Θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Κάσου και αφορούν όλους τους κατοίκους και την ανάπτυξη του νησιού

0
3902

ΘΕΜΑ : « ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ & ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ »

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι ,

Ξεκινώντας τη νέα σας θητεία θέλουμε να σας ευχηθούμε ολόθερμα Καλή δύναμη και Καλή επιτυχία στο σημαντικότατο έργο σας !

Οι επιχειρηματίες του νησιού μας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιούν για την ερχόμενη τουριστική σεζόν με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν. Για το σκοπό αυτό θέλουμε να επιστήσουμε τη προσοχή σας στα σοβαρά θέματα που μας βασανίζουν και ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση σας ώστε να επιλυθούν εγκαίρως.

 

  1. Δεδομένου ότι διαμορφώθηκαν τα νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια όπου διακόπτεται το ταχύπλοο πλοίο που μας συνέδεε με τη Σητεία 3 φορές/εβδομάδα και επιπλέον το BLUE STAR CHIOS θα συνδέεται με τη Σητεία 1 φορά /εβδομάδα και με το Ηράκλειο 2φορές/εβδομάδα , θα έχουμε πρόβλημα με τους Κρητικούς τουρίστες που ερχόντουσαν για 3-4 μέρες στη Κάσο. Η τουριστική κίνηση από Κρητικούς τουρίστες θα μειωθεί και αυτό φυσικά θα έχει ως επακόλουθο την πτώση της τοπικής οικονομίας. Ως εκ τούτου προτείνουμε να ζητήσετε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ,το BLUE STAR CHIOS να προσεγγίζει 2 φορές /εβδομάδα τη Σητεία ώστε να διευκολύνεται η μετάβαση των Κρητικών τουριστών από το Λασίθι.

Επιπλέον η διασύνδεση μας με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα διακόπτεται αφού σταματάει η γραμμή του BLUE STAR PATMOS . Ενώ διαπιστώσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε διασύνδεση με τα Δωδεκάνησα μεταξύ μας εκτός από Ρόδο και Κάρπαθο.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Η.Ν. Κάσου οφείλει να διαμαρτυρηθεί για τι αλλαγές στην ακτοπλοΐα που ουσιαστικά μειώνουν σημαντικά την διασύνδεση της Κάσου με άλλα νησιά και αφορά όλους του Κασιώτες .

 

 

  1. Γνωρίζουμε όλοι ότι εδώ και 2 μήνες το μοναδικό Υποκατάστημα Τράπεζας –ALPHA BANK στο νησί δεν λειτουργεί κανονικά . Μετά από επικοινωνία του Συλλόγου μας , τόσο με το κατά τόπους αρμόδιο τμήμα της ALPHA BANK στη Κάρπαθο όσο και με Στελέχη στην Αθήνα , μας ενημέρωσαν προφανώς οτι στα πλαίσια περικοπών η λειτουργία των Τραπεζικών καταστημάτων σε μικρά νησιά όπως Τήλος , Νίσυρος και Κάσος το πρόγραμμα είναι το χειμώνα να λειτουργούν με 1 υπάλληλο – άρα να μην μπορούν να γίνουν ταμειακές συναλλαγές- και 1φορά/μηνα θα μεταβαίνει υπάλληλος από πλησιέστερο Υποκατάστημα –συγκεκριμένα της Καρπάθου – ώστε να εξυπηρετεί ταμειακές συναλλαγές . Συνεπώς το Τραπεζικό κατάστημα υπολειτουργεί και δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει το καλοκαίρι , με τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες. Έχουμε όλοι βιώσει τις συχνές βλάβες των μηχανημάτων ΑΤΜ όπου εντός της θερινής τουριστικής περιόδου μπορεί να μείνουμε ακόμη και 10 μέρες χωρίς μηχάνημα ΑΤΜ γιατί αργεί η αποκατάσταση του από εξειδικευμένο Τεχνικό που έρχεται από Ρόδο. Όλα αυτά έχουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες και λειτουργικές στο νησί μας δεδομένου ότι εκτός από τους επιχειρηματίες και τουρίστες , επιπλέον οι συνταξιούχοι είναι μια ομάδα που έχει ανάγκη από τη σωστή λειτουργία ενός Τραπεζικού Υποκαταστήματος στο νησί μας .

  Προτείνουμε αφενός μεν να αιτηθείτε από την ALPHA BANK να διατηρήσει το Υποκατάστημα της στο νησί γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νησιού και την ανάπτυξη του και αφετέρου να ζητήσετε την εγκατάσταση ΑΤΜ από τις Τράπεζες Πειραιώς και EUROBANK προκειμένου να ενισχύσουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού καθ’όλη τη διάρκεια του έτους  αλλά και ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες που είναι αυξημένη .

 

Πιστεύοντας στην άμεση ανταπόκριση σας για την επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων αναμένουμε τις ανάλογες παρεμβάσεις σας και κατά συνέπεια την έγγραφη ενημέρωση μας σχετικά .

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

 

 

Μαρία Τσακίρη

Χημικός Μηχανικός- Ξενοδόχος

Τηλ. 6992673833

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ