Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού ενάντια στην μοναδική μόνιμη γιατρό του ΠΙ Νισύρου

0
5497

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού ενάντια στην μοναδική μόνιμη γιατρό του ΠΙ Νισύρου.

Συγκεκριμένα όπως ξεκάθαρα προκύπτει από όλα τα σχετικά έγγραφα, η γιατρός όχι μόνο δεν επέδειξε την οποιαδήποτε αμέλεια στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου συμβάντος αλλά αντίθετα επέδειξε την συνήθη αυτοθυσία. Η όποια ευθύνη για την καθυστέρηση της αεροδιακομιδής βαρύνει αποκλειστικά την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση ο δήμαρχος του νησιού. Άλλωστε υπάρχει σχετική επιστολή και από τον ίδιο τον τραυματία που εξαίρει την γιατρό για την όλη αντιμετώπιση και την ευχαριστεί. Προφανώς τόσο ο δήμαρχος όσο και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και τις ίδιες τις δικές τους ευθύνες για την υπογραφή σύμβασης με την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι πως ο κύριος λόγος που επικαλείται ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ για την κλήση της γιατρού «προς παροχή εξηγήσεων» είναι «η συμπεριφορά της γιατρού προς μερίδα κατοίκων του νησιού». Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ διαπράττει σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα που θυμίζει άλλες εποχές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας: υιοθετεί τοπικά «κουτσομπολιά» που ουδόλως αφορούν την άσκηση της ιατρικής, την ιατρική δεοντολογία, την λειτουργία του ΠΙ κλπ., αλλά αφορούν τις συνήθεις «αλληλοκατηγορίες» μεταξύ «αντιπάλων» δημοτικών παρατάξεων (και μάλιστα σε έναν δήμο νησιού με μικρό πληθυσμό) του είδους «το οικογενειακό περιβάλλον της γιατρού δεν στηρίζει εμένα, στηρίζει την άλλη δημοτική παράταξη» και λοιπά ανάξια λόγου. Αντί η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να φροντίσει για την ενίσχυση και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ΚΥ και ΠΙ ευθύνης της, αναλώνεται σε στοχοποίηση των ελάχιστων μόνιμων γιατρών που έχουν απομείνει για λόγους τελείως άσχετους με την άσκηση της ιατρικής (τοπικές αντιπαραθέσεις «αντιπάλων» δημοτικών παρατάξεων κλπ.) και επίσης αναλώνεται σε αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (για θέματα αεροδιακομιδών, περίθαλψης κλπ.) με προφανή στόχο την επιβολή σιγής για τα αρνητικά αποτελέσματα που επιφέρουν οι κάθε λογής ΣΔΙΤ («Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα») που αποτελούν συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης ενάντια στην γιατρό.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ενίσχυση με τον κατάλληλο εξοπλισμό όλων των ΚΥ, ΠΠΙ και ΠΙ.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα στην τάξη τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, επισημαίνοντάς του πως είναι διοικητής μιας από τις μεγαλύτερες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας με τεράστια προβλήματα και ελλείψεις στις μονάδες ευθύνης της, τα οποία πρέπει να φροντίσει να λύσει αντί να εμπλέκεται σε αλληλοκατηγορίες μεταξύ δημοτικών παρατάξεων σε οποιονδήποτε δήμο οι οποίες ουδόλως τον αφορούν ως διοικητή της 2ης ΥΠΕ.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ