Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου από Κάλυμνο

4
4883

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, είναι το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου οι οποίοι προσθέτουν στο στόλο των 5 τουριστικών σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης που έχουν στην Κάλυμνο, ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο πλοίο.

Το νέο σκάφος ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγείο OCEAN των Μ. ΜΟΣΧΑΤΟΣ – Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ Ο.Ε. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το Ναυπηγείο που αρχικά η ΑΝΕΚ επέλεξε και υπέγραψε προσύμφωνο τον Οκτώβριο 2021 για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και μόλις μετά από μία εβδομάδα ,προχώρησε στην ακύρωση του προσυμφώνου πηγαίνοντας σε άλλο Ναυπηγείο. Έκτοτε έχουν περάσει 26 μήνες και το σκάφος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία ναυπήγησης του νέου σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου με το Ναυπηγείο OCEAN υπογράφηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, πριν 15 μήνες περίπου και ήδη το σκάφος σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2023 “έπεσε” στη θάλασσα ,στο Λαύριο, προκειμένου μετακινηθεί στην Κάλυμνο ,όπου θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Χριστόδουλο Χατζηιωάννου, μας ενημέρωσε για το νέο απόκτημα της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης του:

Τύπος: Ε/Γ – Τ/Ρ. Θα χρησιμοποιηθεί ως ημερόπλοιο για εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες

Υλικό Κατασκευής: GRP

Αρ. Μηχανών: 2 DAEWOO

Ολικό Μήκος: 32, 90m

Ολικό Πλάτος: 8 m

Επιβάτες: 300

Επίσης όπως μας είπε ο Χριστόδουλος Χατζηιωάννου, το νέο σκάφος θα έλθει στην Κάλυμνο, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ρυμουλκούμενο. Στην Κάλυμνο θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες επί τους σκάφους που εναπομένουν και σύντομα θα είναι πανέτοιμο. Από πλευράς κόστους μας είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρωμένο ,έτοιμο για να ταξιδέψει.

Δείτε ένα μικρό video και φωτογραφίες από τη σημερινού η καθέλκυση του σκάφους στην περιοχή του Λαυρίου.

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων,το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δάνειο ο δήμος της Κω, για το εξαφανισμένο. και του ανήκει το μισό. ο ιδιώτης συνέταιρος πόσα έβαλε; πού πήγε τόσο χρήμα; θα μάθουμε ποτέ, εμείς οι πτωχοί δημοται;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ