Κως: Βρέθηκε άδικα στη φυλακή για 69 μέρες λόγω συνωνυμίας και τώρα διεκδικεί αποζημίωση

0
14580
Η Κως συζητάει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, με την υπόθεση να εκθέτει τις Αρχές. Ένας αθώος που πλέον ζητάει αποζημίωση βρέθηκε άδικα στη φυλακή για μια συνωνυμία…
Ο ίδιος φώναζε από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος και πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στα όσα του καταλόγιζαν. Βρέθηκε στη φυλακή, μέχρι που το τραγικό λάθος διαπιστώθηκε. Θύμα ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και βρέθηκε επί 69 μέρες σε φυλακή, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών. Η Κως είναι βέβαιο ότι θα του θυμίζει για πάντα, την μεγαλύτερη και πιο δυσάρεστη περιπέτεια που έζησε. Τον τρόπο που πλήρωσε ένα λάθος των ελληνικών Αρχών, λόγω συνωνυμίας όπως αποδείχθηκε. Πλέον ο ίδιος διεκδικεί αποζημίωση, που όπως λέει, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το κράτος, μετά τα όσα πέρασε.
Ο 50χρονος ζητά από το δικαστήριο να προσδιοριστεί το ποσό της αποζημίωσης στα 50 ευρώ ημερησίως. Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αθωώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δεδομένου ότι αποδείχθηκε πως είχε συλληφθεί και κρατηθεί λόγω απλής συνωνυμίας!
Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το επώνυμό του μάλιστα είναι αρκετά σύνηθες στην Γερμανία. Τονίζει ωστόσο ότι το δικό του επώνυμο γράφεται με δύο «FF» και δύο «ΝΝ», ενώ ο πραγματικός κατηγορούμενος φέρεται στην δικογραφία με όμοιο όνομα αλλά με ένα από καθένα εκ των γραμμάτων αυτών.
Ως συνέπεια των διαδοχικών λαθών και παραλείψεων των ελληνικών διωκτικών αρχών παρέμεινε άδικα κρατούμενος επί συνολικά 69 ημέρες: από την σύλληψή του στις 18 Ιουνίου 2023 έως την αποφυλάκισή του στις 25 Αυγούστου 2023. Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έκρινε ειδικότερα αθώο για το ό,τι στο Τιγκάκι στην Κω.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ