Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες δικηγόρος από τα Δωδεκάνησα

0
22920

Ποινή κάθειρξης για απάτη κατ’ επάγγελμα

Στη φυλακή οδηγήθηκε για να εκτίσει την ποινή του, δικηγόρος του νομού μας που πριν μερικές ημέρες καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε κάθειρξη 6 ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα τετελεσμένη και σε απόπειρα με συνολικό όφελος και συνολική ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση αφορά υποκατάστημα τράπεζας σε νησί της Δωδεκανήσου όπου ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος ο 53χρονος, ο οποίος το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2012 παρέστησε στους υπαλλήλους ότι έχει εντολή για τη διενέργεια δικηγορικών ενεργειών σχετικά με οφειλέτες ή εργασίες της τράπεζας προκειμένου να λάβει προκαταβολές εξακολουθητικά για νομικές ενέργειες που του είχαν ανατεθεί σχετικά με οφειλέτες της τράπεζας.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όλα αυτά ήταν ψευδή και ουδέποτε έκανε ενέργειες τέτοιες, ωστόσο με τον τρόπο αυτό κατάφερε να πάρει ως προκαταβολές από την τράπεζα το ποσό των περίπου 105.000 ευρώ.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, ο 53χρονος κατηγορείται ότι δήλωσε προς τους υπευθύνους της τράπεζας ότι είχε προβεί σε ενέργειες σχετικά με την εγγραφή 19 προσημειώσεων υποθήκης υπέρ της τράπεζας για τις οποίες έκανε έξοδα και έλαβε για αυτά, το ποσό των 13.600 ευρώ. Αλλά και το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως και τον Οκτώβριο του 2012, ο 53χρονος κατηγορείται ότι παρέστησε ψευδώς ότι στα πλαίσια εντολής για τη διενέργεια δικηγορικών ενεργειών του για την τράπεζα είχε κάνει νομικά έξοδα ύψους 18.214 ευρώ, χρήματα τα οποία και πήρε.

Το ποσό αυτό ήταν προσαυξημένο κατά περίπου 10.500 αφού πράγματι είχε κάνει έξοδα αλλά πολύ λιγότερα. Η υπόθεση του δικηγόρου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 13 Νοεμβρίου 2023 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως και πρωτόδικα το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε επιβάλει στον 53χρονο την ίδια ποινή.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ