Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη | Μ. Κόνσολας: Εισηγητής στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

0
7118

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εισηγητής στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση»

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευματων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Μάνος Κόνσολας ορίστηκε εισηγητής από την πλευρά της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, που, μεταξύ των άλλων, στοχεύει:

– στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας των δομών της επαγγελματικής εκπαίδευσης,

– στη δημιουργία ψηφιακής πύλης που θα διευκολύνει τη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας,

– στη δημιουργία δομής επαγγελματικής Ανάπτυξης και σταδιοδρομίας, που θα καταγράφει τις κενές θέσεις εργασίας στις τοπικές επιχειρήσεις και θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές ή αποφοίτους,

– στην  αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων,

– στη συνεργασία με επιχειρήσεις του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης.

Ο στόχος είναι να καταστεί ελκυστική για τους νέους ανθρώπους η επαγγελματική εκπαίδευση και να συνδεθεί άμεσα με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, στο οποίο θα είναι εισηγητής ο Μάνος Κόνσολας, ξεκινά την Παρασκευή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ενώ θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ