Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου από τον Μεσογαίας Νικόλαο

0
6562

Παρουσία των κατοίκων του νησιού, ορκίστηκε Δήμαρχος Αγαθονησίου για 5η συνεχόμενη θητεία ο Ευάγγελος Κόττορος.

Η τελετή της ορκωμοσίας του Δημάρχου και του νεοεκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων για τη νέα Αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Κατάστημα σε ένα ζεστό πανηγυρικό κλίμα.

Παρευρέθηκαν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και των δύο παρατάξεων, συγγενείς και φίλοι, οι τοπικές αρχές και αρκετοί κάτοικοι του νησιού.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Αμφιλοχίου και π. Αριστείδου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Κόττορος ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους Μητροπολίτες .

Συγκεκριμένα ανάφερε: « Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας. Είναι μεγάλη χαρά, εξαιρετική τιμή και ευλογία για εμένα προσωπικά και τους κατοίκους του Ακριτικού Αγαθονησίου, που βρίσκεστε σήμερα, τη σημαντική αυτή ημέρα για όλους μας , κοντά μας».

Στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό γι αυτά που έγιναν στο νησί, και ευχαρίστησε τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία και τη συνεισφορά τους σε αυτό. Ακολούθως καλωσόρισε τους νεοεισερχόμενους δημοτικούς συμβούλους και της μειοψηφίας και τους κάλεσε  να συνεργαστούν για να υλοποιηθούν  αυτά που είναι προγραμματισμένα να γίνουν. «Σας θέλω όλους κοντά μου. Το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι μαζί πιασμένοι χέρι-  χέρι. Απαιτείται συστράτευση όλων μας για να κατακτήσουμε τελικά αυτά που μας ανήκουν και μας αξίζουν.  Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος κανείς. Το Αγαθονήσι,  μας ανήκει και το μέλλον του εξαρτάται από εμάς. Η συμμετοχή στα κοινά είναι καθήκον όλων μας. ΄Ολοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε. Στη μικρή μας κοινωνία δεν περισσεύει κανείς». Τέλος ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με ευχές προς όλους για  Χρόνια Πολλά ,Καλά Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά 2024 με Υγεία και Ευημερία.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ