Προσωρινά κρατούμενοι δύο ενήλικοι και ελεύθεροι δύο ανήλικοι εμπλεκόμενοι σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην Κω

6
14064

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέως στην Κω, δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 28 ετών που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην Κω που εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Δύο 17χρονοι συγκατηγορούμενοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω ανηλικότητας ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο άτομα.

Πιο συγκεκριμένα την 29η Δεκεμβρίου 2023 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε διακίνηση κάνναβης στο νησί της Κω και ειδικότερα ένας 25χρονος ημεδαπός, κάτοικος Λάμπης, ένας 28χρονος ημεδαπός, κάτοικος Ζηπαρίου, ένας 17χρονος Ρουμάνος, κάτοικος Πλατανίου κι ένας 17χρονος ημεδαπός, κάτοικος Λάμπης.

Συγκατηγορούμενοι τους ένας 27χρονος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής κι ένας συνομήλικος του κάτοικος Μαρμαρωτού Κω.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Κω περιήλθαν πληροφορίες, που έφεραν τους δύο τελευταίους κατηγορούμενους από κοινού με έτερα άτομα, να διακινούν κάνναβη στην Κω την οποία αποθήκευαν  σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην περιοχή Πλατάνι.

Περί ώραν 11:35 της 29ης Δεκεμβρίου 2023, ομάδα αστυνομικών μετέβη στο επίμαχο αγροτεμάχιο, όπου αρχικά εντόπισε τον πρώτο κατηγορούμενο, στην είσοδο αυτού και τον ακινητοποίησε.

 

Ακολούθως, κινήθηκε άμεσα με  κατεύθυνση προς το εγκαταλελειμμένο κτίριο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων κι εκεί εντόπισα τον τρίτο, τέταρτο και έκτο των κατηγορουμένων.

Οι αστυνομικοί τους δήλωσαν την ιδιότητα τους και εκείνοι ακαριαία, έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο τρίτος κατηγορούμενος ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, προβάλλοντας σθεναρή, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος που προέβαλε και εκείνος αντίσταση, πέταξε σε αστυνομικό πλαστικό βαρέλι με κάνναβη, χωρίς να τον τραυματίσει.

Ο έκτρος κατηγορούμενος κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση και δεν συνελήφθη.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα, στον περιβάλλοντα χώρο αυτού και στους συλληφθέντες, κατά τις οποίες ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων κάνναβη βάρους 3 κιλών και 894 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε επιμέρους συσκευασίες, 3 ζυγαριές ακριβείας, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, 2 μαχαίρια, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα κουτί μεταφοράς με στοιχεία αποστολέα του πρώτου κατηγορούμενου και παραλήπτη την αδερφή του δεύτερου κατηγορούμενου, 4 κινητά τηλέφωνα και

πλήθος νάιλον συσκευασιών, μαρκαδόροι και κολλητική ταινία.

Εν συνεχεία και αφού προέκυψε η εμπλοκή του δεύτερου κατηγορούμενου, εντοπίστηκε σε κατάστημα και προσήχθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο πέμπτος κατηγορούμενος, που φέρεται και ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ευρισκόμενος πιθανότατα στη Γερμανία, καθόριζε τους ρόλους των λοιπών μελών ακόμη και των ανηλίκων.

Επιπλέον, κανόνιζε την αγορά κάνναβης από άγνωστα άτομα στην Αθήνα, τη μεταφορά τους από έτερα μέλη της οργάνωσης στην Κω, την αποθήκευση τους σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην περιοχή Πλατάνι, το διαμοιρασμό τους σε μικρότερες ποσότητες και εντέλει τη διακίνηση τους έναντι χρηματικής αμοιβής σε αγοραστές.

Την 23η Δεκεμβρίου 2023, ο πέπμτος κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, με τον πρώτο κατηγορούμενο, ώστε να τον εντάξει στην εγκληματική ομάδα και συγκεκριμένα του ζήτησε να μεταβεί στην Αθήνα, ώστε να παραλάβει αντί αυτού, κουτί με αδιευκρίνιστη ποσότητα κάνναβης και να κανονίσει τη μεταφορά του στην Κω, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή και ποσότητα κάνναβης 25 γραμμαρίων.

Ο πρώτος κατηγορούμενος δέχθηκε και την 25η Δεκεμβρίου 2023, αποχώρησε ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά, από κοινού με το δεύτερο, ο οποίος θα ελάμβανε τα ίδια  ανταλλάγματα.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος ανέλαβε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους στην Αθήνα, αποστέλλοντας στο δεύτερο κατηγορούμενο χρηματικό ποσό ύψους 140 ευρώ.

Πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου 2023, οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αφίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και μετέβησαν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Γκάζι.

Περί ώραν 19:00 της ίδιας ημέρας, ο πέμπτος κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώτο κατηγορούμενο και  του έδωσε εντολή να παραλάβει έξω από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο  ποσότητα κάνναβης, που θα του παρέδιδε άγνωστος δράστης, οδηγός ταξί, όπως και έγινε.

Ακολούθως οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αφού ετοίμασαν δέμα με ναρκωτικά μετέβησαν στα Elta Courier του Πειραιά και το απέστειλαν στην Κω με στοιχεία αποστολέα του πρώτου και παραλήπτη την αδελφή του δεύτερου, χωρίς η τελευταία να το γνωρίζει.

Το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου 2023 οι δύο κατηγορούμενοι αφίχθησαν ακτοπλοϊκώς στην Κω και στη συνέχεια δέχθηκαν κλήση από τον πέμπτο κατηγορούμενο, προκειμένου να κανονίσουν την παραλαβή του δέματος.

Περίν ώραν 10:00′ της 29ης Δεκεμβρίου 2023, ο δεύτερος κατηγορούμενος μετέβη στα Elta Courier της Κω, όπου παρέλαβε το δέμα και εν συνεχεία μετέβη από κοινού με τον πρώτο, καθ’ υπόδειξη του πέμπτου, στην περιοχή Πλατάνι, όπου παρέδωσαν το κουτί με την ποσότητα της κάνναβης στο έκτο κατηγορούμενο.

Περί ώραν 1100 της ίδιας ημέρας ο έκτος  επικοινώνησε τηλεφωνικά με πρώτο, προκειμένου τόσο ο ίδιος όσο και ο δεύτερος να μεταβούν σε αγροτεμάχιο στο Πλατάνι, ώστε να παραλάβει έκαστος, 25 γραμμάρια κάνναβης, ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά της συνολικής ποσότητας.

Στην συνέχεια συνελήφθησαν όπως προείπαμε.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ