Ρόδος: Βίος και πολιτεία η 31χρονη Ρομά που άρπαξε χρηματοκιβώτιο με τιμαλφή αξίας 7.000 ευρώ

0
4196

Άλλη μία κλοπή χρυσαφικών και τιμαλφή συνολικής αξίας 7.000 ευρώ, από σπίτι στην περιοχή της Ιαλυσού την οποία φέρεται να διέπραξε 31χρονη Ρομά, μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη και προφυλάκισή της για άλλη υπόθεση ληστείας και κλοπών, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Πρόκειται για την ίδια 31χρονη, η οποία κατηγορείται και για την αρπαγή των τριών ανήλικων παιδιών της από τον χώρο παιδικής προστασίας στη Ρόδο όπου φιλοξενούνταν με εισαγγελική διάταξη.

Τα παιδιά αγνοούνταν από τις 13 Νοεμβρίου 2023 και τελικά εντοπίστηκαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 μαζί με την 31χρονη μητέρα τους, στον καταυλισμό στο Καρακόνερο.

Καθώς σε βάρος της 31χρονης εκκρεμούσε ένταλμα από τον κ. Ανακριτή Ρόδου για ληστεία και κλοπές που φέρεται να έχει διαπράξει μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς της, συνελήφθη ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον χώρο παιδικής προστασίας στη Ρόδου, όπου φιλοξενούνταν και πριν την εξαφάνισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την εξαφάνιση των παιδιών, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, καθώς και το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο και είχε εκδώσει ανακοίνωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συλλογή πληροφοριών που θα τους οδηγούσαν στον εντοπισμό των τριών αδελφών.

Η νέα κλοπή των χρυσαφικών
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η νέα αυτή η υπόθεση στην οποία κατηγορείται η 31χρονη Ρομά, αφορά κλοπή από σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού, μόλις δύο ημέρες πριν τον εντοπισμό και τη σύλληψή της, μαζί με τα παιδιά της, από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η 31χρονη κατηγορείται ότι στις 24 Νοεμβρίου 2023 μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσε χρηματοκιβώτιο που περιείχε τιμαλφή (διάφορα χρυσά κοσμήματα και πολύτιμες πέτρες) συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.

Γι’ αυτή την υπόθεση θα λογοδοτήσει το επόμενο διάστημα στη δικαιοσύνη η 31χρονη καθώς αφενός βρίσκεται στη φυλακή (για την άλλη υπόθεση) και αφετέρου έχει παρέλθει το χρονικό όριο του αυτοφώρου.

Οι κλοπές και η ληστεία, το ένταλμα και η προφυλάκιση
Η υπόθεση που οδήγησε στη φυλακή την 31χρονη, αφορά μία ληστεία αλλά και διακεκριμένες κλοπές που κατηγορείται ότι διέπραξε μαζί με τρεις ομόφυλούς της στη Ρόδο, το χρονικό διάστημα από τις 22 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Γι’ αυτή την υπόθεση, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, το οποίο και εκτελέστηκε όταν εντοπίστηκε στον καταυλισμό στο Καρακόνερο μαζί με τα παιδιά της και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Η 31χρονη συνοδευόμενη από τη συνήγορό της κα Κάνδια Πολυχρόνη απολογήθηκε στον ανακριτή Ρόδου όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε μέρος των κατηγοριών που της αποδίδονται.

Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 31χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στην υπόθεση αυτή, εκτός από την 31χρονη κατηγορούνται ένας 23χρονος, μία 32χρονη οι οποίοι έχουν κριθεί και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, καθώς επίσης κι ένας ακόμη 23χρονος Ρομά.

Οι τέσσερις δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κατηγορούνται ότι κατά τη διάρκεια της «δράσης» τους, αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και τιμαλφή αξίας άνω των 87.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2023, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι ενεργώντας, είτε όλοι μαζί ως συμμορία, είτε κατά περίπτωση με διαφορετική σύνθεση, κατηγορούνται για μια ληστεία και πέντε κλοπές.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας και τη συνδυαστική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:

• Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι μετέβησαν σε κιόσκι στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου κι εκεί αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη καταστήματος με τουριστικά είδη, με χρήση βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ κι έναν τενεκέ με λάδι.

• Στις 22 Αυγούστου 2023, οι ίδιοι φέρονται να μετέβησαν στον χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ επί της Ρόδου – Λίνδου όπου και διέρρηξαν ένα σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν απ’ αυτό, ένα τρυπάνι, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και πέντε κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 3.200 ευρώ.

• Το χρονικό διάστημα από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου, οι Ρομά μετέβησαν περισσότερες από μία φορά σε αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου και αφαίρεσαν από ‘κει επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας 72.500 ευρώ!

• Αλλά και στις 27 Αυγούστου 2023 μετέβησαν και πάλι στην περιοχή Ασγούρου της Ρόδου, όπου εντόπισαν μονοκατοικία και αφού μπήκαν μέσα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε 3.700 ευρώ κι έναν χρυσό σταυρό.

• Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 οι δράστες μετέβησαν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων κι εκεί κατάφεραν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν από 65χρονη γυναίκα που επισκέφτηκαν στην κατοικία της, το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ.

• Τέλος στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, οι Ρομά αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο από συνεργείο επισκευών.

Πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ