Προφυλακίστηκε 33χρονος για μεταφορά μεταναστών με το αυτοκίνητο του στο πλοίο της γραμμής

0
7690

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 33χρονος Έλληνας που συνελήφθη να μεταφέρει πέντε παράνομους αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με το αυτοκίνητό του με το πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο στη Σύμη.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, όμως οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Για τον 33χρονο, όλα ξεκίνησαν βραδινές ώρες στις 6 Δεκεμβρίου 2023 οπότε και ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι της Ρόδου προς το λιμάνι της Σύμης, για την ύπαρξη αλλοδαπών σε Ε.Ι.Χ. όχημα, εντός του γκαράζ του πλοίου.

Με τον κατάπλου του συγκεκριμένου πλοίου στο λιμάνι της Σύμης, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης, όπου εντόπισαν το Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 33χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος ενώ κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα.

Σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πηγή:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ