Στον απόηχο της λακκούβας να μιλήσουμε και για την ταμπακιέρα… Γράφει ο Γιάννης Χατζηδαυίδ

7
5109

Στον απόηχο της λακκούβας  να μιλήσουμε   και για την ταμπακέρα.

Εργολαβοποίηση  ,απευθείας αναθέσεις ,καθυστερήσεις ,κακοτεχνίες, μπέρδεμα αρμοδιοτήτων, σπατάλη χρημάτων.

Είναι πια συνήθεια ,που το σάπιο ,γραφειοκρατικό, πελατειακό, αντιλαϊκό πολιτικό σύστημα  με μπροστάρηδες την Δημοτική και Περιφερειακή  Αρχή αγωνιωδώς προσπαθεί να μας το επιβάλει ως κανονικότητα.  Πνίγονται όμως σε μια λακκούβα νερό.

Η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή μας ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον οργανωμένο Δήμο και Περιφέρεια και οι δουλειές θα γίνονται πια με συνεργάτες και εργολάβους.

Με την πολιτική αυτή φτάσαμε στο σημείο, σχεδόν  κανένα έργο να μην τελειώνει στην ώρα του, να μην φτάνει ο προϋπολογισμός του ,να μην ελέγχεται ,πολλά έργα να μην παραλαμβάνονται ,να απαιτούν οι εργολάβοι και να πετυχαίνουν αλλαγές  προς τα πάνω των τιμολογίων εργασιών που περιλαμβάνονται στη σύμβαση. Για το τελευταίο συνήθως οι εντολές έρχονται άνωθεν με διάφορες εγκυκλίους.

Οι αρχές μας μέσα σε αυτή τη θολούρα μπερδεύονται και οι ίδιες και αυτοδιαψεύδονται σε ανακοινώσεις τους και μάλιστα λίγων αράδων:

Από τη μια μας λένε ότι έχουν άριστη συνεργασία με τους εργολάβους και όλα καλά,  στην παρακάτω παράγραφο όμως μας εξηγούν ότι δεν κηρύττουν έκπτωτους τους ασυνεπείς εργολάβους  γιατί με το γραφειοκρατικό σύστημα που μας κυβερνά, που όμως οι ίδιοι στηρίζουν, που και πότε να βρούνε άλλους εργολάβους. Δηλαδή ομολογούν ότι παρόλο που μας κυβερνούν τετραετίες ολόκληρες και το 41% ,60%, 70% ,που πήραν τελευταία ,ή δεν θέλουν να εκσυγχρονίσουν  το κράτος ή δεν κυβερνούν αυτοί .Διαλέγουμε και παίρνουμε .

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Δημοτική μας αρχή αποφάσισε να σπάσει τα αυγά.

Όπως ανακοίνωσε στο εξής θα εγκρίνει μόνο τρεις παρατάσεις επί πληρωμή για την απο περάτωση των έργων από 5-6 που ήταν μέχρι τώρα. Αυτό κι αν είναι τιμωρία και οικονομία.

Για να κάνουμε πρακτική εξάσκηση στα παραπάνω και να μην μένουμε στα λόγια μπορούμε να δούμε παραδείγματα:

Το έργο ηλεκτροφωτισμού  Στένακα – Χάντακα στο Πυλί.

Τα έργα Ηλεκτροφωτισμού  Αεροδρόμιο- Κέφαλος.

Τις ίδιες λακκούβες που ανοιγοκλείνουν υπό βροχή μέρα παρά μέρα.

Και τώρα στο διαταύτα:

Θα αφήσουμε αυτούς που όπου βρεθούν και όπου σταθούν, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, διαλαλούν ότι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα πατάξουν την γραφειοκρατία και κάθε είδους ρεμούλα ,<αθωώνοντας>   την αντιλαϊκή  πολιτική τους; Γιατί αλλαγή πολιτικής  χρειαζόμαστε. Και να μην μένουμε στις διαπιστώσεις.

Όλοι μαζί λοιπόν με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρειες και το ΚΚΕ στη Βουλή να αγωνιστούμε για ένα σύγχρονο Κράτος στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού, και ο κάθε κατεργάρης να πάει στο πάγκο του.

 

Γιάννης  Χατζηδαυΐδ

Συν/χος    ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

Μέλος  της Λ.Σ . Δήμου Κω

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν δικαιούσαι να ομιλείς διότι είσαι συνταξιούχος και κομμουνιστής βγαίνετε και γράφετε τις…..και ακόμα και στις δικές σας προτάσεις μετά από λίγο είστε εναντίον σε όλα και όλους εσύ και ο μυλωνάς και η κική που στην ορκωμοσία της δημοτικής αρχής έκανε αντιπολίτευση στο μητσοτάκη ς

    • μιλάς εσύ …που αντιπροσοπεύεις τον μέσο ηλιθιο ελληνα !!!!! δηλαδη βρε βλήμα….αν εβγαζε την «ταμπελα ΚΚΕ» δεν θα συμφωνουσες με οσα λέει???? η εισαι τόσο κολημένος που μονο τα κόμματα βλεπεις….και όχι τι λενε και προπσντώς τι κάνουν!!!
      ΥΓ : οτι οι ελληνες ειναι βοδια χρονια τωρα !!!

  2. ……ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
    ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΑΝΙΚΙΑ !
    ΑΡΓΗΣΑΜΕ !

  3. ο δήμος της Κω διαθέτει μηχάνημα που κλείνει λακούβες, το οποίο αναρτάται πάνω σε μικρό φορτηγό 3,5τον. Όπως ο σταθμός μεταφόρτωσης ,το πλυντήριο κάδων ,το πολυμηχανημα RAM με διαφορά εξαρτήματα του στο εργοτάξιο.

  4. Να αφήσετε το λαό ήσυχο.Είστε ναι η όχι να βγούμε από την ΕΡ και το ΝΑΤΟ;Θέλετε την χώρα αδύνατη.Μακριά οι ανθέλληνες.Σε τι έχει βοηθήσει το κόμμα του ΚΚΕ και το λαό της θα μας πείτε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ