Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ.: Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης | Να το αποσύρει η κυβέρνηση

0
1871

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καταδικάζει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει. Αυτό το νομοσχέδιο αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους, αφού υψώνει νέα άδικα τείχη στη μόρφωση των παιδιών μας. Το ποιος θα καταφέρνει να σπουδάσει κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη κάθε εργατικής οικογένειας.

Είμαστε με τα παιδιά μας, που βλέπουν καθημερινά την ολοένα υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με σχολείο εξεταστήριο, με κόφτες, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων να τους κόβουν τα φτερά, το δικαίωμα στην μόρφωση. Και όταν ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος έρχονται αντιμέτωπα  με συγγράμματα επί πληρωμή, πανάκριβα νοίκια, πτυχία χωρίς αντίκρισμα.

Είμαστε με τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας που οι θυσίες των γονιών τους, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα σπουδάσουν, θα γίνουν ακόμα περισσότερες σε ένα κλίμα μεγάλης ακρίβειας, με τον μισθό να τελειώνει στο πρώτο 10ημερο του μήνα.

Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται για να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες των κολλεγίων με την πώληση πτυχίων, το κράτος που θα αποτινάξει από πάνω του, την υποχρέωση της χρηματοδότησης και φυσικά την εργοδοσία που θέλει απαξιωμένα πτυχία για να έχουν ένα φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Είναι σαθρό το επιχείρημα ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα δημόσια θα γίνουν καλύτερα.

Είδαμε τι συνέβη στην υγεία, στις μεταφορές τις τραγικές συνέπειες για τον λαό μας.

Το σύγχρονο και το αναγκαίο για εμάς και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικό δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο. Τώρα η κυβέρνηση να αυξήσει την χρηματοδότηση για την παιδεία και να σταματήσει να γίνεται ντίλερ των λίγων με σκοπό να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο!
  • Όχι στα ιδιωτικά – μη κρατικά πανεπιστήμια – όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16
  • Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές
  • Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων
  • Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ