Ρόδος: Έφυγε από τη ζωή η πρώην διευθύντρια του ΕΟΤ Δωδεκανήσου Στέλλα Καραβοκυρού

0
8840

Έφυγε από τη ζωή η πρώην προϊσταμένη του ΕΟΤ Δωδεκανήσου Στέλλα Καραβοκυρού, η οποία ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στη Ρόδο, καθώς υπηρέτησε με ζήλο και ευθύνη για πολλά χρόνια τον τουρισμό του νησιού μας.

Ήταν παντρεμένη με τον τουριστικό πράκτορα Φωκίωνα Καραβοκυρό και μετά τη συνταξιοδότηση του συζύγου της, μετακόμισαν στην Αθήνα όπου και έμεναν πλέον μόνιμα.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρώην διευθυντής του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κος Αγαπητός Ξάνθης, αναφέρει τα εξής:

«Στο άκουσμα του θανάτου της πρώην προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τουρισμού Δωδεκανήσου του ΕΟΤ, Στέλλας Καραβοκύρου που υπηρέτησε με ζήλο και ευθύνη για πολλά χρόνια τον τουρισμό του τόπου μας, εμείς που ήμασταν δίπλα της κατά τα χρόνια την υπηρεσίας της, εκφράζουμε την λύπη μας και δηλώνουμε την αμέριστη εκτίμηση στους οικείους της.

Ήταν δασκάλα και οδηγός σε πολλά πρωτοποριακά θέματα πάνω στην προβολή και επικοινωνία του τουριστικού θαύματος του νομού μας.

Αγαπητή σε όλους τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, στον Οργανισμό του Τουρισμού και σ’ όλα τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και στην κοινωνία της Ρόδου. Η κηδεία της θα γίνει στην Αθήνα. Αλησμόνητη

Η συμβολή της στον επαναπατρισμό των τουριστών κατά την εισβολή στην Κύπρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Στέλλας Καραβοκυρού στην επιχείρηση επαναπατρισμού των χιλιάδων τουριστών που έκαναν τις διακοπές τους στη Ρόδο όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Για το γεγονός υπάρχει αναφορά από το δημοσιογράφο Νεκτάριο Καλογήρου στο βιβλίο του με θέμα «Χτίζοντας ένα Θαύμα» που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. σε αυτό επισημαίνει ότι στις 20 Ιουλίου του 1974 όταν κηρύχτηκε στη χώρα μας επιστράτευση, στη Ρόδο βρίσκονταν περίπου 22.000 φιλοξενούμενοι επισκέπτες τουρίστες οι οποίοι και ζητούσαν να αναχωρήσουν άμεσα για τις πατρίδες τους. το έργο αυτό συντόνισαν ο τότε διευθυντής του ΕΟΤ Δωδεκανήσου Σπύρος Κατέχης με την τότε υπάλληλο της υπηρεσίας Στέλλα Καραβοκυρού.

Περιγράφοντας η ίδια το γεγονός ανέφερε τα εξής: «Σηκωθήκαμε νύχτα για να κατέβουμε στο γραφείο τα τηλέφωνα χτυπούσαν διαρκώς απαντούσαμε στα τέλεξ, σεντόνια ερχόντουσαν τα τέλεξ. Είχαμε και τις δικές μας οικογένειες να μας καλούν να φύγουμε από το νησί. Φοβόντουσαν και δικαιολογημένα.

Αποφασίσαμε και μείναμε στις θέσεις μας. έπρεπε να βοηθήσουμε τους τουρίστες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. όλα έγιναν με τάξη. Έφυγαν τη μέρα εκείνη και όλοι τους επέστρεψαν ως επισκέπτες την αμέσως επόμενη χρονιά. Είχαν λατρεία με τη Ρόδο, λέγανε … Ρόδος και φωτιζόταν το πρόσωπό τους».

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Γερονικόλα

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ξενοδόχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» κ. Νίκος Γερονικόλας αναφέρει τα εξής:

«Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά τη Στέλλα Καραβοκυρού, ωστόσο η οικογένειά μου και οι άνθρωποι του στενού μου περιβάλλοντος την έζησαν από κοντά, σε όλη την επαγγελματική της πορεία από τις αρχές τις δεκαετίας του ’70. Δούλεψε επί δεκαετίες για τον κλάδο της φιλοξενίας, αγάπησε τη Ρόδο και της αφοσιώθηκε με ειλικρίνεια, δοτικότητα και γενναιοδωρία συναισθημάτων.
Από εμένα και συνολικά την οικογένεια Γερονικόλα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια που αφήνει πίσω της και την ευχή μας για καλό κατευόδιο.

*Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου «Χτίζοντας ένα θαύμα», φιλοξενώντας τη διήγηση της για τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο κατά την ημέρα εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο.»

πηγη: rodiaki

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ