Το νέο ΔΣ στη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου – Κάλεσμα στην Απεργία

9
3252

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΗΣ  Β΄ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Πρόεδρος :    Κριαράς  Στέλιος  ,  τηλ. 6977087613  ,  email :  [email protected]

Αντιπρόεδρος: Ζησοπούλου   Χαρά ,   τηλ. 6946408731 , email:   [email protected]

Γραμματέας:  Τσάμη Αντιγόνη  ,  6947161837 , email:   [email protected]

Ταμίας:  Σακελλαρίδη   Μένη , τηλ.  6973084579   ,  email:    [email protected]

Μέλη:     Καμπουράκη  Ευαγγελία  , τηλ.  6987215217   e mail:   [email protected]

Μάγκος  Γιάννης  , τηλ.6941666053 , email:    [email protected]

Χατζηδημητριάδης Γεώργιος , τηλ. 6978482764 ,  email: [email protected]

 

Για το  Δ.Σ.

Ο   πρόεδρος                                                                    Η γραμματέας

 

Κριαράς  Στέλιος                                                           Τσάμη   Αντιγόνη

28  Φλεβάρη  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Κως –  πλ. Ελευθερίας 10: 30  π.μ.

Κάλυμνος –  Πνευματικό Κέντρο 11:00 π.μ.

Λέρος –  Πλάτανος έξω από το Δημαρχείο 10:30 π.μ.

 

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

28/2 Απεργούμε και βγαίνουμε στον δρόμο!

Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ:

  • Καθηλωμένοι μισθοί, τεράστια ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στα όρια της επιβίωσης.
  • 50 χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί-μπαλάκι, από περιοχή σε περιοχή και από σχολείο σε σχολείο κάθε χρόνο, χωρίς δικαίωμα ούτε καν σε αναρρωτική άδεια.
  • «Αξιολόγηση», δηλαδή κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εκβιασμοί του ΥΠΑΙΘ και νέες δικαστικές προσφυγές.
  • Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που μετατρέπουν περαιτέρω την Εκπαίδευση σε εμπόρευμα και απαξιώνουν το βασικό μας πτυχίο, με το οποίο εργαζόμαστε.
  • Ψίχουλα για τις ανάγκες της Υγείας και της Παιδείας, για τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία, με τα σχολικά κτίρια σε κακό χάλι.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Για να γίνουν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλες εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες, για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για να μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δίνουμε συνέχεια στον αγώνα:

  • απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης.
  • για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.
  • για τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.

 

      Στις 28/2, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

 

  • 20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017.
  • Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα κ.ά.
  • Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες, με το πέρας της διετίας.
  • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με επίδομα στέγασης και 50% μείωση στις μετακινήσεις.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
  • Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. Μαζική συμμετοχή στις ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή .

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

Για το  Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

 

Ο  πρόεδρος                                            Η γραμματέας

 

Κριαράς Στέλιος                                         Τσάμη  Αντιγόνη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τα ιδια λεγατε και για τις απεργιες των σιδηροδρομικων. Μεχρι που εγιναν τα Τεμπη. Αν δε βλεπατε τις απεργιες τοσο κομπλεξικα και ιδεοληπτικα μπορεί κατι να αλλαζε στη χωρα.

      • Τα Τέμπη δεν προήλθαν από το μπλοκάρισμα των απεργιακών κινητοποιήσεων ή την μη αύξηση μισθών και ημερών αδείας! Τα Τέμπη αφορούν συμβάσεις, μίζες και ασυδοσία πολιτικής και πολιτικών!

      • Έχεις καταλάβει τι έγινε στα τέμπη;Καποιος συνδυκαληστης έβαλε βάρδια έναν άσχετο βολεμένο υπηρεσίες,μιας και ητανε αργία.Οι άλλοι είχαν πάρει και αναρωτηκη από γιατρό.Ναι έπρεπε να έχουμε καλύτερο σύστημα ελέγχου που έχει πληρώσει και η ΕΕ να ελεγχθεί που πήγαν τα λεφτά, αλλά Ελεος.ΠΑΛΙ άνθρωπος θα πάταγε το κουμπί ,καποιος βολεμένος η συνδικαληστης.Μην ξεχνάτε το ίδιο σύστημα είχαμε κσι πρην ο διστίχημα αλλά δεν τρακάρανε τα τρίαινα.Στον χαβαλέ που έπινε και έτρωγε σουβλάκια έγινε.Ποια απεργία να βοηθήσει σε κάτι;Οι άλλοι κάνουν πορεία και το ΚΚΕ αλλου.Οι συνδηκαληστες γίνονται βουλευτές.Για ποιο δυνδηκαλισμο μιλάμε στην Ελλάδα;Αλήθεια τι αίτημα για αύριο ποιο είναι;Τέλοςκατι άσχετο.Οι συνδηκαληστες θέλουν ένα σύστημα που θα καταργεί θέσεις ανθρώπινου δυναμικού;Μήπως θα κάνουν απεργία μετά είδη άνθρωποι θα μένουν χωρίς δουλειά;

  1. καλά εσύ κάτσε στον καναπέ σου. Όταν γίνει κάποιο παρόμοιο ατύχημα από ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που υποτίθεται λειτουργούν καλά – σύμφωνα με δήλωση του υπουργού σου- ξαναψηφίσε τον. Μπράβο ρε μεγάλε. συγχαρητήρια. όλοι στην απεργία μαζικά. ειδικά εμείς εδώ στην Κω. έχουμε και ένα νοσοκομείο να σκεφτούμε

  2. Ντροπή.Λυσατε τα προβλήματα των παιδιών,της βάσης της κοινωνίας μας και κάνετε εκλογές.Πρωτο αίτημα να μην υπαρχει αξιολογιση.Ανθρωποι που αξιολογούν και κρίνουν το μέλλον των παιδιών να μην τους ελέγχει κανείς.Μεγαλυτερη ντροπή σε όλους που δεν είναι ΚΚΕ και απέχουν η ψηφίζουν για χαβαλέ η πρόσκαιρο κέρδος.Εξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Σωστα κύριοι;

    • Μιραντα αντε να παρεις το κοριτσι σου να υιοθετησετε κανενα αμοιρο παιδακι που σε πηρε ο πονος για τα προβληματα της παιδειας. Ανωμαλη.

  3. ΟΙ ΧΑΛΟΥΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΑΣΤΟΥΝ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ Κ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Κ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΥΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΛΛΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΝΤΑΙ Κ ΖΗΤΟΥΝ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΝΥΧΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Κ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Κ Ο ΜΗΤΣΑΚΑΣ ΘΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΙΘΙΚΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΕ Κ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Κ ΚΑΛΟ ΠΡΩΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2024 Κ ΟΧΙ ΣΤΟ 1917 ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Κ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

  4. Απεργία τώρα! Νομιμοποίηση στα παράνομα φροντιστήρια των εκπαιδευτικών! Επίσης θέλουμε: 5 μήνες άδεια το καλοκαίρι και από ένα μήνα Πάσχα και Χριστούγεννα! Διεκδικούμε: αυξήσεις 40% ετησίως και 4ωρη εργασία ώστε να μην κουραζόμαστε ψυχολογικά! Προκόπηδες, αριστεροί!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ