Γ. Χατζημάρκος: »Σε πρώτο πλάνο η Κως με έργα όπως η επέκταση του Λιμένα Κεφάλου! – Ονομαστικά δόθηκε στην Κω, το έργο αστικής ανάπλασης ύψους 8-15 εκ. ευρώ

30
8952
Συνέντευξη για τα προγραμματισμένα έργα που δρομολογούνται εδώ και αρκετό καιρό στην Κω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, παραχώρησαν στο Kos TV,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς στο Επαρχείο της Κω, παρουσία της νέας Επάρχου Κω-Νισύρου, κ. Ντίνας Σβύνου.
Ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε εκτενώς για όλα τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την Κω, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους κύριους στόχους και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Κως για τ0 2024. Ο κ. Χατζημάρκος στάθηκε κατά κύριο λόγο στην δρομολόγηση της επέκτασης του λιμένα Κεφάλου στο Καμάρι όπου αναμένεται να υλοποιηθεί η επέκταση του λιμένα με κονδύλια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ καθόρισε ότι δεύτερος μεγάλος στόχος για το νησί μας, είναι η αξιοποίηση του έργου αστικής ανάπλασης που επέλεξε να δώσει ονομαστικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Κω, με εντολή του ίδιου του Περιφερειάρχη, όπου αναμένεται να απορροφηθούν κονδύλια για την αστική ανάπλαση του νησιού της Κω, έως 15 εκ. ευρώ. Γι’αυτό και όπως σημείωσε θα πρέπει ο Δήμος της Κω να τρέξει τις μελέτες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να καταφέρει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του έργου για την καλυτερευση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και να αναγνωρίσει το γεγονός ότι επελέχθη από την  Περιφέρεια η Κως γιάυτό το εξόχως σημαντικό έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Γιάννης Παππάς, ανέφερε για το λιμάνι Κεφάλου ότι θα προχωρήσει το εργό όσο το δυνατόν συντομότερα και θα αναζητηθεί η ταχύτερη οδός ώστε να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης της ανάπλασης του λιμένα Καμαρίου, καθώς έχει ήδη γίνει προεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτη Αβρίθη με τον οποίο έχει συναντηθεί πάνω από 5 φόρες για την διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν το νησί μας και ειδικότερα τον λιμένα Κεφάλου. Συμπληρωματικά ανέφερε ότι αυτό που ενδιαφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια που προορίζονται για τα νησιά μας, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτουργεί με ένα συντονισμένο σύστημα το οποίο παράγει αποτελέσματα για τα νησιά μας και για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Συμπερασματικά ανέφερε ότι η Περιφέρεια μιλάει με έργα, με στόχο το καλό των νησιωτών και την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αντί να αναλάβει τις ευθύνες του μας κάνει κήρυγμα περί «αυτοδικίας».

  2. Μια στη Ρόδο με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς που δεν εμπόδισαν τους μετανάστες να πάνε στο λιμάνι, άλλη με τους πυροσβέστες που φταίνε στον χειρισμό της φωτιάς, τώρα με τις λακκούβες στην Κω. Κάνε τα όλα μόνος σου Μαγκάιβερ!

  3. γράψτε μου κάποιος της περιφερειακής αρχής πόσα έργα έδωσε ως χρηματοδότηση η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον δήμο Κω από το 2015 μέχρι σήμερα. γράψτε μου δυο που λέει χρηματοδότηση ΕΣΠΑ νότιου Αιγαίου… μετά συζητάμε τι λέει ο παπατζας… μην ψάχνετε δεν θα βρείτε ούτε ένα !

    • Εγώ πάντως ακόμα περιμένω αυτό από το 2020:
      Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση στίβου και ηλεκτροφωτισμός στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα», ποσου 400.000€
      Γελάνε και οι πέτρες!!!

  4. βρε αχρηστοι εδω ο κεντρικος δρομος προς αεροδρομιο ειναι γεματος λακκουβες, και γεματα πλαστικα τα χαντακια. ουτε αυτα καθαριζετε. και μου θελετε τουρισμο. να μην πω για τα ποταμια που ξεχειλιζουν στο ψαλιδι καθε χρονο. κανετε μια μονιμη εργολαβια για τις λακκουβες και τα χαντακια. και κεινο το ερημο στου σκλαβενιτη μεχρι ποτε θα λιμναζει με βροχη πεντε λεπτων?

  5. Σε ψηφισα μονο για τον Καμπανη εισαι οτι χειροτερο εχει περασει απο την περιφερεια τα τελευταια χρονια ειδικα με την μακακια περι αυτοδικιας που ειπες και την ΕΔΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΤΩΡΑ …..ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΛΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΕ ΠΑΙΔΑΚΙ…………

  6. Ανύπαρκτε περιφερειάρχη, ας είναι καλά το κόμμα πού σε στηρίζει και τά πρόβατα πού σε ψηφίζουν . Ούτε φυσικά προσόντα έχεις ούτε την απαραίτητη μόρφωση πού απαιτεί η θέση αυτή . Στην Κώ έως τώρα δεν έχεις κάνει κάτι και επιπλέον περνάς από ΕΔΕ τους αστυνομικούς πού έδωσαν ένα καλό παράδειγμα με τις λακκούβες, εκεί φθάνει η κακία σου αντί να δώσεις το καλό παράδειγμα . Είσαι για λύπηση κι εσύ κι αυτοί που σε στηρίζουν.

  7. ξεκαβαλα φίλε…. πολύ αέρα γέμισαν τα μυαλά σου από τς εκλογές…… στη Ρόδο σου φτιάξανε οι πυροσβέστες στις φωτιές…. στο λιμάνι η αστυνομία και το λιμενικό για τους μετανάστες και τώρα οι αστυνομικοί που μπαλωσαν μια τρύπα στο δρόμο….. μην θυμηθούμε τα γεφύρια που έχεις στην αρμοδιότητα σου εσύ και οι αντιπεριφερειάρχες σου και είναι βαμμένα με αίμα…… άντε να δούμε χατζημαρκο

  8. ΤΕΛΙΞΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΣΔ ΔΡΑΧΜΟΠΟΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΡΣΤΟΥΔ. ΕΔΩ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΓΕΙΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΥΝΑΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.

  9. δεν περίμενα από εσένα να είσαι τόσο κακός πολιτικός….εγώ σε είχα πιο ψηλά…τώρα ότι για την Κω να ξέρεις ότι έχεις χάσει την εκτίμηση όλων των πολιτών της Κω…φιλικά στο λέω… προσπάθησε να το φτιάξεις .. ψηφοφόρος σου είμαι και δεν το κρύβω!!!!

  10. Άναψε τα φώτα του επαρχιακού που έχουμε πληρώσει γιατί ετοιμάζομαι να σου κάνω μήνυση για παράβαση καθήκοντος και απώλεια δημοσίου χρήματος .. Αβριθη δημοσιοποίησε ένα μικρό στορι με την πορεία του έργου του λιμένα Κεφαλου , ζητά το από τους συνεργάτες σου στο ΛΤ , έτσι θα είσαι ποιο αξιόπιστος .

  11. Κατέβα απο το καλάμι! (Xexe)??? Kαι στρίβε απο το νησί! Καΐκε η Ρόδος! Διαλυμένη δρόμοι και πεζοδρόμια, τα σκουπίδια 🚮 βουνά! Κ. Τ. Λ. Τα ίδια κάνεις και γειά ΚΩ! Προτού είναι αργα! Γεια εμάς! Και γειά εσένα!! Go away! Thanks!

  12. Η περιφέρεια έδωσε χρήματα για το λιμάνι της Κεφάλου ? Ωραία μέχρι εδώ….πρέπει να γίνουν μελέτες ώστε να παρθούν τα λεφτά και να ξεκινήσουν τα έργα ? Ωραία μέχρι εδω….Οι μελέτες έχουν ξεκινήσει ? Απο ποιόν θα γίνουν ? Ο Χατζημάρκος προτρέπει τον δήμο να ξεκινήσει εγκαιρα…Ωραία μεχρι εδώ…. Εχει ξεκινήσει ο δήμος να συντάσσει τις μελέτες ? Δεν θα είναι ωραίο να μας ξαναπείτε οτι δεν έχετε μηχανικούς …δεν είναι δικό μας πρόβλημα…βρείτε λύσεις και ξεκινήστε άμεσα…ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ? με τι ? βγειτε και πειτε κάτι που κάνατε 60% πήρατε …. οκ δεν βρίζετε (δημοσία γιατι πισω απο τις κάμερες ξερουμε τι ////// ενέργειες ασκείτε ) πέρα απο αυτό κάνετε κάτι ή απλά δεν βρίζετε αρα ωραίες γλάστρες είστε και εσεις πάλι ??????

  13. Πραγματικά σας έχω ψηφίσει και σας έχω σιχαθεί όλους όμως.Η εξουσία τελικά άλλαζει τα μυαλά των ανθρώπων.

  14. Είσαι ανεπιθύμητος στην Κώ μετά από αυτό που έκανες στους αστυνομικούς!!!!! Κλείσε καμία λακκούβα και άσε τα πολλά τα λόγια!!! Κρίμα που σε ψήφισα κιόλας… καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι…

  15. ΄΄σέ πρώτο πλάνο ή κώς΄΄ προσεχώς στούς κινηματογράφους. υποψηφιότητα γιά καλύτερη ταινία κωμωδίας -επιστημονικής φαντασίας. βραβείο α΄ρόλλου υποκριτικής.

  16. Χατζημαρκο για να μην θίξεις τον εργολάβο που είναι κολλητός τα έβαλες με τούς αστυνομικούς κ φανηκες κατώτερος τών περιστασεων.Κοιτα να το σώσεις τώρα και κάνε το σωστό.Η συγνώμη δεν είναι κακό.

  17. Ήταν να γίνει η Μαρινα στην Κέφαλο , τώρα μετά από τόσα χρόνια θα φτιαχτεί το λιμάνι της ΚΕΦΑΛΟΥ πάλι ;;; Αλλά δεν φταίτε εσείς η κεφαλιανη που ΔΕΝ ξεσηκώνονται .. εχουνε κατάντησει η αποθήκη του νησιού !!

  18. Ο Ανόητος και η Ανοησία τής Αυτοδικιας για πολιτική….
    Όλοι γνωρίζουν πώς κάποιος που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου τού το δείχνει έμπρακτα και δυστυχώς τόσα χρόνια όλοι τούς δουλεύουν για την Ρόδο, τά υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου βιώνουν ένα στραγγαλισμό οικονομικό, και ένα εξευτελισμό της καθημερινότητας πού κάνει την ποιότητα ζωής νά πάει περίπατο.
    Ο εν λόγω κύριος είναι ένας λαϊκιστής με την μανδύα του πολιτικού, κάθησε 5 χρόνια στο πόστο του και με έργα πειραματικά στά μικρά νησιά της Δωδεκανήσου νομίζει πώς έκανε την τα Δωδεκάνησα Μονακό!!!!
    Κρίμα κύριε Περιφερειάρχη ο στρουθοκάμηλισμος σάς δεν βοηθάει στο να λυθούν σοβαρά και με πολύ δουλειά έργα στά νησιά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ