Ρόδος: Έσπασε την πόρτα, τον απείλησε με μαχαίρι και του πήρε το κινητό

0
5897

Την προσεχή Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, ο 38χρονος που κατηγορείται ότι έσπασε την πόρτα του σπιτιού 41χρονου, μπήκε μέσα και εκεί με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Το παραπάνω περιστατικό έγινε, όπως καταγγέλλει ο 41χρονος, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024, λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν οι δύο άνδρες.

Πιο αναλυτικά, όπως ο 41χρονος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου, οπότε και ο 38χρονος μετέβη στην ευρύτερη περιοχή Αφάντου.

Εκεί βρίσκεται το σπίτι του 41χρονου και σύμφωνα με την καταγγελία, ο 38χρονος έσπασε την πόρτα, μπήκε μέσα, τον απείλησε με μαχαίρι, τον χτύπησε με τα χέρια του και στη συνέχεια του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο, λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν μεταξύ τους.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο, ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά, αρνείται ότι συνέβησαν τα όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα, ο 38χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι πράγματι είχε δανείσει κάποια χρήματα στον 41χρονο για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και ότι πράγματι στις 6 Ιανουαρίου πήγε σπίτι του για δει αν είναι καλά, αφού όπως είπε, τον καλούσε στο τηλέφωνο και εκείνος δεν απαντούσε.

Ο 38χρονος είπε επίσης, ότι επρόκειτο να τον ρωτήσει και για τα χρήματα, για το πότε σκόπευε να του τα επιστρέψει, όμως ουδέποτε τον χτύπησε ή αφαίρεσε το κινητό του ή έκανε οτιδήποτε άλλο από τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

• Ληστεία με σωματική βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.
• Οπλοφορία μαχαιριού.
• Φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
• Παραβίαση οικιακής ειρήνης.

Ο 38χρονος κρατείται, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία έως την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ