Σύσκεψη στο ΕΚΒΣΔ, για την απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη

1
4235
Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο ΕΚΒΣΔ, για την απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη.
Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωάννα Λάμπρου, σε δηλώσεις της στο Kos Tv, ανέφερε πως το ΕΚΒΣΔ μαζί με άλλα σωματεία και ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, πήρε την απόφαση για την απεργία στις 28 του Φλεβάρη. Τόνισε πως το κυρίαρχο ζήτημα και μέτωπο, έχει να κάνει με την ακρίβεια και το πώς ακριβώς μεταφράζεται στις τσέπες των εργαζομένων και αυτό που το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί, είναι αυξήσεις στους μισθούς και εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο , όλοι μαζί συλλογικά, οργανωμένα και μαζικά, αποφάσισαν να κάνουν τη σημερινή σύσκεψη, για την καλύτερη οργάνωση  και προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης της 28ης Φεβρουαρίου, στις 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η κ. Λάμπρου συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, που ήταν περίπου πρίν δύο εβδομάδες. Η πρόταση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑ.ΜΕ, επέλεξαν τις 28/02, γιατί πραγματικά τώρα έχει ανάγκη ο κόσμος από αύξηση του εισοδήματος,  τώρα είναι που τσακίζει η ακρίβεια, τώρα είναι που έρχονται οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος, άρα τώρα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες διεκδικήσεις. Αντ’αυτού η ΓΣΕΕ πρότεινε μία απεργία στις 17 του Απρίλη… Κόντρα λοιπόν σε αυτήν την ηττοπάθεια που θέλει να καλλιεργήσει η ΓΣΕΕ, τόνισε η κ. Λάμπρου, η απεργία αποφάσισαν να γίνει όπως αρχικά πρότεινε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δηλαδή στο τέλος του μήνα.

πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/27407-syskepsi-sto-ekvsd-gia-tin-apergiaki-kinitopoiisi-tis-28is-flevari

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ