Γενική Συνέλευση Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ: Τραγική υποστελέχωση σε ιατρικό και άλλο προσωπικό

0
2176

ΕΝΩΣΗ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης  την Παρασκευή 1/12/2023 αποφάσισε ομόφωνα :

  1. Την μεταφορά όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου, όπως λειτουργούσαν παλαιοτέρα.  Στην Γ.Σ τονίστηκε η αστοχία μεταφοράς των τακτικών ιατρείων σε κτίριο σε μεγάλη απόσταση από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και του λιγοστού προσωπικού. Η μεταφορά έγινε με αυθαίρετη απόφαση του πρώην διοικητή, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αντίθετη γνώμη των εργαζομένων και των  θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου μας.  Επισημαίνουμε την ευθύνη της 2 Υ.ΠΕ και του Υπουργείου για την μεταφορά των ιατρείων σε χώρο ακατάλληλο, χωρίς να εξασφαλιστούν προηγουμένως οι απαραίτητες  υλικοτεχνικές προϋποθέσεις και η στελέχωση του με ανθρώπινο δυναμικό.

Εκφράζουμε την απορία μας, πως επι δυο περίπου έτη η κυβέρνηση και το υπουργείο είχε τοποθετήσει Διοικητή σε νοσοκομείο 480 κλινών ( Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ), που όπως ομολογείται στον λόγο αποπομπής του, δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την θέση αυτή και μάλιστα με κατάθεση μη πιστοποιημένων εγγράφων . Εκ των γεγονότων απορρέει η εύλογη απορία μας, σε ποια κυβερνητικά οφέλη  αποσκοπούσε η τοποθέτηση του πρώην Διοικητή.

  1. Το Δ.Σ της Ε.Ι.ΘΕ.Λ να καταθέσει, με νομική υποστήριξη, αίτηση στους αρμοδίους φορείς  για πλήρη διαχειριστικό- οικονομικό έλεγχο απευθείας  αναθέσεων τεχνικών έργων και των διαγωνισμών προμήθειας υλικών, αναλώσιμων  που αφορά την χρονική  περίοδο 2022-2023. Επιπρόσθετα, να γίνει οικονομικός έλεγχος στο αποθεματικό ταμείο συντάξεων ασθενών. Λαμβάνοντας υπόψιν τις φήμες που κυκλοφορούν στους διάδρομους του νοσοκομείου αλλά και έξω από αυτούς στο νησί, επιθυμούμε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο  οικονομικών ατασθαλιών που αφορούν την μονάδα υγείας που εργαζόμαστε.
  2. Να κατατεθεί υπόμνημα ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στην νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου με κοινοποίηση στην 2 Υ.ΠΕ και στο Υπουργείο.

Επισημαίνοντας την τραγική υποστελεχωση σε ιατρικό και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου μας και την απόφαση μας για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας, για την πλήρη στελέχωση της μονάδας υγείας με στόχο την δωρεάν δημόσια παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και φιλοξενουμένων των νησιών μας.

 

Ο Προέδρος                   Ο Αντιπρόεδρος               Η Ταμίας

Γ. Τσουκαλάς                 Ε. Φούρναρης                 Β. Αποστολοπούλου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ