Λαϊκή Συσπείρωση για τον θάνατο ασθενή στην Κάρπαθο λόγω βλάβης στα φώτα του Αεροδρομίου

0
8090

Δεν πέρασαν παρά μόλις 10 μέρες από την ημέρα που ορκίστηκε το νέο περιφερειακό συμβούλιο στη Σύρο και που ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης, με αρκετή δόση αλαζονείας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «πλέον στο Νότιο Αιγαίο δεν υπάρχουν άγονες γραμμές, αλλά άγονα μυαλά».

Μόνο που χρειάστηκαν ακριβώς 10 μέρες για να τσακιστεί το αφήγημα του περιφερειάρχη στα βράχια της επιλεκτικής αδιαφορίας της διοίκησής του και της κυβέρνησης και να αποδειχτεί πως υπάρχουν άγονες γραμμές γιατί μας διοικούν και μας κυβερνούν, άγονα για τον λαό μυαλά.

Στην Κάρπαθο, λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, έχασε τη ζωή του ένας ασθενής αναμένοντας τη διακομιδή του αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Ρόδου , αφού δεν δούλευαν τα φώτα του αεροδιαδρόμου.

Επί 12 ώρες ο ασθενής ταλαιπωρήθηκε καθώς μετά τη διάγνωση, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του στη Ρόδο με το ΕΚΑΒ. Από το νοσοκομείο με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, όπου τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης δεν άναβαν.

Σε αυτή την κατάσταση ο ασθενής περίμενε επί δύο ώρες, ενώ κατά την αναμονή χρειάστηκε να αντικατασταθεί και η φιάλη του οξυγόνου. Αποφασίστηκε να επιστρέψει ο ασθενής στο νοσοκομείο ενώ η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Στο νοσοκομείο παρέμεινε επί 5-6 ώρες, χρόνος που απαιτήθηκε για να ανάψουν τελικά τα φώτα για να πραγματοποιηθεί η πτήση της αεροδιακομιδής. Όμως είχε ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά, διασωληνώθηκε από το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αλλά δεν άντεξε και κατέληξε.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά ξετυλίχτηκε το κουβάρι των ευθυνών, πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον.

Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας ρόλο «κλειδί» έχει παίξει η προτεραιοποίηση των περιστατικών από την πλευρά του ΕΚΑΒ. Υποστηρίζεται από την Πολεμική Αεροπορία πως μόλις έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο της Καρπάθου δεν είχε φώτα, ανέφεραν στο ΕΚΑΒ ότι υπάρχει διαθέσιμο super puma που μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, το ΕΚΑΒ αποκρίθηκε πως θα πάει πρώτα να παραλάβει ένα άλλο περιστατικό από Σαντορίνη, με προορισμό το Ηράκλειο.

Πηγές του ΕΚΑΒ αναφέρουν πως δεν επιλέγουν οι ίδιοι ποιο περιστατικό θα εξυπηρετήσουν, αλλά παίρνουν την εντολή και την εκτελούν.

Αυτή την κατάσταση βιώνουν τα νησιά μας όταν κλείσουν τα φώτα του τουρισμού. Εγκατάλειψη, επιλεκτική αδιαφορία, υποστελέχωση, άγονες γραμμές.

Η ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της περιφέρειας είναι τεράστια. Όταν έχει καταστήσει την οικονομία μιας ολόκληρης περιφέρειας μονοθεματική, στο όνομα του τουρισμού, έχοντας αφήσει στο έλεος το λαό των νησιών, είναι ευθύνη της. Τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης και περί «πράσινων αλόγων» είναι πολύ ωραία, όταν ακούγονται σε εκδηλώσεις που το ακροατήριο είναι έξω από αυτή την πραγματικότητα. Όμως, ο λαός των νησιών ζούσε και ζει στα όρια της επιλεκτικής εγκατάλειψης κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής. Νοσοκομεία, Πολυδύναμα ΚΥ και ΚΥ, υποστελεχωμένα. Αεροπορικές συγκοινωνίες, στοιχειώδεις έως ανύπαρκτες, οι δε αδρά επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, επιεικώς ντροπή για τη χώρα που καυχάται πως έχει την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο.

Καλούμε το λαό των νησιών του Νότιου Αιγαίου να είναι σε εγρήγορση. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, από το ανθρωποφάγο καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΛΑ.ΣΥ. Νότιου Αιγαίου, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, είμαστε στο πλευρό του λαού, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

30/12/2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ