Ένωση Ξενοδόχων Κω: Επιστολή σχετική με τα ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

3
9250

ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΜΜΕ

 

Αγαπητοί  κυρία  και κύριοι βουλευτές ,

Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, να στηρίξετε το αίτημα ΟΛΩΝ των επιχειρηματιών της διαμονής (των νομίμως λειτουργούντων), που αφορά την ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με αυτές τις αυξήσεις.

Για την απόφαση αυτή δεν προηγήθηκε καμία απολύτως ουσιαστική διαβούλευση και μετα λύπης μας διαπιστώνουμε πως ούτε το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΠΟΞ δεν προσεκλήθη -παρά τις παρατηρήσεις και τις αντιρρήσεις που έστειλε σε μια συζήτηση.

Διαθέτουμε ως χώρα ένα τουριστικό πακέτο ήδη επιβαρυμένο με φορολογία και αύξηση δαπανών σε όλα τα επίπεδα (ακρίβεια, πληθωρισμός, ενέργεια, εργοδοτικό κόστος). Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβολή ή αύξηση φόρου -ακόμα και αν επιβαρύνει τον καταναλωτή, έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται το προϊόν μας ακόμα ακριβότερο. Είναι σαφέστατο ότι θα επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων διαμονής και κυρίως η ανταγωνιστικότητα του τελικού προσφερόμενου προϊόντος, ειδικά όταν οι ανταγωνιστικοί μας προορισμοί λειτουργούν με πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες. Στη δε Τουρκία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ η οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση στον επισκέπτη.

Βάσει μελέτης του ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ, αποδεικνύεται πόσο λάθος είναι αυτή η απόφαση λόγω της ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑΣ που υπάρχει στις τιμές πώλησης των ξενοδοχείων στη χώρα μας, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και την περιοχή. Άλλωστε, υπολογίζεται πως η τελική τιμή του ξενοδοχείου αυξάνεται από 4 έως και 32% (με μέσο όρο 9%), γεγονός που επιβεβαιώνεται και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο νησί της ΚΩ.

Για τη δε βραχυχρόνια, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως οι προτάσεις είναι πρόχειρες και δεν λαμβάνουν υπόψιν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές με την έλλειψη ακινήτων μακροχρόνιας ενοικίασης και την υπέρμετρη αύξηση των ενοικίων.

Σχετικά επισυνάπτουμε επιστολή του προεδρείου ΕΞΚω προς την ΠΟΞ, τη μελέτη του ΙΤΕΠ αλλά και τις παρατηρήσεις της ΠΟΞ στα πλαίσια της «διαβούλευσης», της οποίας οι διαδικασίες δεν τηρήθηκαν…

Εκ του Προεδρείου της Ένωσης Ξενοδόχων ΚΩ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι συμφωνώ ότι το τέλος ανθεκτικότητας θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο.Ηταν αρκετό όπως είναι μέχρι σήμερα.Ασχετα με τη φορολογιση σας που δεν ενδιαφέρει τον απλό πολίτη ,είναι τροχοπέδη για τους τουρίστες.Υπαρχουν πολλές επιλογές πια να πάνε αλλου.Εξαλου ίδιος ήλιος,ίδια θάλασσα υπάρχει και ανατολικά και δυτικά,βόρεια και νότια της χώρας μας.Ποιος ο λόγος να έρθουν εδώ;Μήπως για την Ελληνική φιλοξενία;Που την είδατε;Το προσωπικό που τους εξυπηρετεί είναι…διεθνές όπως παντού πια.ΤΩΡΑ να σαςενχλει αν καποιος εργαζόμενος προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα συμπλήρωμα στο εισοδημα του,φτιάχνοντας ένα σπιτάκι και νοικιάζοντας το με ξεπερνά.Τα θέλετε όλα δικά σας επειδή γεννηθήκατε με ξενοδοχεία;Εξαλου πελάτες της βραχυχρόνιας βοηθούν και την τοπική οικονομία.Ψωνιζουν ,τρώνε και πίνουν στη πόλη και όχι μέσα σε all inclusive.Οσο για το να περιμένετε να λύσει το πρόβλημα στέγασης η κυρία Κατινα τι να πω;Νοικιάστε φθηνά τα ξενοδοχεία σας τους μήνες που είναι κλειστά να βοηθήσετε.

  2. Αμα δε μπορειτε να τα εχετε κλειστε τα. Δεν ειναι υποχρεωτικο να εχετε ξενοδοχεια με το ζορι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ