Το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

0
6967

Το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Κατόπιν πρόσκλησης του  Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και

της Association Européenne des Enseignants (AEDE),

το 1ο ΓΕΛ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» συμμετέχει στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, θα διεξαχθεί στη Ρώμη, από 26 Νοεμβρίου 2023 έως 1 Δεκεμβρίου 2023, στο Teatro Italia της Ρώμης.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό, από πολλές απόψεις, εγχείρημα για τους μαθητές μας, που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, μαθητές από 145 σχολεία της χώρας μας θα παρουσιάσουν, με εισηγήσεις και δρώμενα, πτυχές του ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού με θέμα:

 «ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ. – Σήμερα), Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία».

Το σχολείο μας συμμετέχει με 27 μαθητές από όλες τις τάξεις, με επί σκηνής παρουσίαση του θέματος «Ρώμη – Κως: Μια ιστορική συνάντηση. Μνημεία του ρωμαϊκού πολιτισμού στη σύγχρονη Κω».

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 στο Teatro Italia της Ρώμης και περιλαμβάνει προβολή βίντεο με ζωντανή αφήγηση, μουσική και τραγούδι επί σκηνής.

Η προετοιμασία της συμμετοχής μας έγινε τους τελευταίους μήνες με την ευθύνη και την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας, την οποία απαρτίζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου:

Κωστοπούλου Παναγιώτα – Φιλόλογος

Μαργαρίτη Κυριακή – Φιλόλογος

Μήταλας Ανδρέας – Πληροφορικής

Μπέττα Μαρίνα – Φιλόλογος

Χαρτοφίλης Γεώργιος – Φυσικός

 

Το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος και εύχεται στους μαθητές μας Καλή Επιτυχία στην παρουσίασή τους.

 

Ο Διευθυντής

 

Γεώργιος Φ. Χαρτοφίλης

ΠΕ04.01 – Φυσικός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ