούν ήδη με μειωμένη κατά πολύ από την οργανική τους δύναμη παρά το γεγονός ότι διαχειρίζονται μεταναστευτικές ροές , ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινά η τουριστική περίοδος όπου η αστυνόμευση είναι αναγκαία, όχι μόνον για την προστασία των πολιτών αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,

Μετά την μετακίνηση αυτή και δεδομένου ότι κάθε χρόνο καλύπτονται εν μέρει οι ανάγκες του αεροδρομίου με Δόκιμους Αστυφύλακες, πώς προτίθεται να καλύψει τα κεντά στην Α’ και Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου αλλά και στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Καρπάθου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Νικόλαος Α. Υψηλάντης

 

 

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για ενίσχυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής  Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου, για την έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω, κατέθεσε κοινοβουλευτική Αναφορά στον Υπουργό Κλιματικής  Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ