Η κοινωφελής (ΔΗΚΕΝ) του Δήμου Νισύρου, εξαιρέθηκε από την κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

0
3979

Η  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΣΥΡΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΗ.Κ.Ε.Ν.» του Δήμου Νισύρου, με την υπ’ αριθμό 103036 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, με τίτλο «Εξαίρεση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) α’ βαθμού, από την αυτοδίκαιη κατάργηση/λύση των άρθρων 27 και 29 του ν. 5056/2023 (Α’ 163)», που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» Αρ. Φύλλου 6719, 30 Νοεμβρίου 2023, εξαιρέθηκε από την κατάργηση του άρθρου 27 του ν. 5056/2023 (Α’ 163). Μαζί με την ΔΗΚΕΝ εξαιρέθηκαν άλλες 7 κοινωφελείς επιχειρήσεις και 8 πρόσωπα δημοσίου δικαίου, των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους.

 

Η συνέχιση της λειτουργίας της ΔΗΚΕΝ αποτελεί επίτευγμα μιας και είναι η μοναδική κοινωφελής επιχείρηση που συνεχίζει τη λειτουργία της στο Νησιωτκό χώρο. Για την θετική απόφαση του υπουργού προηγήθηκε η υπ’ αρ. 157/23-10-2023 απόφαση – αίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου, για την εξαίρεση της κοινωφελούς επιχείρησης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΣΥΡΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΗ.Κ.Ε.Ν.», από την αυτοδίκαιη λύση της, και η συνάντηση του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο στο γραφείο του την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2023, με τον οποίο εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα που αφορά στην εξαίρεση της κατάργησης της ΔΗ.Κ.Ε.Ν. από το νέο νομοσχέδιο 5056/2023.

 

Η ΔΗΚΕΝ θα συνεχίσει το έργο της με πλήρη αναδιοργάνωση και έμφαση στη διαχείριση του Γεωπάρκου της Νισύρου, στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Νισύρου, στην πολιτιστική ανάπτυξη της Νισύρου, στην εφαρμογή συστημάτων ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής πολιτικής, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στη διαχείριση του σφαγείου του Δήμου Νισύρου. Η αύξηση των εσόδων της ΔΗΚΕΝ θα συμβάλει τα μέγιστα στην στελέχωση της με  εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ