Δώρο ζωής σε έναν 65χρονο, από τον συμβατό δότη Μυελού των Οστών, τον Lion Αλέξανδρο Μενασέ

3
11460
Δώρο ζωής προσέφερε ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Αλέξανδρος Μενασέ, σε έναν 65χρρονο συμπολίτη μας.
Ο Αλέξανδρος Μενασέ έγινε δότης μυελού των οστών, πριν μερικά χρόνια, σε μια εκδήλωση της λέσχης Lions Κω Ιπποκράτης, στο κέντρο του νησιού, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εγγραφή στο Μήτρωο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών , σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδα.  Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη εκδήλωση βρέθηκε ακόμα μια συμπατριώτισσα μας συμβατή δότρια.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας με το Όραμα και Ελπίδα η λέσχη της Κω, προγραμματίζει μια εκδήλωση το Σάββατο στις 17:30  στο ξενοδοχείο Costa Palace όπου ο Αλέξανδρος Μενασέ θα μοιραστεί τη δική του ιστορία  και εμπειρία ως δότης.
Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.
Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας.
Ας ενισχύσουμε όλοι μαζί την αλυσίδα ζωής! Ας βοηθήσουμε παιδιά και ενήλικες με σοβαρές αιματολογικές παθήσεις να βιώσουν το δικό τους θαύμα!
Η ιστορία του Αλέξανδρου Μενασέ…
Ήταν Δεκέμβρης του 2020.
-«Ο κ. Μενασέ;»
-«O ίδιος» απάντησα
-«Τηλεφωνούμε από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για να σας ενημερώσουμε πως βρεθήκατε συμβατός δότης κυττάρων μυελού των οστών για έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία…»
Νόμιζα πως κάποιος μου έκανε πλακα . Κι όμως δεν ήταν πλάκα.. Αυτή ήταν η αρχή μιας υπέροχης πορείας , μιας ευλογημένης εμπειρίας που κατέληξε ένας συνάνθρωπός μας να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και να βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας … Αν θέλεις να μάθεις κι εσύ περισσότερα για αυτή την εμπειρία, να ενημερωθείς για τη μεταμόσχευση κυττάρων του μυελού των οστών και να γίνεις εθελοντής δότης , σε περιμένουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο ξενοδοχείο KOSTA PALACE στις 17:30.

Πηγή: kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήθελα πολλυ να το κάνω αλλά η άγνοια και η μη γνώση που είχα επι του θέματος με φόβιζε , τώρα που έχω την γνώση δεν έχω τα ηλικιακά κριτήρια ,όσοι είστε κάτω σπο 45 προλαβαίνετε φίλοι μου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ